26.10.2020, 20:00
Karamelizuoti obuoliai orkaitėje
Kiekviena rudenį, kai tik obuoliai mano sode gausiai uždera - aš kepu obuolių pyragus, verdu marmeladus, obuolių košes ir kompotus. O ką dar įmanoma nuveikti su iki pavasario išžiemojusiais, susiraukšlėjusiais, arba kitaip tariant "praradusiais savo gražiąją prekinę išvaizdą" ? Na, aš šį kartą tikrai nekalbu apie pirktinius obuolius...
Skaityk toliau
23.10.2020, 13:32
Lietiniai su varške be miltų, jie tiesiog tirpsta burnoje
Itin gardūs bei švelnūs lietiniai su varške gaminami labai greitai ir lengvai. Šie lietiniai jau spėjo tapti mano mėgstamiausiais – būtinai ruošiu visoms šventėms, svečiams – jie lieka sužavėti! Blyneliai tirpsta burnoje dėka to, kad gaminami su krakmolu ir pienu.
Skaityk toliau
22.10.2020, 14:55
Gaminame Namuose: Rikota (Rikotos) Sūris
Rikotos (rikota) sūris galima sakyti, kad yra universalus – iš jo pagaminsime ne tik gardžius desertus, bet ir pagrindinius karštuosius patiekalus. Be to, šio sūrio galime pasigaminti ir namie, kadangi tai visai nesudėtingas procesas.
Skaityk toliau
18.10.2020, 15:11
Obuolių pyragas su riešutais
Iš pradžių įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Kekso formą išklojame su kepimo popieriumi. Tuomet persijojame miltus, kepimo miltelius, kardamoną bei druską. Kitame dubenyje sumaišome obuolius su citrinos žievele bei sultimis.
Skaityk toliau
|