15.11.2020, 23:00
Klasikinis amerikietiškas moliūgų pyragas su sutirštintu pienu
Tai garsus tradicinis amerikietiškos virtuvės desertas. Atviras pyragas su įdaru iš moliūgo, labai švelnus ir kvapnus. Tipiškas skonis susidaro dėl įvairių prieskonių. Labiau paplitęs variantas – cinamonas, dar naudojamas muskato riešutas, kardamonas, gvazdikėliai, citrinos, apelsino žievelė arba visų šių prieskonių mišinys. Kam kaip labiau patinka.
Skaityk toliau
15.11.2020, 14:24
Kalakutienos (arba vištienos) ir grikių kotletukai
Iš pradžių smulkiai supjaustome svogūną, vieną trečdalį jo atsidedame į šalį, o kitus du trečdalius pakepiname keptuvėje su ketvirtadaliu arbatinio šaukštelio druskos gerai įkaitintame aliejuje, kol taps skaidrus. Įtarkuojame česnako skiltelę bei pakepame dar apie 60 sekundžių.
Skaityk toliau
13.11.2020, 23:40
Jautienos ir kiaulienos kotletas orkaitėje tarsi kebabas
Tai ne tik paprastas kotletas, tai tikrai kažkas daug įdomesnio. Gal ir per drąsu tai būtų pavadinti tikru liulia kebabu, bet kaip alternatyva tikrai puikia veikia. Bet tikrai skanu ir labai netikėta. Toks patiekimo būdas ypač patiko visiems valgiusiems vaikams, su daugybe daržovių ir visai be jokių bulvių. Taip pat su gaiviu žolelių ir jogurto padažu.
Skaityk toliau
13.11.2020, 23:25
Vištienos arba kalakutienos troškinys su cukinija
Man pačiai taip atrodo, kad cukinija niekada neatsibos. Ir tikrai gaila, kad tikriausiai tai jau paskutinis receptas su ja šiemet. Kaip sakoma - pasibaigė jų derlius. Teks laukti kitų metų. Aš tikriausiai cukiniją dėl to ir mėgstu, kad ji tokia yra itin universali ir nuostabiai mėgsta pasislėpti patiekaluose.
Skaityk toliau
13.11.2020, 23:40
Orkaitėje kepta kalakuto blauzdelė su apelsinais ir česnaku
Kai šiuo būdų nusprendžiau iškepti kalakuto blauzdelę, tai pakvipo visi namai ir nusprendžiau, kad privalau tokį receptą parodyti ir jums visiems. Nors gamindama tikrai net neįsivaizdavau, kaip estetiškai atrodys ta kalakuto koja mano daromoje nuotraukoje (šį kartą tiesiog gaminau, be minties, kad patiekalas atsidurs internete).
Skaityk toliau
13.11.2020, 23:15
Sveikas užkandis: Lapinio kopūsto traškučiai - čipsai
Kai savo šeimai pasakiau, kad šiandien gaminsiu traškučius (čipsus) iš kale (lapinio) kopūsto, visi į mano pažiūrėjo itin "kreivai". Bet po to reikėjo tik įtikinti paragauti ir užkandžio iškart neliko. Tai tikrai sveikas užkandis, kurio galima valgyti labai daug ir nejausti jokio kaltės jausmo.
Skaityk toliau
07.11.2020, 09:50
Grietininis persikų pyragas
Šiandien, pagauta vasariškos nuotaikos, dalinuosi išties vasarišku receptu. Neužilgo parduotuves užplūs naujo sezono vaisiai, o persikai - vieni iš mano favoritų tiek kepime, tiek tarp užkandžių. Taigi šiuo pyrago receptu pradėsiu šių metų šiltąjį sezoną!
Skaityk toliau
07.11.2020, 09:20
Purus citrininis keksas
Vienas iš pirmųjų mano kepinių nuo pat vaikystės tikriausiai ir buvo citrininis keksas. Paragavusios šio nuostabaus pyrago vienoje Starbucks kavinėje Kanadoje, abi su mama nusprendėme tokį pat keksą išsikepti ir namuose.
Skaityk toliau
07.11.2020, 09:20
3 klasikinių pyragų rūšys ir 3 receptai
Galetė, meduolis, biskvitas, trupiniuotis, tarta, keksas, sluoksniuotis – pasaulyje yra šimtai skirtingų pyragų rūšių, kuriems negali atsispirti nė vienas smaližius. Tačiau, ar žinojote, kad daugelį populiariausių pyragų receptų galime suskirstyti į vos tris kategorijas? Išmanydami jų subtilybes, nesunkiai įvaldysite šių kepinių meną. Kokios tai kategorijos ir kokius pyragus iš jų galime pagaminti?
Skaityk toliau
05.11.2020, 16:08
Nostalgiški šniceliai su bulvių koše ir burokėliais
Skaniems ir sotiems pietums - šnicelis su juoda duona. Šis nostalgija dvelkiantis patiekalas yra greitai pagaminamas ir neužims daug laiko.Iš šios normos pagaminsite 6-7 vidutinio dydžio šnicelius. Jeigu savo virtuvėje atrasite raugintų agurkų ,burokėlių bus dar skaniau.Šnicelį tinka valgyti su bulvių koše ar grikiais.
Skaityk toliau
|