Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2020 » Gruodžio » 30

Varškės pyragas su avietėmis ir kokosu

Varškės Pyragas Su Avietėmis Ir Kokosu

(Paranormal) Gaminant šį varškės pyragą visai nėra svarbu ar naudojate šviežias, ar atitirpintas avietes. Taip pat, jeigu neturite aviečių jas galite pakeisti mėlynėmis. Beje, labai tinka ir aviečių, mėlynių ar juodųjų serbentų uogienė. Pyrago gausis tikrai nemažai, tad užtenka pasilepinti didesnei grupelei žmonių. Skanaus gaminantiems ir ragaujantiems!

Ingredientai

Tešlai: 

  • šaltas sviestas: 125 gramų
  • miltai: 1,25 stiklinės (1 stiklinė - 240 mililitrų)
  • kokoso drožlės: 0,5 stiklinės
  • cukrus: ketvirtadalio stiklinės
  • kepimo milteliai: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
  • soda: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
  • vanilinis cukrus: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • druska: žiupsnio.

Įdarui:

  • 9% riebumo varškė: 450 gramų
  • grietinė: 125 gramų
  • kiaušiniai: 2
  • cukrus: dviejų trečdalių stiklinės
  • šviežios arba atitirpintos avietės: 200 gramų
  • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio.

Recepto paruošimas

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.

2. Tešla: Viename inde sumaišykite miltus, kokoso drožles, cukrų, kepimo miltelius, sodą ir druską.

3. Tada sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą ir suminkykite rankomis. Minkykite tol, kol iš tešlos gausis trupiniai.

4. Dėkite į šaldytuvą.

5. Įdaras: Kitame inde išplakite kiaušinius su cukrumi bei vaniliniu cukrumi.

6. Plakite elektriniu mikseriu kelias minutes, kol gausite kreminę, gelsvą masę.

7. Tuomet sudėkite varškę ir grietinę, išplakite mikseriu.

8. Po to į kepimo indą aukštesniais kraštais patieskite kepimo popierių. Aš pati naudoju stačiakampį stiklinį kepimo indą (30x19 centimetrų dydžio).

9. Į kepimo indą sutrupinkite tris ketvirtadalius tešlos, prispauskite prie dugno.

10. Supilkite varškės įdarą, tolygiai išdėliokite avietes ir ant viršaus sutrupinkite likusią tešlą.

11. Pyragą kepkite maždaug pusvalandį įkaitintoje orkaitėje.

12. Iškepusį pyragą atvėsinkite ir patiekite. Lepinkitės!

Rekomendacija: Daugiau varškės pyragų receptų rasite: Varškės pyragai.

Recepto Autorius Lithuanian in the USA

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 11:23 Receptai Orkaitėje kepta višta su obuoliais ir bulvėmis: sultingas receptas, maistinė vertė ir nauda sveikatai
Orkaitėje kepta višta su obuoliais, bulvėmis ir kvapniu žolelių sviestu yra vienas iš tų klasikinių lietuviškų patiekalų, kurie visada sugrąžina į namų šilumą ir tikrą, lėtą virtuvės malonumą. Tai tradicinis šeimos sekmadienio sta...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 10:03 Receptai Kiaulienos Sprandinės Kepsniai Orkaitėje su Bulvėmis, Morkomis, Svogūnais ir Sūriu – Tikras Kalėdinis Hit'as Šeimoje

Šis sotus ir kvapnus kiaulienos sprandinės kepsnių receptas su daržovėmis ir lydytu sūriu yra mūsų šeimos kalėdinė tradicija jau kelias kartas. Mėsa kepa lėtai orkaitėje, tampa nepaprastai minkšta, prisigeria daržovių saldumo, ...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 15:58 Prancūzija: jauni musulmonai tampa vis radikalesni, 57 % teikia pirmenybę islamo taisyklėms, o ne Prancūzijos įstatymams
Apklausos rodo, kad konservatyvusis islamas stiprėja, integracija blogėja, mokslo koncepcijos atmetamos, o Prancūzijos įstatymai užleidžia vietą islamo įstatymams itin dideliam musulmonų skaičiui

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 09:36 Miško Maudynės Shinrin-Yoku: 10 Patarimų, Kaip Sumažinti Stresą ir Stiprinti Sveikatą Gamtoje
Miško maudynės arba Shinrin-Yoku – tai japoniška praktika, kai lėtai ir sąmoningai būnate miške, naudodami visus pojūčius. Moksliniai tyrimai rodo, kad ji mažina stresą, kraujospūdį, stiprina imunitetą ir gerina nuotaiką. Straipsnyje rasite 10 papras...

Skaityti daugiau

2025-11-18 laikas 08:12 Vokietijoje gyvenantis Sirijos migrantas, nuteistas už santuoką su 12-mete mergaite ir jos išžaginimą, susiduria su naujais kaltinimais
24-metis Sirijos pilietis, gyvenantis Vokietijoje, anksčiau nuteistas penkeriems su puse metų nepilnamečių kalėjime už vedybų sudarymą, išprievartavimą ir smurtinį elgesį su 12-mete mergaite, grįžo į Eseno regioninį teismą, kur jam pareikšti nauji ka...

Skaityti daugiau

2025-11-18 laikas 08:05 „Barbariška“ – migrantų centro sargas, gindamas jauną moterį nuo „nusikalstamų organizacijų“, neteko piršto ir buvo sužalotas kirviu
Faysal, naktinis sargas Tulūzoje, lapkričio pradžioje parodė „neįtikėtiną drąsą“, kai susidūrė su vyrų grupe, užsipuolusia 17-metę migrantę, ir prarado pirštą bei patyrė rimtą smūgį į galvą mačete. Pasipiktinęs, jis ketina pateikti skundą departament...

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:58 Kas antras nepilnametis kalinys Italijoje yra užsienietis
Užsieniečiai sudaro apie 9 procentus Italijos gyventojų, tačiau jie sudaro 50 procentų nepilnamečių kalinių ir 32 procentus visų kalinių.

Skaityti daugiau