Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2020 » Gruodžio » 30

Varškės pyragas su avietėmis ir kokosu

Varškės Pyragas Su Avietėmis Ir Kokosu

(Paranormal) Gaminant šį varškės pyragą visai nėra svarbu ar naudojate šviežias, ar atitirpintas avietes. Taip pat, jeigu neturite aviečių jas galite pakeisti mėlynėmis. Beje, labai tinka ir aviečių, mėlynių ar juodųjų serbentų uogienė. Pyrago gausis tikrai nemažai, tad užtenka pasilepinti didesnei grupelei žmonių. Skanaus gaminantiems ir ragaujantiems!

Ingredientai

Tešlai: 

  • šaltas sviestas: 125 gramų
  • miltai: 1,25 stiklinės (1 stiklinė - 240 mililitrų)
  • kokoso drožlės: 0,5 stiklinės
  • cukrus: ketvirtadalio stiklinės
  • kepimo milteliai: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
  • soda: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
  • vanilinis cukrus: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • druska: žiupsnio.

Įdarui:

  • 9% riebumo varškė: 450 gramų
  • grietinė: 125 gramų
  • kiaušiniai: 2
  • cukrus: dviejų trečdalių stiklinės
  • šviežios arba atitirpintos avietės: 200 gramų
  • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio.

Recepto paruošimas

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.

2. Tešla: Viename inde sumaišykite miltus, kokoso drožles, cukrų, kepimo miltelius, sodą ir druską.

3. Tada sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą ir suminkykite rankomis. Minkykite tol, kol iš tešlos gausis trupiniai.

4. Dėkite į šaldytuvą.

5. Įdaras: Kitame inde išplakite kiaušinius su cukrumi bei vaniliniu cukrumi.

6. Plakite elektriniu mikseriu kelias minutes, kol gausite kreminę, gelsvą masę.

7. Tuomet sudėkite varškę ir grietinę, išplakite mikseriu.

8. Po to į kepimo indą aukštesniais kraštais patieskite kepimo popierių. Aš pati naudoju stačiakampį stiklinį kepimo indą (30x19 centimetrų dydžio).

9. Į kepimo indą sutrupinkite tris ketvirtadalius tešlos, prispauskite prie dugno.

10. Supilkite varškės įdarą, tolygiai išdėliokite avietes ir ant viršaus sutrupinkite likusią tešlą.

11. Pyragą kepkite maždaug pusvalandį įkaitintoje orkaitėje.

12. Iškepusį pyragą atvėsinkite ir patiekite. Lepinkitės!

Rekomendacija: Daugiau varškės pyragų receptų rasite: Varškės pyragai.

Recepto Autorius Lithuanian in the USA

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-09 laikas 10:53 Receptai Vištienos Kotletai su Morkomis ir Gysločių Sēklų Luobelēm: Lengvas, Baltymingas Patiekalas Šeimai
Šiandien, kai sveika mityba tampa prioritetu, ieškome patiekalų, kurie būtų ne tik skanūs, bet ir naudingi organizmui. Vištienos kotletai su morkomis ir gysločių sēklų luobelēm – idealus pasirinkimas kasdieniams pietums ar vakarie...

Skaityti daugiau

2025-11-05 laikas 09:03 Receptai Kopūstų rauginimas 2025 lapkritį: palankios dienos pagal Mėnulį

Lapkritį vėlyvieji kopūstai tampa saldūs ir sultingi – idealu raugimui. Svarbu žinoti palankias dienas pagal Mėnulio kalendorių 2025 m.: lapkričio 2–5, 8, 9, 11–13, 20–25 d. Geriausia raugti augančio Mėn...

Skaityti daugiau

2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:58 Kas antras nepilnametis kalinys Italijoje yra užsienietis
Užsieniečiai sudaro apie 9 procentus Italijos gyventojų, tačiau jie sudaro 50 procentų nepilnamečių kalinių ir 32 procentus visų kalinių.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:53 Ukrainietė motina, Italijoje perpjovusi 9-mečio sūnaus gerklę, buvo ne kartą pranešta kaip pavojinga
9-metis berniukas, kurį anksčiau buvo užpuolusi motina, buvo rastas su perpjovta gerkle, nors tėvas buvo įspėjęs apie pavojų, tačiau į tai nebuvo atsižvelgta.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:42 Dvynių ryšys: mistinis telepatinis ryšys ir paslaptys
Ką reiškia turėti brolį ar sesę dvynį, suprasti beveik neįmanoma, nebent patys jais esate. Šiame straipsnyje aptariame dvynių gimstamumo padidėjimą pasaulyje ir Lietuvoje, ypatingą ryšį nuo gimdos, telepatinius atvejus su realiais pavyzdžiais, tokiai...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 18:09 Kodėl Negalima Mesti Šaldytų Koldūnų Į Verdantį Vandenį: Teisingas Virimo Būdas
Daugelis žmonių mano, kad šaldytus koldūnus būtina mesti būtent į verdantį vandenį, tačiau tai klaida, galinti sugadinti patiekalą. Šiame straipsnyje paaiškinsime, kodėl taip daryti nereikėtų ir kaip teisingai išvirti koldūnus, kad jie būtų sultingi,...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 17:56 Kodėl protingi žmonės turi mažai draugų: moksliškos priežastys
Daugelis mano, kad kuo daugiau draugų, tuo geriau, tačiau protingi žmonės dažnai renkasi ribotą bendravimo ratą. Šiame straipsnyje aptariame moksliškai pagrįstas priežastis, kodėl intelektualai vertina kokybę, o ne kiekį socialiniuose ryšiuose. Sužin...

Skaityti daugiau