Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2020 » Gruodžio » 28

Virtas jaučio liežuvis moliūgų ir garstyčių padaže

Virtas Jaučio Liežuvis Moliūgų Ir Garstyčių Padaže

(Paranormal) Liežuvį, tenka pripažinti, ruošiu ganėtinai retai, bet nežinau kodėl, nes jį labai mėgstu. Visai netikėtai mano virtuvėje šis jaučio liežuvis. Tokia proga norėjosi pamėginti kažką naujo ir neragauto. Panaršiau internete ir radau sau priimtiną receptą. Išmėginau ir galiu pasakyti, kad pati nustebau, gavosi net skaniau nei atrodė, kad pavyks.

Ingredientai

  • jaučio liežuviai: 1 (manojo svoris ~1,5 kilogramo).

Marinatui:

  • vanduo: ~2 litrų (liežuvį turi apsemti)
  • druska: 45 gramų
  • lauro lapai: 4
  • kvapieji pipirai: 1 saujelės
  • česnakas: 2-3 skiltelių
  • svogūnai: 1
  • morkos: 2
  • saliero šaknys: ketvirtadalio.

Moliūgų ir garstyčių padažui:

  • alyvuogių aliejus: šlakelio
  • svogūnai: 0,5
  • moliūgas: 2 stiklinių (supjaustyto kubeliais)
  • baltas vynas: trečdalio stiklinės
  • vištienos arba daržovių sultinys: 1 stiklinės (arba sultinys, kuriame virė liežuvis)
  • druska: pagal skonį
  • pipirai: žiupsnio
  • ciberžolė: 2 arbatinių šaukštelių
  • grūdėtosios garstyčios: 1 valgomojo šaukšto 
  • krakmolas arba miltai: jeigu reiks sutirštinti padažą (man neprireikė).

Recepto paruošimas

1. Vandens reiks tiek, kad liežuvis būtų pilnai apsemtas. Pamatuojame jo kiekį, man užteko lygiai 2 litrų.

2. Į vandenį įberiame saujelę pipirų, du lauro lapus, susmulkintas česnako skilteles ir 45 gramus druskos. Marinatą užverdame ir atvėsiname.

3. Liežuvį nuplauname ir dedame į marinatą. Paliekame mažiausiai 8 valandas (aš pati palikau per visą naktį) mirkti šaldytuve.

4. Po 8 valandų arba kitą dieną liežuvį išimame iš sūrymo, užpilame švariu vandeniu, kad vėl apsemtų.

5. Įmetame du lauro lapus, kelis kvapiuosius žirnelius, svogūną, morkas ir saliero šaknį. Užverdame ir verdame maždaug 2,5-3 valandas, kad liežuvis būtų minkštas. Jeigu turite, į pagalbą galite pasitelkti greitpuodį ir liežuvį jame virti užteks vos 40 minučių.

6. Dar šiltam jaučio liežuviui nulupkite odą ir supjaustykite.

7. Gaminkite padažą: Gilioje keptuvėje arba troškintuve įkaitinkite aliejų. Suberkite susmulkintą svogūną ir pakepinkite, kol šis suminkštėja.

8. Tada suberkite kubeliais supjaustytą moliūgą, pakepinkite, kol šiek tiek apskrunda.

9. Supilkite vyną ir pakaitinkite, kol alkoholis nugaruoja.

10. Tuomet supilkite sultinį, berkite druskos, pipirų ir ciberžolę. Užvirkite. Paverdame, kol moliūgai suminkštėja. .

11. Po to sutrinkite maisto smulkintuvu iki vientisos konsistencijos.

12. Į padažą dėkite gartyčias ir dar kartą užvirkite. Sudėkite supjaustytą jaučio liežuvį ir pakaitinkite maždaug 4-6 minutes.

13. Jeigu padažas atrodo per kiek skystas galite jį sutirštinti krakmolu arba miltais. Man to šį kartą neprireikė. Skanaus!

Rekomendacija: Daugiau liežuvio receptų rasite: Liežuvio receptai.

Recepto Autorius Kviečiu į virtuvę

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-08-31 laikas 10:52 Receptai Šaltalankių Uogienė: Nauda, Receptas ir Sveikatos Aspektai

Šaltalankių uogienė – sveikas desertas, turtingas vitaminu C ir antioksidantais. Sužinokite, kaip paruošti skanią uogienę ir stiprinti sveikatą! Šiame straipsnyje aptarsime šaltalankių uogienės naudą sveikatai, jos kalori...

Skaityti daugiau

2025-08-31 laikas 10:24 Receptai Slyvų Uogienė su Vanilės Ankštimis: Nauda, Receptas ir Sveikatos Aspektai
Slyvų uogienė su vanilės ankštimis – skanus ir maistingas desertas, turtingas skaidulomis ir antioksidantais. Sužinokite, kaip paruošti sveiką uogienę ir išvengti ligų! Šiame straipsnyje aptarsime slyvų uogienės naudą sveikatai, j...

Skaityti daugiau

2025-08-31 laikas 09:57 Receptai Obuolių ir Moliūgų Uogienė: Skonis, Nauda ir Sveikatos Paslaptys

Obuolių ir moliūgų uogienė – sveikas rudens skanėstas! Sužinokite jos naudą, kalorijas, kaip išvengti ligų ir paruošti tobulą receptą. Šiame straipsnyje atskleisime, kokia šios uogienės nauda, kaip organizmas įsisavina jo...

Skaityti daugiau

2025-08-31 laikas 08:25 Svogūnai: Stebuklinga Nauda Sveikatai, Liaudies Receptai ir Galimos Žalos
Svogūnai – gamtos vaistas: nauda nuo kosulio iki širdies apsaugos, liaudies receptai, žalos ir įsisavinimas. Atraskite natūralią sveikatą! Šiame straipsnyje mes gilinsimės į svogūnų naudą, liaudies medicinos receptus, galimas žalas ir tai, kaip organ...

Skaityti daugiau

2025-08-30 laikas 20:56 Cukinijos Nauda Sveikatai: Vitaminai, Mineralai ir Gydomosios Savybės
Šiame straipsnyje mes gilinsimės į kiekvieną cukinijų naudą, paaiškinsime, kaip organizmas jas įsisavina įvairiais būdais, ką jos gydo, pridėsime naujų pavyzdžių iš užsienio šaltinių ir netgi aptarsime galimas žalas. Jei ieškote būdų pagerinti virški...

Skaityti daugiau

2025-08-30 laikas 20:14 Ar Tai Ateivių Technologija? Naujausi Moksliniai Paaiškinimai
3I/ATLAS: kometa ar ateivių zondas? Avi Loeb spekuliuoja apie neįprastą sudėtį. Sužinok naujausius mokslinius atradimus! Šiame straipsnyje, atnaujintame pagal naujausius mokslinius duomenis ir papildytame emocingu pasakojimu, tyrinėjame 3I/ATLAS pasl...

Skaityti daugiau

2025-08-29 laikas 19:57 Švieži Lašiniai: Stebuklingas Maistas Žiemai – Nauda, Kalorijos ir Paslaptys

Atraskite naujausius mokslinius paaiškinimus apie lašinių naudą sveikatai 2025 metais. Kalorijos, maistinės medžiagos, absorbcija, praradimai gaminant ir kaip paruošti pilnavertį patiekalą. Nauji pavyzdžiai, užsienio šaltiniai ir analizė.

...

Skaityti daugiau

2025-08-29 laikas 15:17 Gysločio nauda sveikatai: gydomosios savybės, receptai ir atsargumo priemonės
Gyslotis – gamtos dovana sveikatai! Atraskite jo naudą žaizdų gijimui, virškinimo gerinimui ir imuniteto stiprinimui. Receptai ir patarimai! Receptai ir patarimai, kaip tinkamai naudoti šį augalą, padės jums atrasti gamtos dovanas! Ieškokite daugiau ...

Skaityti daugiau