Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2020 » Gruodžio » 28

Virtas jaučio liežuvis moliūgų ir garstyčių padaže

Virtas Jaučio Liežuvis Moliūgų Ir Garstyčių Padaže

(Paranormal) Liežuvį, tenka pripažinti, ruošiu ganėtinai retai, bet nežinau kodėl, nes jį labai mėgstu. Visai netikėtai mano virtuvėje šis jaučio liežuvis. Tokia proga norėjosi pamėginti kažką naujo ir neragauto. Panaršiau internete ir radau sau priimtiną receptą. Išmėginau ir galiu pasakyti, kad pati nustebau, gavosi net skaniau nei atrodė, kad pavyks.

Ingredientai

  • jaučio liežuviai: 1 (manojo svoris ~1,5 kilogramo).

Marinatui:

  • vanduo: ~2 litrų (liežuvį turi apsemti)
  • druska: 45 gramų
  • lauro lapai: 4
  • kvapieji pipirai: 1 saujelės
  • česnakas: 2-3 skiltelių
  • svogūnai: 1
  • morkos: 2
  • saliero šaknys: ketvirtadalio.

Moliūgų ir garstyčių padažui:

  • alyvuogių aliejus: šlakelio
  • svogūnai: 0,5
  • moliūgas: 2 stiklinių (supjaustyto kubeliais)
  • baltas vynas: trečdalio stiklinės
  • vištienos arba daržovių sultinys: 1 stiklinės (arba sultinys, kuriame virė liežuvis)
  • druska: pagal skonį
  • pipirai: žiupsnio
  • ciberžolė: 2 arbatinių šaukštelių
  • grūdėtosios garstyčios: 1 valgomojo šaukšto 
  • krakmolas arba miltai: jeigu reiks sutirštinti padažą (man neprireikė).

Recepto paruošimas

1. Vandens reiks tiek, kad liežuvis būtų pilnai apsemtas. Pamatuojame jo kiekį, man užteko lygiai 2 litrų.

2. Į vandenį įberiame saujelę pipirų, du lauro lapus, susmulkintas česnako skilteles ir 45 gramus druskos. Marinatą užverdame ir atvėsiname.

3. Liežuvį nuplauname ir dedame į marinatą. Paliekame mažiausiai 8 valandas (aš pati palikau per visą naktį) mirkti šaldytuve.

4. Po 8 valandų arba kitą dieną liežuvį išimame iš sūrymo, užpilame švariu vandeniu, kad vėl apsemtų.

5. Įmetame du lauro lapus, kelis kvapiuosius žirnelius, svogūną, morkas ir saliero šaknį. Užverdame ir verdame maždaug 2,5-3 valandas, kad liežuvis būtų minkštas. Jeigu turite, į pagalbą galite pasitelkti greitpuodį ir liežuvį jame virti užteks vos 40 minučių.

6. Dar šiltam jaučio liežuviui nulupkite odą ir supjaustykite.

7. Gaminkite padažą: Gilioje keptuvėje arba troškintuve įkaitinkite aliejų. Suberkite susmulkintą svogūną ir pakepinkite, kol šis suminkštėja.

8. Tada suberkite kubeliais supjaustytą moliūgą, pakepinkite, kol šiek tiek apskrunda.

9. Supilkite vyną ir pakaitinkite, kol alkoholis nugaruoja.

10. Tuomet supilkite sultinį, berkite druskos, pipirų ir ciberžolę. Užvirkite. Paverdame, kol moliūgai suminkštėja. .

11. Po to sutrinkite maisto smulkintuvu iki vientisos konsistencijos.

12. Į padažą dėkite gartyčias ir dar kartą užvirkite. Sudėkite supjaustytą jaučio liežuvį ir pakaitinkite maždaug 4-6 minutes.

13. Jeigu padažas atrodo per kiek skystas galite jį sutirštinti krakmolu arba miltais. Man to šį kartą neprireikė. Skanaus!

Rekomendacija: Daugiau liežuvio receptų rasite: Liežuvio receptai.

Recepto Autorius Kviečiu į virtuvę

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-12-07 laikas 23:05 Receptai Citrininis varškės keksas su manais: receptas, kalorijos ir maistinė nauda

Citrininis varškės keksas su manais – drėgnas ir purūs desertas vos per 180 kcal porcijoje. Sužinokite maistinę vertę, kaip sumažinti cukrų ir kalorijas bei iškepti idealiai!

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-12-10 laikas 11:18 Kaip skyrybos keičia vyrus: stipresnis, atsargesnis ar vienišas?
Skyrybos vyrams – stiprus emocinis smūgis, kuris dažnai paverčia juos atsargesniais, analitiškesniais ir net pasirengusiais sąmoningai rinktis vienatvę. Sužinokite, kodėl vyrai po išdavystės ir skyrybų retai nešiojasi neapykantą buvusiajai, tampa žym...

Skaityti daugiau

2025-12-10 laikas 10:04 Kalėdinis kaktusas: priežiūra namuose ir žydėjimo paslaptys
Kalėdinis kaktusas (Schlumbergera truncata) – populiarus kalėdinis kambarinis augalas, žydintis būtent žiemos švenčių metu. Sužinokite visas priežiūros taisykles: tinkamą laistymą, šviesos ir tamsos režimą, kaip priversti žydėti tiksliai per Kalėdas,...

Skaityti daugiau

2025-12-10 laikas 08:43 Po 25 metų jis pasakė „Man labai gaila“: ar melas dėl nėštumo išgelbėjo, ar sugriovė šeimą?
Po 25 metų santuokos vyras prisipažino niekada visiškai nepaleidęs buvusiosios ir visą laiką jautęs kaltę. Moteris jaunystėje melavo apie nėštumą, kad jį išlaikytų. Dabar abu atsidūrė aklavietėje. Tikra istorija ar pramanas? Šis tekstas pastarosiomis...

Skaityti daugiau

2025-12-10 laikas 08:25 Paveldėtas butas tapo laisve: kodėl žmona paliko vyrą be scenų

Tikra skaitytojo istorija sukrėtė tūkstančius: žmona paveldėjo butą ir tyliai išėjo iš šeimos – ne pas kitą vyrą, o tiesiog pas save. Kodėl moterys palieka ne piktai, o ramiai? Ar tai tik pramanas, ar tikrovė, kurią daugelis atpažįsta savo s...

Skaityti daugiau

2025-12-10 laikas 08:13 Sūnaus vestuvėse mane pasodino pačiame gale – tikra skaudi istorija, kuri sukrėtė tūkstančius
Skaudi istorija apie motiną, kurią sūnus pasodino vestuvių salės gale kaip svetimą. Netrukus paaiškėjo, kad šalia sėdi jos praeities meilė – milijonierius, kuris ką tik nupirko pastatą, kuriame dirba sūnus. Vakaras baigėsi skandalu, netektu darbu ir ...

Skaityti daugiau