Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2020 » Gruodžio » 28

Virtas jaučio liežuvis moliūgų ir garstyčių padaže

Virtas Jaučio Liežuvis Moliūgų Ir Garstyčių Padaže

(Paranormal) Liežuvį, tenka pripažinti, ruošiu ganėtinai retai, bet nežinau kodėl, nes jį labai mėgstu. Visai netikėtai mano virtuvėje šis jaučio liežuvis. Tokia proga norėjosi pamėginti kažką naujo ir neragauto. Panaršiau internete ir radau sau priimtiną receptą. Išmėginau ir galiu pasakyti, kad pati nustebau, gavosi net skaniau nei atrodė, kad pavyks.

Ingredientai

  • jaučio liežuviai: 1 (manojo svoris ~1,5 kilogramo).

Marinatui:

  • vanduo: ~2 litrų (liežuvį turi apsemti)
  • druska: 45 gramų
  • lauro lapai: 4
  • kvapieji pipirai: 1 saujelės
  • česnakas: 2-3 skiltelių
  • svogūnai: 1
  • morkos: 2
  • saliero šaknys: ketvirtadalio.

Moliūgų ir garstyčių padažui:

  • alyvuogių aliejus: šlakelio
  • svogūnai: 0,5
  • moliūgas: 2 stiklinių (supjaustyto kubeliais)
  • baltas vynas: trečdalio stiklinės
  • vištienos arba daržovių sultinys: 1 stiklinės (arba sultinys, kuriame virė liežuvis)
  • druska: pagal skonį
  • pipirai: žiupsnio
  • ciberžolė: 2 arbatinių šaukštelių
  • grūdėtosios garstyčios: 1 valgomojo šaukšto 
  • krakmolas arba miltai: jeigu reiks sutirštinti padažą (man neprireikė).

Recepto paruošimas

1. Vandens reiks tiek, kad liežuvis būtų pilnai apsemtas. Pamatuojame jo kiekį, man užteko lygiai 2 litrų.

2. Į vandenį įberiame saujelę pipirų, du lauro lapus, susmulkintas česnako skilteles ir 45 gramus druskos. Marinatą užverdame ir atvėsiname.

3. Liežuvį nuplauname ir dedame į marinatą. Paliekame mažiausiai 8 valandas (aš pati palikau per visą naktį) mirkti šaldytuve.

4. Po 8 valandų arba kitą dieną liežuvį išimame iš sūrymo, užpilame švariu vandeniu, kad vėl apsemtų.

5. Įmetame du lauro lapus, kelis kvapiuosius žirnelius, svogūną, morkas ir saliero šaknį. Užverdame ir verdame maždaug 2,5-3 valandas, kad liežuvis būtų minkštas. Jeigu turite, į pagalbą galite pasitelkti greitpuodį ir liežuvį jame virti užteks vos 40 minučių.

6. Dar šiltam jaučio liežuviui nulupkite odą ir supjaustykite.

7. Gaminkite padažą: Gilioje keptuvėje arba troškintuve įkaitinkite aliejų. Suberkite susmulkintą svogūną ir pakepinkite, kol šis suminkštėja.

8. Tada suberkite kubeliais supjaustytą moliūgą, pakepinkite, kol šiek tiek apskrunda.

9. Supilkite vyną ir pakaitinkite, kol alkoholis nugaruoja.

10. Tuomet supilkite sultinį, berkite druskos, pipirų ir ciberžolę. Užvirkite. Paverdame, kol moliūgai suminkštėja. .

11. Po to sutrinkite maisto smulkintuvu iki vientisos konsistencijos.

12. Į padažą dėkite gartyčias ir dar kartą užvirkite. Sudėkite supjaustytą jaučio liežuvį ir pakaitinkite maždaug 4-6 minutes.

13. Jeigu padažas atrodo per kiek skystas galite jį sutirštinti krakmolu arba miltais. Man to šį kartą neprireikė. Skanaus!

Rekomendacija: Daugiau liežuvio receptų rasite: Liežuvio receptai.

Recepto Autorius Kviečiu į virtuvę

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
17.10.2024 laikas 07:36 Receptai Varškės Apkepai: Moliūgų, Kriaušių ir Banano Receptai
Varškės apkepai – tai puikus ir maistingas pasirinkimas, tinkantis tiek pusryčiams, tiek desertui. Šie patiekalai ne tik džiugina akį savo spalvomis, bet ir stebina skoniu. Šiame straipsnyje supažindinsime su trimis skaniausiais v...

Skaityti daugiau

16.10.2024 laikas 12:25 Receptai Švelnios vištienos kepenėlės pomidorų padaže: greitas receptas

Vištienos kepenėlės pomidorų padaže – tai ne tik skanus, bet ir lengvai paruošiamas patiekalas, puikiai tinkantis tiek pietums, tiek vakarienei. Šis receptas sujungia švelnų vištienos kepenėlių skonį su aromatingais pomid...

Skaityti daugiau

13.10.2024 laikas 16:52 Receptai Veganiški varškėčiai su bananais: skanūs ir lengvi pusryčiai
Sveiki draugai, šiandien noriu pasidalyti su jumis gardžiu receptu - veganiškais varškėčiais su bananais be kiaušinių. Sveiki atvykę į skanių ir sveikų pusryčių pasaulį! Šiandien pasidalinsime receptu, kuris ne tik pamalonins jūsų...

Skaityti daugiau

17.10.2024 laikas 19:49 Skydliaukės hormonų tyrimai: kaip ir kodėl juos atlikti?

Skydliaukė – tai mažas, tačiau galingas organas, turintis didžiulę įtaką mūsų sveikatai. Jos hormonai reguliuoja medžiagų apykaitą, energijos lygį ir net nuotaiką. Deja, daugelis žmonių neįvertina skydliaukės funkcijos svarbos, o simptomai, ...

Skaityti daugiau

17.10.2024 laikas 16:50 Paslaptingos „durys“ Antarktidoje: mokslininkų paaiškinimas

Neseniai „Google Maps“ žemėlapiuose pasirodė neįprasta struktūra Antarktidoje, kuri sukėlė begalę teorijų ir spekuliacijų. Internete pasirodžius nuotraukoms, šimtai vartotojų ėmė spėlioti, kas galėtų būti šios paslaptingos „durys...

Skaityti daugiau

17.10.2024 laikas 09:22 Rusijos Šalio Rajonas: NSO Stebėjimai ir Paslaptys
Pasaulyje, kurio techninės galimybės nuolat tobulėja, laiko kelionės ir nežemiškų civilizacijų egzistavimas vis dar kelia nerimą ir smalsumą. Nuo legendinių 51-osios zonos JAV iki mažiau žinomų, bet ne mažiau intriguojančių vietų Rusijoje, tokios pas...

Skaityti daugiau

17.10.2024 laikas 07:54 Laiko Kelionės: Paranormalūs Išgyvenimai ir Istoriniai Atvejai
Laiko kelionės – tai ne tik fantastikos kūrinių tema, bet ir realių žmonių patirčių šaltinis. Nuo Moberley ir Jourdan nuotykio Versalyje iki Martindale’o vizijų York’e, šie išgyvenimai kelia klausimų apie laiką, mūsų suvokimą ir istoriją. Kai kurie ž...

Skaityti daugiau

17.10.2024 laikas 07:41 Ekspertės Patarimai: Kaip Būti Savimi Per Pirmus Pasimatymus
Pirmieji pasimatymai gali sukelti didelį stresą ir nerimą, ypač kai norime palikti gerą įspūdį. Psichologė ir santykių ekspertė Lalita Suglani teigia, kad svarbu būti savimi ir išlaisvinti save nuo visuomenės lūkesčių. Šiame straipsnyje pateiksime ek...

Skaityti daugiau