Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai – Patiekalai » 2020 » Gruodžio » 28

Virtas jaučio liežuvis moliūgų ir garstyčių padaže

Virtas Jaučio Liežuvis Moliūgų Ir Garstyčių Padaže

(Paranormal) Liežuvį, tenka pripažinti, ruošiu ganėtinai retai, bet nežinau kodėl, nes jį labai mėgstu. Visai netikėtai mano virtuvėje šis jaučio liežuvis. Tokia proga norėjosi pamėginti kažką naujo ir neragauto. Panaršiau internete ir radau sau priimtiną receptą. Išmėginau ir galiu pasakyti, kad pati nustebau, gavosi net skaniau nei atrodė, kad pavyks.

Ingredientai

  • jaučio liežuviai: 1 (manojo svoris ~1,5 kilogramo).

Marinatui:

  • vanduo: ~2 litrų (liežuvį turi apsemti)
  • druska: 45 gramų
  • lauro lapai: 4
  • kvapieji pipirai: 1 saujelės
  • česnakas: 2-3 skiltelių
  • svogūnai: 1
  • morkos: 2
  • saliero šaknys: ketvirtadalio.

Moliūgų ir garstyčių padažui:

  • alyvuogių aliejus: šlakelio
  • svogūnai: 0,5
  • moliūgas: 2 stiklinių (supjaustyto kubeliais)
  • baltas vynas: trečdalio stiklinės
  • vištienos arba daržovių sultinys: 1 stiklinės (arba sultinys, kuriame virė liežuvis)
  • druska: pagal skonį
  • pipirai: žiupsnio
  • ciberžolė: 2 arbatinių šaukštelių
  • grūdėtosios garstyčios: 1 valgomojo šaukšto 
  • krakmolas arba miltai: jeigu reiks sutirštinti padažą (man neprireikė).

Recepto paruošimas

1. Vandens reiks tiek, kad liežuvis būtų pilnai apsemtas. Pamatuojame jo kiekį, man užteko lygiai 2 litrų.

2. Į vandenį įberiame saujelę pipirų, du lauro lapus, susmulkintas česnako skilteles ir 45 gramus druskos. Marinatą užverdame ir atvėsiname.

3. Liežuvį nuplauname ir dedame į marinatą. Paliekame mažiausiai 8 valandas (aš pati palikau per visą naktį) mirkti šaldytuve.

4. Po 8 valandų arba kitą dieną liežuvį išimame iš sūrymo, užpilame švariu vandeniu, kad vėl apsemtų.

5. Įmetame du lauro lapus, kelis kvapiuosius žirnelius, svogūną, morkas ir saliero šaknį. Užverdame ir verdame maždaug 2,5-3 valandas, kad liežuvis būtų minkštas. Jeigu turite, į pagalbą galite pasitelkti greitpuodį ir liežuvį jame virti užteks vos 40 minučių.

6. Dar šiltam jaučio liežuviui nulupkite odą ir supjaustykite.

7. Gaminkite padažą: Gilioje keptuvėje arba troškintuve įkaitinkite aliejų. Suberkite susmulkintą svogūną ir pakepinkite, kol šis suminkštėja.

8. Tada suberkite kubeliais supjaustytą moliūgą, pakepinkite, kol šiek tiek apskrunda.

9. Supilkite vyną ir pakaitinkite, kol alkoholis nugaruoja.

10. Tuomet supilkite sultinį, berkite druskos, pipirų ir ciberžolę. Užvirkite. Paverdame, kol moliūgai suminkštėja. .

11. Po to sutrinkite maisto smulkintuvu iki vientisos konsistencijos.

12. Į padažą dėkite gartyčias ir dar kartą užvirkite. Sudėkite supjaustytą jaučio liežuvį ir pakaitinkite maždaug 4-6 minutes.

13. Jeigu padažas atrodo per kiek skystas galite jį sutirštinti krakmolu arba miltais. Man to šį kartą neprireikė. Skanaus!

Rekomendacija: Daugiau liežuvio receptų rasite: Liežuvio receptai.

Recepto Autorius Kviečiu į virtuvę

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
26.03.2024 laikas 11:01 Receptai – Patiekalai Jautienos liežuvis su krienų ir majonezo padažu
Besiartinant šventėmis vis dažniau sugrįžtu į lietuvišką virtuvę. Prisiminimai apie Kalėdas padeda prisiminti tai ką gamindavo šioms šventėms mano mama, ką gaminau prieš keletą metų pati. Yra patiekalų kurie ruošiami ne taip ir da...

Skaityti daugiau

25.03.2024 laikas 16:56 Receptai – Patiekalai "Sugaišau 10 minučių, o svečiai liko sužavėti": obuolių desertas arbatai (greitai ir nebrangiai)
Paruošti šį desertą man prireikė tiesiog 10 minučių, o mano svečiai manė, kad tam sugaišau pusę dienos! Nuostabus obuolių desertas, pagamintas iš pačių pigiausių produktų. Labai rekomenduoju visiems jį išbandyti! Dalinuosi receptu...

Skaityti daugiau

22.03.2024 laikas 21:32 Receptai – Patiekalai Stulbinamai skanūs sausainiai su įdaru (nebrangus receptas)
Dievinu naminį kepimą ir dažnai eksperimentuoju virtuvėje! Šiandien siūlau pasigaminti minkštų, skanių ir gražių sausainių.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau