2020-12-28, 10:26
Virtas jaučio liežuvis moliūgų ir garstyčių padaže
Liežuvį, tenka pripažinti, ruošiu ganėtinai retai, bet nežinau kodėl, nes jį labai mėgstu. Visai netikėtai mano virtuvėje šis jaučio liežuvis. Tokia proga norėjosi pamėginti kažką naujo ir neragauto. Panaršiau internete ir radau sau priimtiną receptą. Išmėginau ir galiu pasakyti, kad pati nustebau, gavosi net skaniau nei atrodė, kad pavyks.
Skaityk toliau
2020-12-27, 09:38
Sibiriniai pyragėliai su kopūstais
Pyragėlių su kopūstais receptas atkeliavo iš mano vaikystės, močiutės Valentinos virtuvės. Mano močiutė - gimusi ir augusi Sibire; ištekėjo už lietuvio tremtinio-kalinio, buvo viešai išmesta iš Komjaunimo, į Komunizmą žengiančios visuomenės buvo pripažinta pasidavėle priešiškai ideologijai.
Skaityk toliau
2020-12-27, 09:38
Orkaitėje keptas kumpis su ananasais Šventėms
Keptas kiaulienos kumpis taps tikru Jūsų išsigelbėjimu: juk negali žmogus pervargęs bei piktas pasitikti visus svečius. Aš pati per šventes įprastai ruošiu tik vieną įmantrų patiekalą, visi kiti būna ganėtinai greiti bei paprasti, bet ne prasti. Toks yra ir šis mano nuostabus kumpis.
Skaityk toliau
2020-12-27, 09:38
Triušiena troškinta daržovių pataluose
Triušiena mūsų virtuvėje yra ganėtinai retai "užsukanti" mėsa. Bet kai turime, norisi pasigaminti kažką ypatingesnio, kad būtų tikrai skanu ir norėtųsi dažniau gaminti su šia mėsa. Šis patiekalas vienas iš tokių. Ganėtinai paprasta paruošti, šiek tiek užima laiko, bet rezultatas tikrai labai geras.
Skaityk toliau
2020-12-26, 16:50
Skaniausias Biskvitas, Senoviškas Lietuviškas Obuolių Pyragas
Jeigu nesate kepę šio pyrago, tai greičiausiai jį jums vaikystėje kepė mama arba močiutė. Tai elementariausias ir skaniausias biskvitas, senoviškas lietuviškas obuolių pyrago receptas. Kadangi pats receptas labai paprastas, šiek tiek sutrukdysiu jūsų dėmesį ir pateiksiu "teorijos", kad ateity nebijotute ir bandytute kitus biskvitų receptus.
Skaityk toliau
2020-12-26, 14:10
Toks Varškės Apkepas Gaminamas Tik Lietuvoje
Prancūzai turi savo tradicinėje virtuvėje "quiche", vokiečiai "Kuchen", žydai turi "Knich", na o, mes lietuviai labai didžiuojamės varškės apkepais. Varškės apkepas - toks patiekalas, kuris idealiai tinka šventiniams pusryčiams arba pietums, taip pat vaikams nudžiuginti, svečiams pamaloninti bei savo pilvą palepinti.
Skaityk toliau
2020-12-26, 14:10
Skanios Orkaitėje Užkeptos Bulvės
Orkaitėje užkeptos bulvės skanios be jokių priedų, o dar skaniau su šlakeliu majonezo ar kečupo bei šviežiomis salotomis, o sočiau būtų prie mėsos arba žuvies patiekalų. Darbo trukmė vos 5 minutės, kepimas orkaitėje: 45 minutės. Dėkoju savo draugei už ši nuostabų receptą.
Skaityk toliau
2020-12-25, 17:28
Orkaitėje kepta ėriuko koja su bulvėmis ir mėtų padažu
Tokią avieną galite kepti dviem būdais, priklausomai nuo norimo rezultato. Pagal J. Oliverio receptą kepimas vyksta karštoje orkaitėje, maždaug po 40 minučių vienam kilogramui mėsos, rezultatas - aviena visiškai iškepusi tik palei kaulo galą plonoje vietoje, su krauju storiausioje vietoje bei didesne dalimi yra ružava, sultinga rausvu mėsos sultiniu.
Skaityk toliau
2020-12-25, 13:25
Kepsninėje kepta menkė, pagardinta veganišku majonezo padažu
Labai gaivus bei skanus menkės patiekalas, primenantis vasarą. Skirtingų skonių derinį šiame patiekale labai gerai papildo tirštas veganiškas majonezo padažas su rūkytomis aitriosiomis paprikomis. Labai rekomenduoju išmėginti, tai tikrai restorano lygio patiekalas. Jeigu norisi vegetariško patiekalo, žuvį pakeičiame Halloumi sūriu, patiekalas irgi bus labai skanus!
Skaityk toliau
|