2021-01-05, 20:57
Lietuviški Keksai - Keturios "Bobutės" (4 Receptai)
Lenkiškai toks keksas yra vadinamas "Babka", o vokiškai "Bundt". Šį kartą Jums pateiksiu senovišką lietuvišką biskvitinio kekso receptą, mano draugės Dorotos man atskleistą, o ją tokią "Bobutę" kepti išmokino prosenelė. Itin lengvas pagaminamas, nenuvilsiantis nei pradedančio kepėjo. Kiek kartų aš pati kepiau, o jau gal kelias dešimtis kartų, visada nuostabiai gaudavosi.
Skaityk toliau
2021-01-05, 14:24
Lietuviški lietiniai - blynai su įvairiais įdarais
Prancūzai tokius lietinius vadina crêpe ir labai išdidžiai skelbia savo kulinarijos išradimu. Bet aš nebūčiau aš, jei nedrįsčiau šiam teiginiui paprieštarauti, nes esu ragavusi nuostabius lietinius pagamintus pagal rusų, graikų, Sibiro tautų bei lenkų virtuvės tradicijas.
Skaityk toliau
2021-01-05, 13:28
Vegetariškas šviežių kopūstų troškinys
Šio šviežių kopūstų troškinio recepto aš išmokau iš savo tetos. Jis yra gaminamas be raugintų kopūstų, o tik su šviežiais, arba "saldžiais" (šitaip juos vadina mano teta). Matavimai yra apytiksliai, nes teta visada viską daro iš akies ir man neleidžia nieko išmatuoti.
Skaityk toliau
2021-01-04, 13:27
Krevetės su medaus ir česnakų padažu
Krevetės pagamintos su medaus bei česnakų padažu yra nerealiai skanios, tokios tarsi restoranuose. Na, o šias krevetes galima patiekti kaip tik Jums norisi. Kol mano krevetės marinavosi, aš išsiviriau ryžių bei pakepinau morkų su svogūnais.
Skaityk toliau
2021-01-03, 17:43
Purios ir minkštos pieniškos bandelės
Į dubenį berkite miltus, druską, mieles, įmuškite kiaušinį, supilkite medų ir šiltą pieną. Maišykite ir dėkite kambario temperatūros, gabaliukais pjaustytą sviestą. Vėl labai gerai išminkykite tešlą.
Skaityk toliau
2021-01-01, 16:03
Nekeptas desertas "Obuolių Napoleonas"
Vos 2 ingredientai (jeigu neskaičiuosime vandens), vos keli įrankiai ir galėsite mėgautis gardžiu, netikėtu nekeptu desertu. Pažvelgę į tai, ką aš čia susiruošiau pasigaminti tikriausiai net nenuspėtumėte, kas čia bus.
Skaityk toliau
2021-01-01, 13:03
Orkaitėje kepta kalakuto blauzdelė su svogūnais
Aš labai mėgstu tokį lėtą namų maistą, kai gali įdėti į orkaitę ir pamiršti, iki tol kol iškeps. Būtent šitaip ruošime ir šią kalakuto blauzdelę. Taip iškepta blauzda labai tiks ir įvairioms šventėms: Kalėdoms, Velykoms ar Naujiems metams ar net gimtadieniui.
Skaityk toliau
|