Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal » » » 2020 » Gruodžio » 22 » Patalpinti naujieną

Riešutinis-Karamelinis Pyragas Šventėms

Riešutinis-Karamelinis Pyragas Šventėms

(Paranormal) Toks Kalėdinis pyragas labai patiks karamelės bei riešutų gerbėjams. Jis taip pat gali būti ideali Kalėdine dovana. Jį galima išsikepti iš anksto, nes toks pyragas labai ilgai galioja. 

Šį pyragą subrandinti yra tikrai būtina, nes tik subrendęs ir gerai pastovėjęs, jis įgaus tikrąjį savo fantastišką skonį.

Ingredientai

Tešlai (iš šios tešlos normos gaunasi trys 21 centimetro skersmens pyragai):

  • miltai: 350 gramų
  • cukrus: 200 gramų (jei nemėgstate taip saldžiai, galite sumažinti iki 100 gramų)
  • sviestas: 250 gramų (arba margarinas)
  • kiaušiniai: 1
  • druska: žiupsnelio.

Įdarui (šio įdaro pakanka trims 21 centimetro skersmens pyragams):

  • riešutai: ~600 gramų (miksuoju lazdyno, migdolų ir graikinius)
  • cukrus: 200 gramų
  • 35% riebumo grietinėlė: 500 mililitrų
  • sviestas: 100 gramų
  • medus: 4 šaukštų
  • vanilinis cukrus: ~20 gramų.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia miltus suberkite į didelį dubenį ir burokinės tarkos pagalba sutarkuokite šaltą sviestą.

2. Tuomet ant viršaus suberkite cukrų, druską bei kiaušinį. Kitur esu skaičiusi, kad kapoja peiliu, bet aš tiesiog greitai suminkau rankomis. Užtrunku maždaug 15 minučių.

3. Tešlą dėkite į šaldytuvą bent valandai, aš įprastai laikau per visą naktį.

4. Tešlą padalinkite į tris dalis. Galima kepti ir vieną labai didelį pyragą 30x35 centimetrų skardai. Tai labai didelis pyragas ir jei norisi dovanoti, turėsite suraikyti, bus ne itin patogu bei gražu. Tad aš kepiau 3 mažesnius. Jei telpa, galima kepti kelis iškart.

5. Formą išklojame su kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros.

6. Kiekvieną tešlos dalį ruošiame atskirai. Imkite vieną dalį tešlos ir iškočiokite maždaug 3-4 milimetrų storio apskritimą. Iškočiota tešla išklojame formos dugną palikdami vieno centimetro aukščio kraštelį. Jei taip nutinka, kad tešla nesikočioja, išsklaidome ją pirštais. Man pačiai ši tešla nesikočiojo, lipo, trupėjo, dėl to formuoti pirštais buvo daug paprasčiau.

7. Gaminkite įdarą: Ištirpiname 100 gramų sviesto ir suberiame vieną pakelį vanilinio cukraus (20 gramų), 200 gramų cukraus ir sudedame medų. Maišome kol ištirpsta ir masė pasidaro tąsi.

8. Tada supilame grietinėlę ir maišome, kol cukrus pilnai ištirpsta. Nuolatos maišydami kaitinkite ant silpnos kaitros, iki sutirštėja ir truputį paruduoja.

9. Suberiame riešutus ir nenukeldami nuo ugnies maišome, kol masė pasidaro vienalytė. Įdaras privalo gautis labai tirštas. Atsargiai ragaujame, karamelė labai karšta!

10. Įdarą daliname į tris dalis. Vieną dalį sukrečiame ant paruoštos tešlos, išlyginame paviršių ir dedame į įkaitintą orkaitę maždaug 35-40 minučių.

11. Nesudeginame! Stebime, kad karamelė per daug neparuduotų.

12. Šitaip paruoštus iškepame visus pyragus. Atvėsinkite, suvyniokite į popierių, dėkite į maišą ir laikykite kelias dienas sausoje bei vėsioje patalpoje. Iškilo klausimų koks tai turėtų būti maišas ? Popierinis, polietileninis - jokio skirtumo. Viskas. Kantrybės belaukiant, o tai tikrai labai sunku. Rekomenduoju, pyragą paslėpti kuo toliau. Pasilepinkit!

Rekomendacija: Daugiau pyragų Kalėdoms rasite: Pyragai Kalėdoms.

pyragai, Kalėdiniai pyragai, riešutai

Turite savo nuomone, (už ar, prieš) pasidalinkite su mumis, palikite komentarą, prisijunkite, rašykite bloge, pasirinkdami kategoriją. Pasidalinkite savo receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su paranormaliais, anomališkais ir kitais nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Įvertink šį straipsnį. Prieš tai pakomentuodami, arba parašykite patys! Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą PARANORMAL turinį. Norite sužinoti daugiau, sutikite gauti naujienas arba pasidalinkite spausdami .
Sveiki, nesuspėju, o info tiek daug! Kas Jums svarbu?
Iš viso atsakymų: 206
Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
08.03.2021 laikas 09:47 Kaimiški tradiciniai bulviniai vėdarai su pienu

Daugelio lietuvių pamėgti ir metai iš metų gaminami kaimiški bulviniai vėdarai. Man asmeniškai patinka ir bulviniai, ir kraujiniai vėdarai. Tad gaminu kartais vienokius, o kartais kitokius, pagal tos dienos norus.

...

Skaityti daugiau

08.03.2021 laikas 09:28 Veganiški / vegetariški raudonųjų lęšių ir morkų maltinukai (orkaitėje)
Tokie raudonųjų lęšių ir morkų maltinukai mūsų šeimą labai sužavėjo. Kepsime juos dar tikrai ne vieną kartą. Skonis šiek tiek net priminė tikrą mėsą. Todėl jei ieškote, ką pagaminti tiems, kurie nenori valgyti veganiškai, toks receptas gali būti nuostabus kompromisas tarp įprastų bei veganiškų malti...

Skaityti daugiau

08.03.2021 laikas 09:20 Omletas su pienu, keptas orkaitėje
Tai fantastiškas patiekalas vėlyviems pusryčiams - omletui padaryti prireiks vos kelių minučių ir kol jis keps orkaitėje, galėsite laiką leisti lovoje. Man asmeniškai šis omletas labai primena, lygiai tokį koks būdavo patiekiamas darželiuose....

Skaityti daugiau

08.03.2021 laikas 10:06 Įminta Diatlovo perėjos paslaptis? Dėl 9 šiurpių mirčių buvo kaltinami „ateiviai ir sniego žmonės“
Naujas tyrimas atskleidė, kad devynis studentus, 1959 m. keliavusius slidėmis Sibire, pražudė snigo griūtis. Ne ateiviai ar sniego žmonės, kaip kadaise buvo tikima.

Skaityti daugiau

08.03.2021 laikas 08:55 Brandi ir nebrandi meilė: nuo poreikio iki savęs priėmimo
„Myliu tave, nes tu man esi labai reikalingas“. Nebrandi meilė – tai spąstai, kurių pagrindas yra vidinis poreikis. Jeigu norite sukurti tvirtus santykius, būtina suvokti, kuo skiriasi brandi meilė nuo nebrandžios....

Skaityti daugiau

07.03.2021 laikas 23:06 Sveikatą atstatantis receptas: 1 burokėlis, 2 morkos, 1 obuolys

Kurdamas šį receptą specialistas rėmėsi tuo, kad ingredientai turi būti paprasti ir prieinami, kad kiekvienas žmogus galėtų paruošti šią priemonę. Receptas tikrai lengvas, todėl kad burokėliai, morkos ir obuoliai turi visus būtinus mikroelementus ir kainuoja nebrangiai.

...

Skaityti daugiau

07.03.2021 laikas 17:07 Žudanti saulė: Trečiojo reicho veidrodis

Tarp daugybės išties unikalių technologijų, kurias Antrojo pasaulio karo metu sukūrė vokiečių mokslininkai, yra daug labai keistų. Kitaip projektą „Saulės patranka“ pavadinti neįmanoma – didžiulis orbitinis veidrodis, kuris savo spinduliu degina ištisus miestus, išgarina upes ir...

Skaityti daugiau

07.03.2021 laikas 16:05 Legenda apie Konvio upę ir pabaisą Afanką
Kalbama, jog kažkada buvo laikai, kai žmonės, gyvenantys Konvio slėnyje, nuolat kentėdavo nuo didžiulių potvynių, kurie pražudydavo jų galvijus ir pasėlius. Tačiau šių nelaimių priežastis nebuvo natūralus reiškinys: visi žinojo, kad potvynius sukelia Afankas....

Skaityti daugiau