Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai – Patiekalai » 2020 » Gruodžio » 22

Riešutinis-Karamelinis Pyragas Šventėms

Riešutinis-Karamelinis Pyragas Šventėms

(Paranormal) Toks Kalėdinis pyragas labai patiks karamelės bei riešutų gerbėjams. Jis taip pat gali būti ideali Kalėdine dovana. Jį galima išsikepti iš anksto, nes toks pyragas labai ilgai galioja. 

Šį pyragą subrandinti yra tikrai būtina, nes tik subrendęs ir gerai pastovėjęs, jis įgaus tikrąjį savo fantastišką skonį.

Ingredientai

Tešlai (iš šios tešlos normos gaunasi trys 21 centimetro skersmens pyragai):

  • miltai: 350 gramų
  • cukrus: 200 gramų (jei nemėgstate taip saldžiai, galite sumažinti iki 100 gramų)
  • sviestas: 250 gramų (arba margarinas)
  • kiaušiniai: 1
  • druska: žiupsnelio.

Įdarui (šio įdaro pakanka trims 21 centimetro skersmens pyragams):

  • riešutai: ~600 gramų (miksuoju lazdyno, migdolų ir graikinius)
  • cukrus: 200 gramų
  • 35% riebumo grietinėlė: 500 mililitrų
  • sviestas: 100 gramų
  • medus: 4 šaukštų
  • vanilinis cukrus: ~20 gramų.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia miltus suberkite į didelį dubenį ir burokinės tarkos pagalba sutarkuokite šaltą sviestą.

2. Tuomet ant viršaus suberkite cukrų, druską bei kiaušinį. Kitur esu skaičiusi, kad kapoja peiliu, bet aš tiesiog greitai suminkau rankomis. Užtrunku maždaug 15 minučių.

3. Tešlą dėkite į šaldytuvą bent valandai, aš įprastai laikau per visą naktį.

4. Tešlą padalinkite į tris dalis. Galima kepti ir vieną labai didelį pyragą 30x35 centimetrų skardai. Tai labai didelis pyragas ir jei norisi dovanoti, turėsite suraikyti, bus ne itin patogu bei gražu. Tad aš kepiau 3 mažesnius. Jei telpa, galima kepti kelis iškart.

5. Formą išklojame su kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros.

6. Kiekvieną tešlos dalį ruošiame atskirai. Imkite vieną dalį tešlos ir iškočiokite maždaug 3-4 milimetrų storio apskritimą. Iškočiota tešla išklojame formos dugną palikdami vieno centimetro aukščio kraštelį. Jei taip nutinka, kad tešla nesikočioja, išsklaidome ją pirštais. Man pačiai ši tešla nesikočiojo, lipo, trupėjo, dėl to formuoti pirštais buvo daug paprasčiau.

7. Gaminkite įdarą: Ištirpiname 100 gramų sviesto ir suberiame vieną pakelį vanilinio cukraus (20 gramų), 200 gramų cukraus ir sudedame medų. Maišome kol ištirpsta ir masė pasidaro tąsi.

8. Tada supilame grietinėlę ir maišome, kol cukrus pilnai ištirpsta. Nuolatos maišydami kaitinkite ant silpnos kaitros, iki sutirštėja ir truputį paruduoja.

9. Suberiame riešutus ir nenukeldami nuo ugnies maišome, kol masė pasidaro vienalytė. Įdaras privalo gautis labai tirštas. Atsargiai ragaujame, karamelė labai karšta!

10. Įdarą daliname į tris dalis. Vieną dalį sukrečiame ant paruoštos tešlos, išlyginame paviršių ir dedame į įkaitintą orkaitę maždaug 35-40 minučių.

11. Nesudeginame! Stebime, kad karamelė per daug neparuduotų.

12. Šitaip paruoštus iškepame visus pyragus. Atvėsinkite, suvyniokite į popierių, dėkite į maišą ir laikykite kelias dienas sausoje bei vėsioje patalpoje. Iškilo klausimų koks tai turėtų būti maišas ? Popierinis, polietileninis - jokio skirtumo. Viskas. Kantrybės belaukiant, o tai tikrai labai sunku. Rekomenduoju, pyragą paslėpti kuo toliau. Pasilepinkit!

Rekomendacija: Daugiau pyragų Kalėdoms rasite: Pyragai Kalėdoms.

pyragai, Kalėdiniai pyragai, riešutai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
10.04.2024 laikas 20:02 Receptai – Patiekalai Bananų sausainių pyragas: skanus ir greitas desertas be kepimo receptas
Jei mėgstate saldumynus, bet neturite pakankamai laiko gaminti, rekomenduojame labai greito ir lengvo deserto receptą. Jums nereikės vargti su tešla ir įjungti orkaitės. Pakanka po ranka turėti krekerių, bananų, šiek tiek cukraus ...

Skaityti daugiau

08.04.2024 laikas 15:22 Receptai – Patiekalai Vištienos krūtinėlė su malonia citrinos rūgštele. Skanus užkandis iš to, ką turite šaldytuve

Greitai, lengvai ir nebrangiai! Puikus skonis ir aromatas, kurį mėgsta ir suaugusieji, ir vaikai. Būtinai išbandykite - rekomenduoju.

Skaityti daugiau

03.04.2024 laikas 20:23 Receptai – Patiekalai Blyneliai (sklindžiai) su obuoliais (receptas)
Mano vyras turi labai aiškią nuomonę kai kuriais klausimais. Ir jis kartais savo tiesa būna taip įsitikinęs, kad neįmanoma jį perkalbėti. Tačiau, kartais aš jį pergudrauju. Kad ir su šiais sklindžiais. Jis visada sako, kad keptų o...

Skaityti daugiau

16.04.2024 laikas 11:57 Ateina "100 kartų blogesnė" nei KOVID paukščių gripo "pandemija" psy-opas

Pasak "mokslo", artėjanti paukščių gripo pandemija bus "100 kartų baisesnė nei COVID" - ne todėl, kad ji iš tikrųjų kelia realią grėsmę, bet todėl, kad valdžios atsakas į visas netikras naujienas apie ją bus nepanašus į nieką, ...

Skaityti daugiau

16.04.2024 laikas 09:28 Izraelio rezervate pastebėta šešiakojė kalnų gazelė
Vakarų Izraelio gamtos rezervate pastebėta labai neįprasta gazelė - jai iš nugaros išaugo papildoma galūnių pora. Tačiau laukinės gamtos ekspertai teigia, kad gyvūnas yra "sveikas" ir "stiprus".

Skaityti daugiau

16.04.2024 laikas 09:16 Dirbtinio lietaus sukėlimas 1916 m. sukėlė tikrą potvynį
Hatfildas ir didysis San Diego potvynis: Čarlzas Hatfildas perskaitė apie "Rainmaking (Lietaus sukėlimą)" ir ėmė kurti savo lietaus sukėlimo metodus. Iki 1902 m. jis sukūrė slaptą 23 cheminių medžiagų mišinį didelėse cinkuotose garinimo talpyklose, k...

Skaityti daugiau