Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2020 » Gruodžio » 22

Riešutinis-Karamelinis Pyragas Šventėms

Riešutinis-Karamelinis Pyragas Šventėms

(Paranormal) Toks Kalėdinis pyragas labai patiks karamelės bei riešutų gerbėjams. Jis taip pat gali būti ideali Kalėdine dovana. Jį galima išsikepti iš anksto, nes toks pyragas labai ilgai galioja. 

Šį pyragą subrandinti yra tikrai būtina, nes tik subrendęs ir gerai pastovėjęs, jis įgaus tikrąjį savo fantastišką skonį.

Ingredientai

Tešlai (iš šios tešlos normos gaunasi trys 21 centimetro skersmens pyragai):

  • miltai: 350 gramų
  • cukrus: 200 gramų (jei nemėgstate taip saldžiai, galite sumažinti iki 100 gramų)
  • sviestas: 250 gramų (arba margarinas)
  • kiaušiniai: 1
  • druska: žiupsnelio.

Įdarui (šio įdaro pakanka trims 21 centimetro skersmens pyragams):

  • riešutai: ~600 gramų (miksuoju lazdyno, migdolų ir graikinius)
  • cukrus: 200 gramų
  • 35% riebumo grietinėlė: 500 mililitrų
  • sviestas: 100 gramų
  • medus: 4 šaukštų
  • vanilinis cukrus: ~20 gramų.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia miltus suberkite į didelį dubenį ir burokinės tarkos pagalba sutarkuokite šaltą sviestą.

2. Tuomet ant viršaus suberkite cukrų, druską bei kiaušinį. Kitur esu skaičiusi, kad kapoja peiliu, bet aš tiesiog greitai suminkau rankomis. Užtrunku maždaug 15 minučių.

3. Tešlą dėkite į šaldytuvą bent valandai, aš įprastai laikau per visą naktį.

4. Tešlą padalinkite į tris dalis. Galima kepti ir vieną labai didelį pyragą 30x35 centimetrų skardai. Tai labai didelis pyragas ir jei norisi dovanoti, turėsite suraikyti, bus ne itin patogu bei gražu. Tad aš kepiau 3 mažesnius. Jei telpa, galima kepti kelis iškart.

5. Formą išklojame su kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros.

6. Kiekvieną tešlos dalį ruošiame atskirai. Imkite vieną dalį tešlos ir iškočiokite maždaug 3-4 milimetrų storio apskritimą. Iškočiota tešla išklojame formos dugną palikdami vieno centimetro aukščio kraštelį. Jei taip nutinka, kad tešla nesikočioja, išsklaidome ją pirštais. Man pačiai ši tešla nesikočiojo, lipo, trupėjo, dėl to formuoti pirštais buvo daug paprasčiau.

7. Gaminkite įdarą: Ištirpiname 100 gramų sviesto ir suberiame vieną pakelį vanilinio cukraus (20 gramų), 200 gramų cukraus ir sudedame medų. Maišome kol ištirpsta ir masė pasidaro tąsi.

8. Tada supilame grietinėlę ir maišome, kol cukrus pilnai ištirpsta. Nuolatos maišydami kaitinkite ant silpnos kaitros, iki sutirštėja ir truputį paruduoja.

9. Suberiame riešutus ir nenukeldami nuo ugnies maišome, kol masė pasidaro vienalytė. Įdaras privalo gautis labai tirštas. Atsargiai ragaujame, karamelė labai karšta!

10. Įdarą daliname į tris dalis. Vieną dalį sukrečiame ant paruoštos tešlos, išlyginame paviršių ir dedame į įkaitintą orkaitę maždaug 35-40 minučių.

11. Nesudeginame! Stebime, kad karamelė per daug neparuduotų.

12. Šitaip paruoštus iškepame visus pyragus. Atvėsinkite, suvyniokite į popierių, dėkite į maišą ir laikykite kelias dienas sausoje bei vėsioje patalpoje. Iškilo klausimų koks tai turėtų būti maišas ? Popierinis, polietileninis - jokio skirtumo. Viskas. Kantrybės belaukiant, o tai tikrai labai sunku. Rekomenduoju, pyragą paslėpti kuo toliau. Pasilepinkit!

Rekomendacija: Daugiau pyragų Kalėdoms rasite: Pyragai Kalėdoms.

pyragai, Kalėdiniai pyragai, riešutai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-05 laikas 09:03 Receptai Kopūstų rauginimas 2025 lapkritį: palankios dienos pagal Mėnulį

Lapkritį vėlyvieji kopūstai tampa saldūs ir sultingi – idealu raugimui. Svarbu žinoti palankias dienas pagal Mėnulio kalendorių 2025 m.: lapkričio 2–5, 8, 9, 11–13, 20–25 d. Geriausia raugti augančio Mėn...

Skaityti daugiau

2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-10-26 laikas 22:46 Receptai Bananų duona su varške: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybinė vertė
Gardžioji bananų duona su varške – tai vienas tų kepinių, kurie visada pavyksta. Ji ne tik maloniai kvepia bananais ir vanile, bet ir pasižymi švelnia, drėgna tekstūra, kurią sukuria varškės gabaliukai. Tokia duona puikiai tinka t...

Skaityti daugiau

2025-11-05 laikas 10:56 Kaip balinti skalbinius namuose be chemijos: liaudiškas tirpalas
Sugrąžinkite idealų baltumą pilkoms ir geltonoms patalynėms bei apatiniams be brangių baliklių! Paprastas liaudiškas tirpalas iš druskos, vandenilio peroksido ir amoniako efektyviai pašalina pilkumą ir gelsvumą. Paruošimas užtrunka kelias minutes, mi...

Skaityti daugiau

2025-11-05 laikas 09:54 Kaip skalbti pūkinę striukę skalbyklėje, kad neprarastų formos ir purumo

Pūkinė striukė – šilčiausias pasirinkimas žiemą, tačiau daugelis bijo ją skalbti namuose. Sužinokite, kaip teisingai paruošti striukę, pasirinkti 30 °C švelnųjį režimą, naudoti skystą priemonę be kondicionieriaus ir svarbiausia – įdėti 2–3 kamuol...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 16:58 Kodėl katė šnypščia? Supraskite kačių emocijas ir elgseną

Katės šnypštimas – ne pyktis, o baimės ir streso signalas. Sužinokite, kodėl katė šnypščia, kaip atpažinti emocijas ir teisingai reaguoti: duoti erdvės, nebausti, vengti akių kontakto. Šnypštimas dažnai sveika – tai gynybine mimika, pr...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 16:41 Kaip virti kiaušinius, kad lukštas niekada nesuskiltų: 7 veiksmingos gudrybės
Verdant kiaušinius lukštas dažnai trūkinėja dėl temperatūrų skirtumo, plono lukšto ar netinkamo metodo. Tačiau yra paprastų gudrybių, kurios veikia 100%! Į vandenį įpilkite acto arba druskos, pradurkite kiaušinio galą adata, dėti į šaltą vandenį ir v...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 10:30 Kodėl Pasąmonė Verčia Rinktis Netinkamus Partnerius?
Romantiškų partnerių pasirinkimą lemia pasąmoniniai modeliai iš vaikystės: neišspręstos traumos, žema savigarba, vienatvės baimė, nerimastingas prisirišimo stilius. Kartojame toksiškus ciklus, ignoruodami raudonas vėliavėles ar per griežtus kriteriju...

Skaityti daugiau