Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Kovo » 29

Jogurtinis keksas su vyšnių kremu

Jogurtinis keksas su vyšnių kremu

Jeigu prisišaldėte uogų, tai atėjo pats laikas sunaudoti labai skaniam kekso kremui. Esu mėginusi gaminti su juodaisiais ir raudonaisiais serbentais, bet vyšnios čia man asmeniškai labiausiai tinka, nes taip pat turi rūgštelės. Žinoma, galite rinktis ir serbentus, mano vaikams su jais labiau patiko.

Gamindama naudojau Alma graikinį jogurtą, kuris konsistencija itin panašus į pertrintą varškę.

Ingredientai

Keksui:

  • minkštas sviestas: 100 gramų
  • cukrus: 75 gramų
  • kiaušiniai: 2
  • natūralus jogurtas: 25 gramų
  • miltai: 125 gramų
  • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio.

Vyšnių kremui:

  • vyšnios: 100 gramų (naudoju šaldytas)
  • cukrus: 100 gramų
  • natūralus jogurtas: 150 gramų
  • 36% riebumo grietinėlė: 250 mililitrų
  • želatina: 15 gramų
  • vanduo: 45 mililitrų.

Recepto paruošimas

1. Keksas: Minkštą sviestą ir cukrų plakame su cukrumi iki purios masės.

2. Tada mušame po vieną kiaušinį, kiekvieną paplakdami maždaug vieną minutę.

3. Tuomet sudedame jogurtą ir išplakame iki vienalytės masės.

4. Suberiame miltus, kepimo miltelius ir kuo trumpiau išmaišome šauktu (ne mikseriu).

5. Gautą masę supilame į kekso formą išklotą su kepimo popieriumi ir kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-35 minutes.

6. Kai atvės, perpjauname į 3 lakštus.

7. Vyšnių kremas: Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame išbrinkti.

8. Į puodą sudedame vyšnias, 50 gramų cukraus ir verdame, kol ištirpsta cukrus ir šiek tiek nugaruoja skysčio (vyšnias patraiškome su šaukštu).

9. Į karštas vyšnias sudedame išbrinkusią želatiną ir maišome, kol ji ištirpsta.

10. Kai atvėsta, sumaišome su jogurtu.

11. Grietinėlę su likusiu cukrumi išplakame iki standumo ir sumaišome su jogurto bei vyšnių mase.

12. Kekso formavimas: Į kekso formą dedame vieną kekso lakštą ir pusę kremo, tuomet ant viršaus dedame vėl lakštą ir likusią dalį kremo, uždengiame likusiu lakštu.

13. Dedame į šaldytą bent kelioms valandoms arba geriausiai visai nakčiai į šaldytuvą.

14. Prieš patiekiant apibarstome cukraus pudra ir skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau keksų receptų rasite: Keksai.

Recepto Autorius Oditėlės blogas

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-10-26 laikas 22:46 Receptai Bananų duona su varške: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybinė vertė
Gardžioji bananų duona su varške – tai vienas tų kepinių, kurie visada pavyksta. Ji ne tik maloniai kvepia bananais ir vanile, bet ir pasižymi švelnia, drėgna tekstūra, kurią sukuria varškės gabaliukai. Tokia duona puikiai tinka t...

Skaityti daugiau

2025-10-23 laikas 16:45 Receptai Šilkiniai Bulvių Kukuliai su Faršo Padažu: Klasikinis Lietuviškas Patiekalas, Jo Nauda ir Receptas
Šilkiniai bulvių kukuliai su faršo padažu – tai klasikinis lietuviškas patiekalas, kuris ne tik džiugina širdį, bet ir užburia savo minkštumu bei sodriu skoniu. Šis patiekalas dažnai primena jaukius vaikystės vakarus, kai namuose ...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 16:58 Kodėl katė šnypščia? Supraskite kačių emocijas ir elgseną

Katės šnypštimas – ne pyktis, o baimės ir streso signalas. Sužinokite, kodėl katė šnypščia, kaip atpažinti emocijas ir teisingai reaguoti: duoti erdvės, nebausti, vengti akių kontakto. Šnypštimas dažnai sveika – tai gynybine mimika, pr...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 16:41 Kaip virti kiaušinius, kad lukštas niekada nesuskiltų: 7 veiksmingos gudrybės
Verdant kiaušinius lukštas dažnai trūkinėja dėl temperatūrų skirtumo, plono lukšto ar netinkamo metodo. Tačiau yra paprastų gudrybių, kurios veikia 100%! Į vandenį įpilkite acto arba druskos, pradurkite kiaušinio galą adata, dėti į šaltą vandenį ir v...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 10:30 Kodėl Pasąmonė Verčia Rinktis Netinkamus Partnerius?
Romantiškų partnerių pasirinkimą lemia pasąmoniniai modeliai iš vaikystės: neišspręstos traumos, žema savigarba, vienatvės baimė, nerimastingas prisirišimo stilius. Kartojame toksiškus ciklus, ignoruodami raudonas vėliavėles ar per griežtus kriteriju...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 10:17 Chemija ar alchemija: kodėl geismas nėra meilė santykiuose?

Daugelis klaidingai laiko geismą – stiprią fizinę trauką ir aistrą – pagrindiniu romantinių santykių veiksniu. Straipsnyje aiškinama, kodėl chemija (geismas) yra trumpalaikė ir dažnai veda prie nusivylimų, o tikroji alchemija (meilė) r...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 10:06 Šumerų civilizacija: natūralūs potvyniai ir irigacijos mitas

Šumerų civilizacija, viena seniausių pasaulyje, klestėjo Mesopotamijoje dėka natūralių Persijos įlankos potvynių, kurie prieš 7000 metų drėkino laukus be kanalų. Naujas tyrimas PLOS One, remiantis 25 m kerno analize iš Lagašo, atskleidžia, kad duk...

Skaityti daugiau