Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Kovo » 29

Jogurtinis keksas su vyšnių kremu

Jogurtinis keksas su vyšnių kremu

Jeigu prisišaldėte uogų, tai atėjo pats laikas sunaudoti labai skaniam kekso kremui. Esu mėginusi gaminti su juodaisiais ir raudonaisiais serbentais, bet vyšnios čia man asmeniškai labiausiai tinka, nes taip pat turi rūgštelės. Žinoma, galite rinktis ir serbentus, mano vaikams su jais labiau patiko.

Gamindama naudojau Alma graikinį jogurtą, kuris konsistencija itin panašus į pertrintą varškę.

Ingredientai

Keksui:

  • minkštas sviestas: 100 gramų
  • cukrus: 75 gramų
  • kiaušiniai: 2
  • natūralus jogurtas: 25 gramų
  • miltai: 125 gramų
  • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio.

Vyšnių kremui:

  • vyšnios: 100 gramų (naudoju šaldytas)
  • cukrus: 100 gramų
  • natūralus jogurtas: 150 gramų
  • 36% riebumo grietinėlė: 250 mililitrų
  • želatina: 15 gramų
  • vanduo: 45 mililitrų.

Recepto paruošimas

1. Keksas: Minkštą sviestą ir cukrų plakame su cukrumi iki purios masės.

2. Tada mušame po vieną kiaušinį, kiekvieną paplakdami maždaug vieną minutę.

3. Tuomet sudedame jogurtą ir išplakame iki vienalytės masės.

4. Suberiame miltus, kepimo miltelius ir kuo trumpiau išmaišome šauktu (ne mikseriu).

5. Gautą masę supilame į kekso formą išklotą su kepimo popieriumi ir kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-35 minutes.

6. Kai atvės, perpjauname į 3 lakštus.

7. Vyšnių kremas: Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame išbrinkti.

8. Į puodą sudedame vyšnias, 50 gramų cukraus ir verdame, kol ištirpsta cukrus ir šiek tiek nugaruoja skysčio (vyšnias patraiškome su šaukštu).

9. Į karštas vyšnias sudedame išbrinkusią želatiną ir maišome, kol ji ištirpsta.

10. Kai atvėsta, sumaišome su jogurtu.

11. Grietinėlę su likusiu cukrumi išplakame iki standumo ir sumaišome su jogurto bei vyšnių mase.

12. Kekso formavimas: Į kekso formą dedame vieną kekso lakštą ir pusę kremo, tuomet ant viršaus dedame vėl lakštą ir likusią dalį kremo, uždengiame likusiu lakštu.

13. Dedame į šaldytą bent kelioms valandoms arba geriausiai visai nakčiai į šaldytuvą.

14. Prieš patiekiant apibarstome cukraus pudra ir skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau keksų receptų rasite: Keksai.

Recepto Autorius Oditėlės blogas

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 21:06 Energijos vampyrai: kaip atpažinti ir apsisaugoti nuo energiją siurbiančių žmonių

Ar žinote, kad kai kurie žmonės gali „išsiurbti“ visą jūsų energiją per vieną pokalbį? Po bendravimo su jais jaučiatės pavargę, dirglūs ar net fiziškai blogai. Tai vadinama energetiniu vampyrizmu – reiškiniu, apie kurį kalba tiek...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:56 Žmona paliko ne dėl kito vyro, o dėl TYLAUS buto ir jogurto vakarienei
Ši istorija per kelias dienas tapo virusine lietuviškame internete – vyras viešai papasakojo, kaip jo žmona išėjo gyventi į paveldėtą butą ne dėl meilužio, o tiesiog dėl… ramybės. Skaudi, bet labai atpažįstama daugeliui porų....

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:30 7 aiškūs požymiai, kad partnerio tėvai tavęs nemėgsta

Susipažinote su vaikino ar merginos tėvais, bet jaučiate įtampą ir šaltumą? Dažnai tai nėra tik jūsų vaizduotė. Yra keletas aiškių požymių, rodančių, kad partnerio tėvai (būsimi uošviai ar anyta) jūsų nemėgsta: vengia bendrauti, kritikuoja, lygina...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:15 Kodėl žmonės išduoda ir kaip išvengti neištikimybės santykiuose?
Daug žmonių yra linkę manyti, kad neištikimybė reiškia santykių pabaigą ir veda partnerius tiesiai į skyrybas. Psichologai su tuo nesutinka ir yra įsitikinę, kad neištikimybės galima išvengti. Sveikų santykių ekspertai išsiaiškino, kodėl žmones trauk...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau