- 29.03.2021
- 0.0 Reitingas
- 600 Peržiūrų
- Aptarti
Jeigu prisišaldėte uogų, tai atėjo pats laikas sunaudoti labai skaniam kekso kremui. Esu mėginusi gaminti su juodaisiais ir raudonaisiais serbentais, bet vyšnios čia man asmeniškai labiausiai tinka, nes taip pat turi rūgštelės. Žinoma, galite rinktis ir serbentus, mano vaikams su jais labiau patiko.
Gamindama naudojau Alma graikinį jogurtą, kuris konsistencija itin panašus į pertrintą varškę.
Ingredientai
Keksui:
- minkštas sviestas: 100 gramų
- cukrus: 75 gramų
- kiaušiniai: 2
- natūralus jogurtas: 25 gramų
- miltai: 125 gramų
- kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio.
Vyšnių kremui:
- vyšnios: 100 gramų (naudoju šaldytas)
- cukrus: 100 gramų
- natūralus jogurtas: 150 gramų
- 36% riebumo grietinėlė: 250 mililitrų
- želatina: 15 gramų
- vanduo: 45 mililitrų.
Recepto paruošimas
1. Keksas: Minkštą sviestą ir cukrų plakame su cukrumi iki purios masės.
2. Tada mušame po vieną kiaušinį, kiekvieną paplakdami maždaug vieną minutę.
3. Tuomet sudedame jogurtą ir išplakame iki vienalytės masės.
4. Suberiame miltus, kepimo miltelius ir kuo trumpiau išmaišome šauktu (ne mikseriu).
5. Gautą masę supilame į kekso formą išklotą su kepimo popieriumi ir kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-35 minutes.
6. Kai atvės, perpjauname į 3 lakštus.
7. Vyšnių kremas: Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame išbrinkti.
8. Į puodą sudedame vyšnias, 50 gramų cukraus ir verdame, kol ištirpsta cukrus ir šiek tiek nugaruoja skysčio (vyšnias patraiškome su šaukštu).
9. Į karštas vyšnias sudedame išbrinkusią želatiną ir maišome, kol ji ištirpsta.
10. Kai atvėsta, sumaišome su jogurtu.
11. Grietinėlę su likusiu cukrumi išplakame iki standumo ir sumaišome su jogurto bei vyšnių mase.
12. Kekso formavimas: Į kekso formą dedame vieną kekso lakštą ir pusę kremo, tuomet ant viršaus dedame vėl lakštą ir likusią dalį kremo, uždengiame likusiu lakštu.
13. Dedame į šaldytą bent kelioms valandoms arba geriausiai visai nakčiai į šaldytuvą.
14. Prieš patiekiant apibarstome cukraus pudra ir skanaujame!
Rekomendacija: Daugiau keksų receptų rasite: Keksai.
Recepto Autorius Oditėlės blogas
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau