Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2021 » Kovo » 29

Jogurtinis keksas su vyšnių kremu

Jogurtinis keksas su vyšnių kremu

Jeigu prisišaldėte uogų, tai atėjo pats laikas sunaudoti labai skaniam kekso kremui. Esu mėginusi gaminti su juodaisiais ir raudonaisiais serbentais, bet vyšnios čia man asmeniškai labiausiai tinka, nes taip pat turi rūgštelės. Žinoma, galite rinktis ir serbentus, mano vaikams su jais labiau patiko.

Gamindama naudojau Alma graikinį jogurtą, kuris konsistencija itin panašus į pertrintą varškę.

Ingredientai

Keksui:

  • minkštas sviestas: 100 gramų
  • cukrus: 75 gramų
  • kiaušiniai: 2
  • natūralus jogurtas: 25 gramų
  • miltai: 125 gramų
  • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio.

Vyšnių kremui:

  • vyšnios: 100 gramų (naudoju šaldytas)
  • cukrus: 100 gramų
  • natūralus jogurtas: 150 gramų
  • 36% riebumo grietinėlė: 250 mililitrų
  • želatina: 15 gramų
  • vanduo: 45 mililitrų.

Recepto paruošimas

1. Keksas: Minkštą sviestą ir cukrų plakame su cukrumi iki purios masės.

2. Tada mušame po vieną kiaušinį, kiekvieną paplakdami maždaug vieną minutę.

3. Tuomet sudedame jogurtą ir išplakame iki vienalytės masės.

4. Suberiame miltus, kepimo miltelius ir kuo trumpiau išmaišome šauktu (ne mikseriu).

5. Gautą masę supilame į kekso formą išklotą su kepimo popieriumi ir kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-35 minutes.

6. Kai atvės, perpjauname į 3 lakštus.

7. Vyšnių kremas: Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame išbrinkti.

8. Į puodą sudedame vyšnias, 50 gramų cukraus ir verdame, kol ištirpsta cukrus ir šiek tiek nugaruoja skysčio (vyšnias patraiškome su šaukštu).

9. Į karštas vyšnias sudedame išbrinkusią želatiną ir maišome, kol ji ištirpsta.

10. Kai atvėsta, sumaišome su jogurtu.

11. Grietinėlę su likusiu cukrumi išplakame iki standumo ir sumaišome su jogurto bei vyšnių mase.

12. Kekso formavimas: Į kekso formą dedame vieną kekso lakštą ir pusę kremo, tuomet ant viršaus dedame vėl lakštą ir likusią dalį kremo, uždengiame likusiu lakštu.

13. Dedame į šaldytą bent kelioms valandoms arba geriausiai visai nakčiai į šaldytuvą.

14. Prieš patiekiant apibarstome cukraus pudra ir skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau keksų receptų rasite: Keksai.

Recepto Autorius Oditėlės blogas

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
29.01.2025 laikas 22:32 Receptai Cepelinai: Tradicija ir Naujovės
Cepelinai – tai ne tik tradicinis lietuviškas patiekalas, bet ir kulinarinės kūrybos laukas. Nuo klasikinių mėsos įdarų iki vegetariškų ir net desertinių variantų, šiame straipsnyje atskleisime, kaip galite pritaikyti cepelinus pr...

Skaityti daugiau

27.01.2025 laikas 21:27 Receptai Traškios bulvės su šonine: skanus ir paprastas receptas
Bulvės su šonine – tai klasikinis patiekalas, kuris sušildys bet kurio stalo atmosferą. Šis receptas ne tik lengvai paruošiamas, bet ir leidžia kiekvienam pasireikšti kulinarinėje kūryboje. Su traškia šonine ir aromatingais priesk...

Skaityti daugiau

25.01.2025 laikas 13:50 Receptai Saldūs sausainiai su šokoladu ir riešutais: lengvas receptas
Sausainiai su šokolado gabaliukais ir riešutais – tai visų mėgstamas desertas, kurio skonis džiugins tiek vaikus, tiek suaugusiuosius. Jie puikiai tinka prie arbatos ar kavos puodelio, o jų aromatas užpildys visą namą. Šis recepta...

Skaityti daugiau

30.01.2025 laikas 07:42 Šaltalankių aliejus: grožiui ir sveikatai
Šaltalankių aliejus – tai ne tik gamtos dovana, bet ir senovės išmintis, kuria naudojosi net graikai. Nors mitai apie regos atkūrimą lieka istorijoje, šiuolaikiniai tyrimai patvirtina, kad šaltalankių aliejus teikia daugybę naudos mūsų grožiui ir sve...

Skaityti daugiau

29.01.2025 laikas 21:17 Sesuo atstūmė dėl svorio: skausminga tiesa
Susidūrimas su svorio problemomis po gimdymo yra sunkus tiek fiziškai, tiek emociškai. Tačiau, kai palaikymo vietoje gauni atstūmimą net iš artimiausios šeimos, skausmas tampa dar didesnis. Mano sesuo, su kuria buvome artimos visą gyvenimą, nusprendė...

Skaityti daugiau

29.01.2025 laikas 19:57 Afantazija: Smegenų Reakcija į Vaizdus
Afantazija - reiškinys, kai žmonės nesugeba kurti vaizdų savo mintyse, dažnai laikytas paslaptinga ir mažai ištirta būkle. Tačiau naujausias tyrimas, publikuotas "Current Biology", atskleidžia, kad net ir šių žmonių smegenys reaguoja į vizualinius di...

Skaityti daugiau

28.01.2025 laikas 22:24 Arbata Kraujospūdžiui Didinti
Arbata dažnai siejama su atsipalaidavimu ir sveikatos gerinimu, tačiau ar žinote, kad kai kurios arbatos rūšys gali padėti padidinti kraujospūdį? Nors tai nėra plačiai pripažinta, specifiniai arbatos tipai, dėl juose esančių medžiagų kaip kofeinas, a...

Skaityti daugiau

28.01.2025 laikas 19:47 Uošvė taupo lėšas nuo tablečių, nuolat perka pigiausią iš šykštumo, o paskui turi nusipirkti įprastą, t. y. mokėti du kartus

Kai prieš metus ištekėjau, nesitikėjau susidurti su tokia problema: mano uošvė, kuri manė, kad yra labai taupi, iš tiesų tapo tikru pinigų švaistytoja. Jos manija pirkti pigius, bet netrukus sugendančius daiktus, verčia mane sukti galvą, kaip išsp...

Skaityti daugiau