- 17.03.2021
- 0.0 Reitingas
- 893 Peržiūros
- Aptarti
Aš jau dabar galiu pasakyti, kad tai taps Jūsų mėgstamiausias kotletais! Šis grietinėlės padažas kotletams yra tiesiog tobulai tobulas. Visi kas paragauja labai giria. Prie visko patieksime nuostabią bulvių košę su špinatais. Aš nežinau ar galima rasti skanesnio naminio maisto, nei šis. Einam gaminti!
Ingredientai
Kiaulienos kotletas:
- pienas: 100 mililitrų
- džiuvėsėliai: 50 mililitrų
- kiaušiniai: 1
- "Santa Maria" maltos mėsos prieskoniai: 1,5 valgomojo šaukšto
- malta kiauliena: 500 gramų
- sviestas: 2 valgomųjų šaukštų.
Grietinėlės padažui - kotletams:
- sviestas: 2 valgomųjų šaukštų
- kvietiniai miltai: 300 mililitrų
- jautienos sultinys: 1 kubelio
- malti juodieji pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio.
Bulvių košei su špinatais:
- bulvės: 600 gramų
- sviestas: 50 gramų
- pienas: 200 mililitrų
- baltieji pipirai: žiupsnelio
- "Santa Maria" muskato riešutas: 0,5 arbatinio šaukštelio
- druska: 0,5 arbatinio šaukštelio.
Pagardams:
- petražolės: 2 valgomųjų šaukštų
- bruknės: 100 gramų.
Recepto paruošimas
1. Patarimas prieš gaminant: Kiaulienos faršą susimalkite namuose patys. Patiekalas bus skanesnis, nei su pirktine malta mėsa.
2. Kiaulienos kotletai: Sumaišome pieną su džiūvėsėliais, kiaušiniais bei maltos mėsos prieskoniais. Leidžiame džiūvėsėliams pabrinkti maždaug 5 minutes.
3. Po to sudedame maltą kiaulienos mėsą ir viską sumaišome.
4. Suformuojame norimo dydžio kotletus ir iškepame keptuvėje su įkaitintu sviestu vidutinėje kaitroje, kol dailiai paruduoja. Atidedame į šalį.
5. Grietinėlės padažas kotletams: Išlydome sviestą keptuvėje.
6. Kai jau sviestas paruduoja, suberiame miltus. Įpilame jautienos sultinio, grietinėlės ir maišome.
7. Leidžiame padažui pavirti maždaug 5 minutes, kol sutirštėja. Jei padažas atrodo per tirštas, įpilame šiek tiek vandens.
8. Į padažą sudedame kotletus ir patroškiname, kol kotletai tinkamai iškeps.
9. Bulvių košė su špinatais: Nuskutame bulves.
10. Supjaustome bulves kubeliais.
11. Sudedame bulves į puodą ir užpilame vandeniu. Užverdame, sumažiname kaitrą ir verdame maždaug 10 minučių, kol suminkštėja.
12. Pakaitiname pieną su sviestu, pipirais bei maltais muskatais.
13. Kai užverda, sudedame špinatus. Karštą pieną su špinatais užpilame ant nusausintų virtų bulvių.
14. Sutriname viską trintuvu ir įberiame druskos pagal savo skonį.
15. Patiekiame kotletus su padažu, bulvių koše bei petražolėmis ir bruknėmis. Lepinamės!
Rekomendacija: Daugiau kotletų receptų rasite: Kotletai.
Recepto Autorius Santa Maria
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau