Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Sodininkystės Patarimai Pradedantiesiems » Sodas

Agurkų laistymas, kad jie augtų kaip ant mielių: patyrusio sodininko paslaptis

Agurkų laistymas, kad jie augtų kaip ant mielių

Tinkamam daigų sodinimui ir laistymui iš pradžių reikia skirti ypatingą dėmesį.

Gerą agurkų derlių galima užauginti tik tinkamai prižiūrint. Svarbu nepraleisti nė vieno vystymosi etapo. Tinkamas daigų sodinimas ir laistymas ypač svarbus pradžioje.

Apie tai, kuo laistyti agurkus, kad jie gerai augtų ir vystytųsi, papasakota You Tube kanale "Namas ir prisadibna dilyanka.

Ką dėti į duobutę sodinant daigus

Prieš sodinimą dirvą reikėtų patręšti humusu. Lysves geriau daryti 95 cm atstumu, o tarp krūmų palikti 70 cm.

"Tai kaip tik toks atstumas, kai yra gera ventiliacija. Priešingu atveju, jei bus storesni sodinukai, prikibs ligos", - aiškina sodininkas.

Prieš sodinant daigus į lysves, reikia gerai palaistyti šiltu vandeniu, o tada į duobutes įberti svogūnų lukštų ir 1 valgomąjį šaukštą pelenų.

"To reikia, kad dirva būtų prisotinta. Pelenuose yra daugiau kaip 20 proc. kalio ir beveik visa Mendelejevo lentelė. Jei dirva prisotinta kalio, augalai gerai priešinasi ligoms ir visiems temperatūros svyravimams", - aiškina sodininkas.

Agurkų svogūnėliuose taip pat gausu makro- ir mikroelementų, o svarbiausia - jie padeda kovoti su kenkėjais.

Kuo laistyti agurkus

Po 7-10 dienų, kai agurkai gerai įsišaknija, jau galite juos laistyti specialiu tirpalu.

Tam reikia 10 litrų kibirą iki pusės pripildyti dilgėlėmis, užpilti vandeniu ir palikti, kad pradėtų rūgti. Taip pat reikėtų praskiesti vištų mėšlą. Pripildykite juo 10 litrų kibirą iki 1/3, o likusią dalį užpilkite vandeniu ir taip pat palikite fermentuotis.

"Tada 10 litrų vandens paimkite pusę litro žalių dilgėlių antpilo ir tiek pat vištienos mėšlo antpilo. Viską sumaišykite ir laistykite agurkus - po pusę litro po kiekvienu krūmu. Tai tik agurkų priežiūros pradžia, laukia ir daugiau sunkių darbų", - sako šeimininkė.


Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomone su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
2024-08-12 laikas 09:07 Patarimas: kada ir kaip persodinti bijūnus?

Bijūnus drąsiai galima vadinti tikra bet kurio sodo puošmena. Tačiau tam, kad šie augalai džiugintų sodriais žiedais, juos reikia laiku ir teisingai persodinti.

Skaityti daugiau

2024-09-10 laikas 21:56 Kaip Atjauninti Seną Obelį: Sodininkų Patarimai Vaisingumui Išlaikyti
Obelys gali džiuginti mus skaniais vaisiais iki 30 metų, tačiau jų gyvavimas gali būti trumpesnis dėl atšiaurių žiemų ir pavasarinių šalnų. Senos obelės dažnai reikalauja ypatingos priežiūros, kad išliktų sveikos ir produktyvios. Šiame straipsnyje dalinamės svarbiausiais patarimais, kaip atjauninti ...

Skaityti daugiau

2022-08-10 laikas 08:40 Vynuogės vilioja daugelį, bet jas auginti nelengva
Lietuvai tapus oficialia vynuogių augintojų šalimi, vynmedžių augintojams atsivėrė naujos galimybės, tačiau šio pavasario ir vasaros permainingi orai parodė, kad užauginti vynuoges mūsų šalyje gana sunku ir vynuogynas, kaip pragyvenimo šaltinis, gali būti tik siekiamybė....

Skaityti daugiau

2020-12-26 laikas 11:18 Takažolės – ir nuo akmenų, ir nuo kraujospūdžio
akažolės – patys smulkiausi grikinių šeimos vienametis 5–40 cm aukščio augalai, gausiai paplitę ir augantys visur. Kaip gydomosios priemonės takažolės minimos jau senovės gydytojų Hipokrato, Dioskorido ir Galeno moksliniuose veikaluose....

Skaityti daugiau

2021-07-08 laikas 20:47 Kuo naudingos Šeivamedžio uogos? Receptai

Kaip minėta, juodauogių šeivamedžių uogos, skirtingai nuo raudonuogių, yra valgomos, rūgščiai saldaus skonio. Iš jų gaminamas marmeladas, putėsiai, želė, uogienė, sirupas, džemas, actas. Jos taip pat džiovinamos. Buvo laikai, kai juodauogių šeivamedžių uogomis dažydavo vyną, su jomis ruošdavo kav...

Skaityti daugiau