Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Sodininkystės Patarimai Pradedantiesiems » Vaistažolės

Plūdena mažoji (Lemna minor), o nauda didelė

Plūdena Mažoji (Lemna Minor), O Nauda Didelė

Papasakosime apie mažąją plūdeną, kuri padeda efektyviai gydyti labai daug ligų.

Šie augalai daro stebuklus ir neturi kontraindikacijų. Jie renkami nuo gegužės iki rugsėjo ekologiškai švariuose vandens telkiniuose, nuplaunami kelis kartus, džiovinami ir iš jų ruošiama gydymui naudojama tinktūra.

Tinktūra naudojama gydant: vitiligo (tinktūrą gerti ir tepti dėmes, vaikams -milteliai į vidų), sąnarių reumatizmą ir podagrą (tinktūra ar milteliai į vidų), geltą (spiritinė tinktūra į vidų), bėrimus ant kūno (tinktūra, milteliai į vidų), kraujavimą iš nosies (milteliai į nosį), traumas (kompresai, šutekliai), pūlingas žaizdas, opas (šviežios sutrintos plūdenos arba milteliai), nėščiųjų tinimus (milteliai į vidų), gyvačių įgėlimus - kaip priešnuodis (tinktūra, milteliai, šviežia žolė), peršalimą ir kosulį (milteliai arba spiritinė tinktūra), laringitą (spiritinė tinktūra į vidų), glaukomą ir mastitą (milteliai į vidų), tiesiosios žarnos iškritimą (pabarstyti milteliais), alergiją, dilgėlinę ir naikinant
kirmėles (milteliai į vidų), apsunkintą šlapinimąsi (tinktūra arba milteliai į vidų), širdies, inkstų kilmės tinimus, taip pat kaip šlapimo išsiskyrimą skatinančią priemonę (tinktūra, milteliai į vidų), tulžies pūslės ligas (tinktūra, milteliai į vidų).

Mažoji Plūdena, Lemna Minor, vaistažolės, liaudies medicina, sveikatos

Tinktūra ruošiama taip: 2 valgomuosius šaukštus smulkintų, gerai nuplautų šviežių mažųjų plūdenų užpilti 0,5 l degtinės, laikyti 7 dienas, kartkartėmis supurtyti. Gerti po 25-35 lašus, praskiedus 1 valgomajame šaukšto vandens arba tiesiog užgeriant vandeniu. Gerti 3 kartus per dieną, likus 30 minučių iki valgio.

Milteliai ruošiami taip: gerai nuplauti šviežias plūdenas, džiovinti saulėje arba tiesiog ant popieriaus, susmulkinti. Vartoti po 1 arbatinį šaukštelį plūdenų 3 kartus per dieną, likus 30 minučių iki valgio, užgerti vandeniu.

Miltelius galima sumaišyti su medumi, daryti 1-2 g rutuliukus. Po 1 rutuliuką praryti 3 kartus per dieną, likus 30 minučių iki valgio.

paranormal.lt


Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomone su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
2020-07-19 laikas 14:22 Daiginti kviečiai. Apie kviečių daigų vartojimo naudą

Daigintų kviečių poveikį išbandžiau prieš 30 metų. Buvau labai patenkintas poveikiu organizmui ir nuo to laiko vartoju daigintus kviečius. Noriu ir skaitytojams papasakoti apie kviečių daigus.

Skaityti daugiau

2020-05-30 laikas 18:02 Stipresnį už beržų degutą rasti sunku

Nuo senų laikų slavai ir kitos šiaurinės gentys beržų degutą naudojo kasdieniame gyvenime. Būtent toji riebi, specifinio kvapo medžiaga Europoje nuo seno buvo vadinama rusišku muilu.

Skaityti daugiau

2020-07-19 laikas 20:06 Vertingas Moliūgas. Naudokite, kaip maistą ir vaistą

Kartą teko užsukti pas kaimyną į sandėliuką rūsyje. Ten lentynose gulėjo prikrauta nemažai moliūgų. Pajuokavome, kad geras moliūgų derlius buvo, dabar visą žiemą nereikės jokių laisvinamųjų vaistų. Po riebios vakarienės pavalgys moliūgo deserto ir žarnynas veiks kaip laikrodis.

...

Skaityti daugiau

2021-02-17 laikas 18:26 Sodininkų Darbų Pradžia

Nors už lango dar gili žiema, pats metas pasiraitoti rankoves ir pradėti ruoštis darbų sezonui. Aktualiausia vasario mėnesio naujiena – sėklų paieška.

Skaityti daugiau

2019-03-29 laikas 13:41 Kakavos sviestas
Kakavos sviestas - kietos konsistencijos, lengvai lūžtantis, kakava kvepiantis aliejus, kuriame trečdalį esančių riebalų sudaro sočioji stearino riebalų rūgštis (būtent dėl jos aliejus yra kietas), kitą trečdalį - nesočioji oleino arba Omega-9 riebalų rūgštis....

Skaityti daugiau