- 26.05.2021
- 0.0 Reitingas
- 1085 Peržiūrų
- Aptarti
Kas ginčysis, kad geriausiai gaunasi naminiai kepiniai? Būtent jie patys skaniausi. Imi kąsnelį – ir iškart užplūsta prisiminimai apie vaikystę, tėvų namus.
Siūlome jums savarankiškai išsikepti „Vyšnias po sniegu“. Taip jų autorius pavadino visai nesudėtingo pagaminimo sausainius su uogų įdaru.
O ir pagal laiką vos pusvalandis.
Sausainiais galima papuošti tiek šventinį stalą, tiek paprastą, šeštadieninį. Tikimės, lengvos saldžios smėlinės tešlos pagalvėlės patiks jums ir jūsų artimiesiems.
Ingredientai
- kvietinių miltų: 400 gramų
- cukranendrių cukraus: 2 valgomųjų šaukštų
- kepimo miltelių: 1 arbatinio šaukštelio
- grietinės: 2 valgomųjų šaukštų
- sviesto: 150 gramų
- kiaušinių: 3
- vyšnių: 50
- vyšnių uogienės: ~50 gramų
- cukraus pudros: 1 valgomojo šaukšto.
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių išsijojame miltus su kepimo milteliais į ganėtinai gilų dubenį, dedame cukrų ir permaišome.
2. Tuomet dedame grietinę su kiaušiniais, sutrupiname sviestą ir greitai užmaišome tešlą.
3. Iškočiojame tešlą 0,8 centimetro storio pailgo stačiakampio forma. Sutepame kraštą uogiene ir išdėliojame į eilę 50 vyšnių.
4. Susukame tešlą į vamzdelį ir supjaustome gabaliukais po 2 vyšnias viduje.
5. Išdėliojame ant kepimo skardos, kuri užtiesta kepimo popieriumi, ir dedame į orkaitę 20 minučių (180 laipsnių temperatūra).
6. Iškeptus sausainius pabarstome cukraus pudra.
7. Tokie sausainiai su uogomis gausis traškūs, saikingai saldūs ir su nedidele rūgštele. Įdarui geriausia imti šviežias, konservuotas arba šaldytas vyšnias (be kauliukų). Kartu su vyšnaitėmis į sausainių vidų galite dėti ir kitus vaisius, taipogi džiovintus vaisius ir net riešutus.
Rekomendacija: Daugiau sausainių receptų rasite: Sausainiai.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau