Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Ligos, Mutacijos » 2022 » Liepos » 17

80 % tirtų amerikiečių šlapime rasta toksiško herbicido

Visame pasaulyje parduodamas liūdnai pagarsėjęs herbicidas (piktžolių naikintojas) "Roundup", ne kartą kaltintas vėžio sukėlimu žmonėms, buvo nustatytas 80 % JAV atlikto tyrimo dalyvių.

"Roundup" sukūrė korporacija "Monsanto", kuri specializuojasi genetiškai modifikuotų žemės ūkio augalų auginime, o 2018 m. jį pardavė bendrovei "Bayer". Pagrindinė "Roundup" veiklioji medžiaga yra glifosato izopropilamino druska.

Teigiama, kad herbicido toksiškumas yra nedidelis, jei jis naudojamas "pagal instrukciją", tačiau žinomi bent keli atvejai, kai apsinuodiję "Roundup" žmonės mirė.

Nepaisant masinių įtarimų, kad glifosatas sukelia vėžį (daugiau kaip 42 000 žmonių pateikė ieškinius, teigdami, kad glifosato herbicidai sukėlė jų vėžio problemas), "Monsanto" tai griežtai neigia, o oficialiai "Roundup" dar nėra pripažintas kancerogenu.

Laikraštis "New York Post" praneša, kad neseniai paskelbto tyrimo duomenimis, šio junginio pėdsakų yra daugumos amerikiečių organizme. Bet kokiu atveju jo rasta 80 proc. šiame tyrime dalyvavusių žmonių šlapime, t. y. daugiau nei 2 000 žmonių.

Ypač didelį nerimą kelia tai, kad Trisdešimt iš jų buvo 6-18 metų amžiaus vaikai.

2022 m. birželį JAV Ligų kontrolės ir prevencijos centro paskelbtoje ataskaitoje analizuojami 2013-2014 m. atlikto Nacionalinio sveikatos ir mitybos tyrimo, kuriame dalyvavo 2310 žmonių, duomenys.

Toks platus herbicido naudojimas siejamas su tuo, kad JAV ūkininkai kasmet purškia "Roundup" augindami genetiškai modifikuotas kultūras, daugiausia kukurūzus ir sojas.

Ataskaitoje nurodoma, kad nuo 1974 m., kai "Monsanto" pateikė šį herbicidą rinkai, jo naudojimas išaugo daugiau kaip 200 kartų. 

2015 m. Tarptautinė vėžio tyrimų agentūra glifosatą pavadino "tikėtinu kancerogenu žmonėms", tačiau kitos organizacijos šį teiginį laikė abejotinu arba visiškai melagingu.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
23.11.2019 laikas 12:50 Receptai – Patiekalai Purūs Naminiai Mieliniai Blynai

Kaip pasigaminti namuose purius, naminius mielinius blynus, blynelius pusryčiams? Gaminame namuose. Purūs mieliniai blynai. Skanaus!

Skaityti daugiau

18.11.2019 laikas 20:14 Receptai – Patiekalai Skanumėlis iš paprastų kopūstų per 15 minučių. Kopūstų lapai tešloje
Valgyčiau kiekvieną dieną! Nesitikėjau, kad taip paprasta pasigaminti šiuos kopūstų blynelius. O, kaip atrodo, taip ir norisi išbandyti. Labai lengva pasigaminti ir suvalgomi akimirksniu.

Skaityti daugiau

17.01.2018 laikas 14:20 Receptai – Patiekalai Žolelių nuoviro kaukė

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Riebios veido odos. Ingredientai: Ramunėlių, Liepžiedžių, Šeivamedžio uogų, Medaus, Avižinių miltų.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 17:21 Poltergeistas Grotono ūkyje, Konektikute
Veiksmo vieta - ūkis Grotono mieste, Konektikuto valstijoje, JAV. Ūkyje gyveno pagyvenusi pora, 70 metų ponas Hemstedas ir jo žmona, ramiai ir taikiai gyvenę santuokoje daugiau kaip 30 metų, ir 13 metų sūnėnas Frenkis Gardneris bei jo jaunesnis broli...

Skaityti daugiau