Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Lapkričio » 09

Parodysiu kaip aš kepu itin tobulą paukštienos troškinį orkaitėje.

Kalakutienos troškinys su bulvėmis orkaitėje

Būna dienų, kai labai norisi šildančio maisto. Tomis dienomis renkuosi gaminti troškinius. Troškinių receptų internete galima atrasti labai daug ir pačių įvairiausių. Šį kartą savo šaldytuve turėjau kalakutienos, tad ir susiradau receptą su ja. Rezultatas tikrai pranoko visus pirminius išsikeltus lūkesčius. Saldžiosios bulvės puikiai derėjo su pomidorų rūgštele, o kalakutiena buvo sultinga kaip niekur kitur. Su šeima uždėjome labai didelį ir skanų pliusą šiam patiekalui, tuo pačiu prisižadėjome šiuo skoniu namus sušildyti dar ne vieną kartą. Tad dabar šiuo puikiu receptu dalinuosi ir su Jumis!

Ingredientai

  • kalakutienos petukai: 1 kilogramo (manau, kad tinka ir kitos kalakutienos dalys)
  • bulvės: 4
  • saldžiosios bulvės: 2
  • morkos: 2
  • svogūnai: 1 didelio
  • smulkinti konservuoti pomidorai: 1 skardinės
  • daržovių arba vištienos sultinys: 0,5 litro
  • pomidorų padažas: 3 valgomųjų šaukštų
  • lauro lapai: 2
  • čiobrelis ir rozmarinas: po porą šakelių (jeigu neturite šviežio, dedame po šaukštelį džiovinto)
  • rūkyta paprika: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska
  • pipirai.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia kalakutieną trumpai iš visų pusių apkepame ant kaitrios ugnies, kad apskrustų (vidus iškepti neturi) ir pagardiname druska, pipirais bei rūkyta paprika.

2. Tada bulves, morkas ir saldžiąsias bulves nulupame ir supjaustome storesniais griežinėliais.

3. Svogūną susmulkiname ir apkepame. Supilame konservuotus pomidorus, pomidorų padažą ir dar kelias minutes viską pakepiname.

4. Į kepimo indą dedame kalakutieną, ant viršaus dedame svogūnų su pomidorais sluoksnį ir įdedame lauro lapus.

5. Po to sluoksniuojame daržoves - morkas, bulves ir saldžiąsias bulves. Kiekvieną sluoksnį pabarstome druska, pipirais bei žolelėmis.

6. Tolygiai užpilame viską sultiniu, uždengiame ir tegu keliauja į iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę pusvalandžiui.

7. Po 30 minučių atidengiame ir leidžiame paskrusti dar apie 10 minučių. Patiekiame ir skanaujame!

8. Rekomendacija: Daugiau kalakutienos troškinių receptų rasite: Kalakutienos troškiniai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-10-26 laikas 22:46 Receptai Bananų duona su varške: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybinė vertė
Gardžioji bananų duona su varške – tai vienas tų kepinių, kurie visada pavyksta. Ji ne tik maloniai kvepia bananais ir vanile, bet ir pasižymi švelnia, drėgna tekstūra, kurią sukuria varškės gabaliukai. Tokia duona puikiai tinka t...

Skaityti daugiau

2025-10-23 laikas 16:45 Receptai Šilkiniai Bulvių Kukuliai su Faršo Padažu: Klasikinis Lietuviškas Patiekalas, Jo Nauda ir Receptas
Šilkiniai bulvių kukuliai su faršo padažu – tai klasikinis lietuviškas patiekalas, kuris ne tik džiugina širdį, bet ir užburia savo minkštumu bei sodriu skoniu. Šis patiekalas dažnai primena jaukius vaikystės vakarus, kai namuose ...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 10:30 Kodėl Pasąmonė Verčia Rinktis Netinkamus Partnerius?
Romantiškų partnerių pasirinkimą lemia pasąmoniniai modeliai iš vaikystės: neišspręstos traumos, žema savigarba, vienatvės baimė, nerimastingas prisirišimo stilius. Kartojame toksiškus ciklus, ignoruodami raudonas vėliavėles ar per griežtus kriteriju...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 10:17 Chemija ar alchemija: kodėl geismas nėra meilė santykiuose?

Daugelis klaidingai laiko geismą – stiprią fizinę trauką ir aistrą – pagrindiniu romantinių santykių veiksniu. Straipsnyje aiškinama, kodėl chemija (geismas) yra trumpalaikė ir dažnai veda prie nusivylimų, o tikroji alchemija (meilė) r...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 10:06 Šumerų civilizacija: natūralūs potvyniai ir irigacijos mitas

Šumerų civilizacija, viena seniausių pasaulyje, klestėjo Mesopotamijoje dėka natūralių Persijos įlankos potvynių, kurie prieš 7000 metų drėkino laukus be kanalų. Naujas tyrimas PLOS One, remiantis 25 m kerno analize iš Lagašo, atskleidžia, kad duk...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 09:52 Kaip atpažinti klastotą sūrį: 7 požymiai ir patarimai pirkėjams
Maisto saugos ekspertai įspėja: daugelyje parduotuvių sūrių yra augalinių riebalų pakaitalų, kurie gadina skonį ir kenkia sveikatai. Sužinokite 7 pagrindinius klastotės požymius – nuo nenatūralios spalvos ir blizgesio iki įtartinai ilgo galiojimo ter...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 09:38 4 Gimimo Mėnesiai su Giliausia Išmintimi ir Senomis Sielomis
Kai kurie gimimo mėnesiai neša ypatingą išmintį – kovas, liepa, lapkritis ir gruodis siejami su senomis sielomis, intuicija bei vidine jėga. Astrologija (Žuvys, Avinas, Vėžys, Liūtas, Skorpionas, Šaulys, Ožiaragis) ir numerologija paaiškina, kodėl ši...

Skaityti daugiau