Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Lapkričio » 27

Šokoladinių pyragų mėgėjams šis pyragas itin patiks. Jūs tik pamėginkite!

pyragai, pyragų receptai, tortai, šokoladiniai pyragai

Tai tikrų šokoladinis pyragas (o gal net tortas), kaip sakoma iki pat panagių. Jeigu valgysite ką tik ištrauktą iš šaldytuvo, jis kiek primins šokoladinius šaldytus tortus, jeigu šiek tiek palaikysite kambario temperatūroje - atsiskleidžia nuostabi šokoladinio kremo ir biskvito skonio gama. Trumpai tariant - rekomenduoju pasigaminti ir pasilepinti jau šiandien!

Ingredientai

Biskvitui:

  • sviestas: 100 gramų (kambario temperatūros)
  • juodas šokoladas: 50 gramų
  • cukrus: 70 gramų
  • vanilė: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • kiaušiniai: 2
  • karštas vanduo: 125 mililitrų
  • kakava: 1 valgomojo šaukšto
  • miltai: 200 gramų
  • kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių.

Kremui:

  • 35% riebumo grietinėlė: 250 gramų
  • juodas šokoladas: 100g ramų
  • cukrus: 130 gramų
  • kiaušinių tryniai: 3
  • sviestas: 85 gramų
  • grietinėlės standiklis: 4-6 pakelių (atsižvelgiant į situaciją)

Taip pat:

  • kava su brendžiu: 4-5 valgomųjų šaukštų (biskvitams sulaistyti)
  • baltojo šokolado drožlės
  • pakepinti graikiniai riešutai
  • torto papuošimai.

Recepto paruošimas

1. Biskvitai: Pirmiausia kakavą ištirpinkite karštame vandenyje.

2. Sviestą ištrinkite su cukrumi ir vanile iki baltumo.

3. Supilkite ištirpintą ir pravėsintą šokoladą ir maišydami dėkite kiaušinius.

4. Miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, pakaitomis berkite į masę kartu su ištirpinta kakava. Viską išmaišykite iki vientisos masės, kuri turi būti grietinės tirštumo.

5. Tortinę ištepkite sviestu, pabarstykite miltais ir į ją supilkite tešlą.

6. Dėkite formą į orkaitę, kuri įkaitinta iki 170 laipsnių temperatūros ir kepkite maždaug 35-40 minučių.

7. Atvėsusį biskvitą perpjaukite į 2 lakštus.

8. Kremas: Kiaušinių trynius išplakite su grietinėle bei cukrumi ir nuolatos maišydami kaitinkite vandens vonelėje, kol sutirštėja. Svarbiausia reikia neperkaitinti, kad tryniai nepradėtų degti, nes tuomet atsiras juodumų.

9. Kitame dubenyje ištirpinkite sviestą su šokoladu.

10. Sujunkite abi mases ir palikite atvėsti. Vėsdamas kremas turėtų tirštėti. Norint pasiekti tinkamą konsistenciją, panaudojame grietinėlės standiklį. Beriame po vieną pakelį ir maišome. Ir tai kartojame tol, kol masė tampa tiršta. Žinoma, jeigu kremas sustingsta ir taip - standiklio neprireiks.

11. Pyrago surinkimas: Pyrago lakštus sulaistome kava su brendžiu.

12. Kremą pirmiausia užtepame ant apatinio lakšto, po to ant jo uždedame viršutinį ir jį aptepame likusiu kremu.

13. Papuošiame tarkuotu baltu šokoladu ir kepintais graikiniais riešutais bei torto pabarskutais.

14. Tortą laikome šaldytuve bent jau 6 valandas. Lepinamės!

Rekomendacija: Daugiau šokoladinių pyragų receptų rasite: Šokoladiniai pyragai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-07-06 laikas 21:51 Receptai Obuolių spurgos sluoksniuotoje tešloje: sveikas ir traškus desertas
Ruduo Lietuvoje – obuolių metas, kai virtuvės prisipildo šilto cinamono kvapo ir jaukių desertų. Obuolių spurgos sluoksniuotoje tešloje, keptos karšto oro gruzdintuvėje, yra tobulas modernios lietuviškos virtuvės pavyzdys, sujungi...

Skaityti daugiau

2025-07-04 laikas 07:53 Receptai Voveraitės su Šonine ir Grietinėle: Nostalgiškas Lietuviškas Receptas
Šiame straipsnyje dalinamės ne tik klasikiniu receptu, bet ir naujomis idėjomis, alternatyvomis bei patarimais, kaip šį patiekalą paversti dar įsimintinesniu. Pasiruoškite sužavėti savo artimuosius ir atrasti lietuviškos virtuvės ...

Skaityti daugiau

2025-07-04 laikas 07:43 Receptai Kepti Baravykai su Šonine ir Bulvėmis: Tradicinis Lietuviškas Receptas
Šiame straipsnyje dalinamės tradiciniu receptu, alternatyvomis, naudingais patarimais ir net keletu naujų idėjų, kaip šį patiekalą paversti dar įsimintinesniu. Pasiruoškite sužavėti savo artimuosius ir atrasti naujų skonių!...

Skaityti daugiau

2025-07-15 laikas 21:16 Kaip Išvalyti Termosą nuo Pelėsio Kvapo: 5 Veiksmingi Būdai
Kaip pašalinti pelėsio kvapą iš termoso? 5 paprasti ir veiksmingi namų būdai su soda, actu ir citrina! Šiame straipsnyje dalinamės penkiais moksliniais principais pagrįstais būdais, kaip pašalinti pelėsio kvapą iš termoso, naudojant paprastas namų pr...

Skaityti daugiau

2025-07-15 laikas 20:54 Vyrų ir Moterų Skirtumai: Kaip Elgiamės Skirtingai Kasdienėse Situacijose
Vyrų ir moterų elgesio skirtumai kasdienėse situacijose – nuo miego iki sąskaitos dalinimosi. Sužinokite, kaip priimti šiuos skirtumus!

Skaityti daugiau

2025-07-15 laikas 20:41 Kaip Priimti Kitą Žmogų ir Kurti Harmoningus Santykius
Praktiniai patarimai, kaip priimti kitą žmogų ir kurti harmoningus santykius, gerbiant asmenines ribas ir ugdant empatiją.

Skaityti daugiau

2025-07-15 laikas 07:50 Pienas su medumi: nauda ir žala žmogaus organizmui

Pienas su medumi – natūralus būdas gerinti miegą ir kaulų sveikatą, tačiau gali sukelti alergijas ar svorio priaugimą. Sužinokite mokslinius faktus! Sužinokite, kaip šis gėrimas gali pagerinti jūsų miegą, stiprinti kaulus ar net padėti širdi...

Skaityti daugiau

2025-07-15 laikas 07:31 Vakarų žemės ūkio verslo įmonės kolonizuoja Ukrainą, teigia Vengrijos naujienų portalas
„Šių gigantų pagrindinis interesas yra, kad Ukraina kuo greičiau taptų ES nare, kad ne tik sustiprintų savo nuosavybės teises, bet ir gautų prieigą prie didžiulės neapmokestinamos rinkos savo produktams“, rašo Mandiner...

Skaityti daugiau