Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai – Patiekalai » 2022 » Lapkričio » 27

Šokoladinių pyragų mėgėjams šis pyragas itin patiks. Jūs tik pamėginkite!

pyragai, pyragų receptai, tortai, šokoladiniai pyragai

Tai tikrų šokoladinis pyragas (o gal net tortas), kaip sakoma iki pat panagių. Jeigu valgysite ką tik ištrauktą iš šaldytuvo, jis kiek primins šokoladinius šaldytus tortus, jeigu šiek tiek palaikysite kambario temperatūroje - atsiskleidžia nuostabi šokoladinio kremo ir biskvito skonio gama. Trumpai tariant - rekomenduoju pasigaminti ir pasilepinti jau šiandien!

Ingredientai

Biskvitui:

  • sviestas: 100 gramų (kambario temperatūros)
  • juodas šokoladas: 50 gramų
  • cukrus: 70 gramų
  • vanilė: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • kiaušiniai: 2
  • karštas vanduo: 125 mililitrų
  • kakava: 1 valgomojo šaukšto
  • miltai: 200 gramų
  • kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių.

Kremui:

  • 35% riebumo grietinėlė: 250 gramų
  • juodas šokoladas: 100g ramų
  • cukrus: 130 gramų
  • kiaušinių tryniai: 3
  • sviestas: 85 gramų
  • grietinėlės standiklis: 4-6 pakelių (atsižvelgiant į situaciją)

Taip pat:

  • kava su brendžiu: 4-5 valgomųjų šaukštų (biskvitams sulaistyti)
  • baltojo šokolado drožlės
  • pakepinti graikiniai riešutai
  • torto papuošimai.

Recepto paruošimas

1. Biskvitai: Pirmiausia kakavą ištirpinkite karštame vandenyje.

2. Sviestą ištrinkite su cukrumi ir vanile iki baltumo.

3. Supilkite ištirpintą ir pravėsintą šokoladą ir maišydami dėkite kiaušinius.

4. Miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, pakaitomis berkite į masę kartu su ištirpinta kakava. Viską išmaišykite iki vientisos masės, kuri turi būti grietinės tirštumo.

5. Tortinę ištepkite sviestu, pabarstykite miltais ir į ją supilkite tešlą.

6. Dėkite formą į orkaitę, kuri įkaitinta iki 170 laipsnių temperatūros ir kepkite maždaug 35-40 minučių.

7. Atvėsusį biskvitą perpjaukite į 2 lakštus.

8. Kremas: Kiaušinių trynius išplakite su grietinėle bei cukrumi ir nuolatos maišydami kaitinkite vandens vonelėje, kol sutirštėja. Svarbiausia reikia neperkaitinti, kad tryniai nepradėtų degti, nes tuomet atsiras juodumų.

9. Kitame dubenyje ištirpinkite sviestą su šokoladu.

10. Sujunkite abi mases ir palikite atvėsti. Vėsdamas kremas turėtų tirštėti. Norint pasiekti tinkamą konsistenciją, panaudojame grietinėlės standiklį. Beriame po vieną pakelį ir maišome. Ir tai kartojame tol, kol masė tampa tiršta. Žinoma, jeigu kremas sustingsta ir taip - standiklio neprireiks.

11. Pyrago surinkimas: Pyrago lakštus sulaistome kava su brendžiu.

12. Kremą pirmiausia užtepame ant apatinio lakšto, po to ant jo uždedame viršutinį ir jį aptepame likusiu kremu.

13. Papuošiame tarkuotu baltu šokoladu ir kepintais graikiniais riešutais bei torto pabarskutais.

14. Tortą laikome šaldytuve bent jau 6 valandas. Lepinamės!

Rekomendacija: Daugiau šokoladinių pyragų receptų rasite: Šokoladiniai pyragai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
26.03.2024 laikas 11:01 Receptai – Patiekalai Jautienos liežuvis su krienų ir majonezo padažu
Besiartinant šventėmis vis dažniau sugrįžtu į lietuvišką virtuvę. Prisiminimai apie Kalėdas padeda prisiminti tai ką gamindavo šioms šventėms mano mama, ką gaminau prieš keletą metų pati. Yra patiekalų kurie ruošiami ne taip ir da...

Skaityti daugiau

25.03.2024 laikas 16:56 Receptai – Patiekalai "Sugaišau 10 minučių, o svečiai liko sužavėti": obuolių desertas arbatai (greitai ir nebrangiai)
Paruošti šį desertą man prireikė tiesiog 10 minučių, o mano svečiai manė, kad tam sugaišau pusę dienos! Nuostabus obuolių desertas, pagamintas iš pačių pigiausių produktų. Labai rekomenduoju visiems jį išbandyti! Dalinuosi receptu...

Skaityti daugiau

22.03.2024 laikas 21:32 Receptai – Patiekalai Stulbinamai skanūs sausainiai su įdaru (nebrangus receptas)
Dievinu naminį kepimą ir dažnai eksperimentuoju virtuvėje! Šiandien siūlau pasigaminti minkštų, skanių ir gražių sausainių.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau