Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2020 » Gruodžio » 14

Orkaitėje keptas viščiukas su daržovėmis ir jogurtiniu padažu

Orkaitėje keptas viščiukas su daržovėmis ir jogurtiniu padažu

Tai galima sakyti, yra patiekalas - viskas viename! Fantastiškai sultingas visas orkaitėje iškeptas viščiukas su bulvėmis bei morkomis. Toks viščiukas yra patiekiamas su šviežiu šaltu jogurtiniu padažu, kuris pagardintas citrinų žievelėmis. Kažkas nerealaus, tiesiog sunku žodžiais apibūdinti, kaip gerai pavyko.

Ingredientai

Orkaitėje keptam viščiukui:

  • viščiukas: 1 (~1,5 kilogramo)
  • citrinos: 1
  • sviestas: 50 gramų
  • "Santa Maria" prieskonių mišinys vištienai ir kepiniams: 3 arbatinių šaukštelių
  • bulvės: 750 gramų
  • morkos: 7 (nedidelės)
  • raudonieji svogūnai: 2
  • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
  • "Santa Maria" pipirai Tellicherry: pagal skonį
  • "Santa Maria" akmens druska: pagal skonį.

Jogurtiniam padažui:

  • natūralus jogurtas: 200 mililitrų
  • citrinos: 1
  • "Santa Maria" pipirai Tellicherry: pagal skonį
  • "Santa Maria" akmens druska: pagal skonį.

Recepto paruošimas

1. Orkaitėje keptas viščiukas: Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.

2. Perpjauname citriną perpus ir įkišame puseles į viščiuką. Iš išorės viščiuką aptepame lydytu sviestu.

3. Viščiuką iš išorės bei vidaus ganėtinai gausiai įtriname vištienos ir kepsnių prieskonių mišiniu.

4. Bulves perpjauname perpus, svogūnus supjaustome, o morkas perpjauname į 3 dalis.

5. Į didelę keptuvę arba kepimo skardą sudedame pjaustytas bulves, morkas bei svogūnus, užpilame alyvuogių aliejumi ir išmaišome. Pagardiname akmens druska ir pipirais.

6. Viščiuką uždedame ant daržovių.

7. Kepame orkaitėje maždaug 70 minučių arba kol viščiukas pilnai iškepa.

8. Iškeptą viščiuką išimame iš orkaitės ir padedame ant pjaustymo lentos atvėsti.

9. Supjaustome viščiuką gabalais, sudedame juos ir daržoves ant didelės lėkštės ir užpilame sulčių iš kepimo skardos

10. Jogurtinis padažas, pagardintas citrinų žievelėmis: Sumaišome jogurtą bei nutarkuotą citrinų žievelą.

11. Tada pagal skonį pagardiname pipirais bei akmens druska.

12. Prieš patiekdami šiek tiek palaikome padažą šaldytuve. Skanumėlis!

Rekomendacija: Daugiau keptų viščiukų receptų rasite: Kepti viščiukai.

Recepto Autorius San-Zar virtuviniai eksperimentai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-24 laikas 08:54 Receptai Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi: sultinga šventinė klasika

Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi – tikra lietuviškos virtuvės klasika, neatsiejama nuo Kalėdų ir Velykų stalo. Šis patiekalas stebina sultinga mėsa, traškia auksine odele ir subtiliu saldžiarūgščiu obuo...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:44 Receptai Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais: lengvas ir baltyminis receptas (tik 180 kcal/100 g)
Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais – tikras lietuviškas komforto maistas, kuris vienu metu ir sotina, ir lepina. 100 g gatavo apkepo turi vos 180 kcal, net 15 g aukštos biologinės vertės baltymų, kalcio ir ląstelienos. Kepant p...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:21 Geriausi gėrimai ir maistas prieš miegą: natūralūs būdai greičiau užmigti ir pagerinti miego kokybę

Geriausi gėrimai ir lengvas maistas prieš miegą, padedantys greičiau užmigti ir pagerinti miego kokybę: ramunėlių, melisos, levandų arbata, šiltas pienas, auksinis pienas su ciberžole, bananas, avižinė košė. Moksliniais tyrimais patvirtinti natūr...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:06

Juodųjų kmynų nauda sveikatai: mažina cholesterolį, apsaugo širdį, kontroliuoja svorį ir gydo uždegimus. Sužinokite vartojimo būdus, įsisavinimą, patarimus ir rizikas remiantis tyrimais iš Osakos universiteto ir kitų. Natūralus sprendimas diabetu...

Skaityti daugiau

2025-11-23 laikas 12:04 Bičių Žiedadulkių Nauda Sveikatai: Privalumai, Vartojimas ir Rizikos

Bičių žiedadulkės – natūralus energijos ir imuniteto šaltinis, turtingas baltymais, vitaminais ir antioksidantais. Šiame straipsnyje sužinosite jų naudą: nuo cholesterolio mažinimo iki žaizdų gijimo, kaip organizmas jas įsisavina per virškinimo fe...

Skaityti daugiau

2025-11-23 laikas 11:54 Pastarnokų nauda sveikatai: vitaminai, mineralai ir receptai

Pastarnokų nauda sveikatai apima virškinimo gerinimą, imuniteto stiprinimą ir širdies apsaugą dėl vitaminų C, K, B grupės bei mineralų kaip kalis ir magnis. Šie low kalorijų šakniniai augalai tinka svorio metimui ir uratinių inkstų akmenligei (low...

Skaityti daugiau

2025-11-23 laikas 11:35 Česnako, burokėlių ir avižų nauda sveikatai: kaip vartoti teisingai

Česnakas, burokėliai ir avižos – natūralūs sveikatos sergėtojai! Sužinokite, kaip alicinas kovoja su vėžiu, nitratai mažina spaudimą, o beta-gliukanas kontroliuoja cholesterolį. Paaiškiname naudą, žalą, įsisavinimą ir gydomąsias savybes. Praktini...

Skaityti daugiau