Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2020 » Gruodžio » 14

Orkaitėje keptas viščiukas su daržovėmis ir jogurtiniu padažu

Orkaitėje keptas viščiukas su daržovėmis ir jogurtiniu padažu

Tai galima sakyti, yra patiekalas - viskas viename! Fantastiškai sultingas visas orkaitėje iškeptas viščiukas su bulvėmis bei morkomis. Toks viščiukas yra patiekiamas su šviežiu šaltu jogurtiniu padažu, kuris pagardintas citrinų žievelėmis. Kažkas nerealaus, tiesiog sunku žodžiais apibūdinti, kaip gerai pavyko.

Ingredientai

Orkaitėje keptam viščiukui:

  • viščiukas: 1 (~1,5 kilogramo)
  • citrinos: 1
  • sviestas: 50 gramų
  • "Santa Maria" prieskonių mišinys vištienai ir kepiniams: 3 arbatinių šaukštelių
  • bulvės: 750 gramų
  • morkos: 7 (nedidelės)
  • raudonieji svogūnai: 2
  • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
  • "Santa Maria" pipirai Tellicherry: pagal skonį
  • "Santa Maria" akmens druska: pagal skonį.

Jogurtiniam padažui:

  • natūralus jogurtas: 200 mililitrų
  • citrinos: 1
  • "Santa Maria" pipirai Tellicherry: pagal skonį
  • "Santa Maria" akmens druska: pagal skonį.

Recepto paruošimas

1. Orkaitėje keptas viščiukas: Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.

2. Perpjauname citriną perpus ir įkišame puseles į viščiuką. Iš išorės viščiuką aptepame lydytu sviestu.

3. Viščiuką iš išorės bei vidaus ganėtinai gausiai įtriname vištienos ir kepsnių prieskonių mišiniu.

4. Bulves perpjauname perpus, svogūnus supjaustome, o morkas perpjauname į 3 dalis.

5. Į didelę keptuvę arba kepimo skardą sudedame pjaustytas bulves, morkas bei svogūnus, užpilame alyvuogių aliejumi ir išmaišome. Pagardiname akmens druska ir pipirais.

6. Viščiuką uždedame ant daržovių.

7. Kepame orkaitėje maždaug 70 minučių arba kol viščiukas pilnai iškepa.

8. Iškeptą viščiuką išimame iš orkaitės ir padedame ant pjaustymo lentos atvėsti.

9. Supjaustome viščiuką gabalais, sudedame juos ir daržoves ant didelės lėkštės ir užpilame sulčių iš kepimo skardos

10. Jogurtinis padažas, pagardintas citrinų žievelėmis: Sumaišome jogurtą bei nutarkuotą citrinų žievelą.

11. Tada pagal skonį pagardiname pipirais bei akmens druska.

12. Prieš patiekdami šiek tiek palaikome padažą šaldytuve. Skanumėlis!

Rekomendacija: Daugiau keptų viščiukų receptų rasite: Kepti viščiukai.

Recepto Autorius San-Zar virtuviniai eksperimentai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:35 Išvaryta šeima iš namų: kai motina pagaliau pasakė „GANA“

Skaudi, bet išlaisvinanti tikra istorija, kaip motina po ilgų mėnesių tylos pagaliau išvarė suaugusį sūnų su šeima iš savo namų. Kada pagalba tampa išnaudojimu ir kaip išdrįsti pasirinkti save, ...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:18 Mirusi anyta paliko MAN visą turtą, bet su vienu draudimu, kurio niekas nesupranta

Anyta visą gyvenimą mane žemino ir niekino. Po mirties paliko man VISĄ turtą – butą, namą, automobilį ir pinigus – bet su viena sąlyga: nieko negaliu parduoti. Ar tai kerštas, ar keistas bandymas atsiprašyti? Tikra istorija, kuri sukrė...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 18:31 ✨ Nuostabi Vasaros Akimirka: 3 Valandos Tikro Tekančio Upelio ir Paukščių Čiulbėjimo
Švelnus vandens čiurlenimas ir vasariški paukščių giesmės akimirksniu nuramina, padeda geriau susikaupti ir greičiau užmigti. Tiesiog paspauskite „Play“ ir pasinerkite į visišką ramybę 🌿✨

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau