Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2020 » Gruodžio » 14

Orkaitėje keptas viščiukas su daržovėmis ir jogurtiniu padažu

Orkaitėje keptas viščiukas su daržovėmis ir jogurtiniu padažu

Tai galima sakyti, yra patiekalas - viskas viename! Fantastiškai sultingas visas orkaitėje iškeptas viščiukas su bulvėmis bei morkomis. Toks viščiukas yra patiekiamas su šviežiu šaltu jogurtiniu padažu, kuris pagardintas citrinų žievelėmis. Kažkas nerealaus, tiesiog sunku žodžiais apibūdinti, kaip gerai pavyko.

Ingredientai

Orkaitėje keptam viščiukui:

  • viščiukas: 1 (~1,5 kilogramo)
  • citrinos: 1
  • sviestas: 50 gramų
  • "Santa Maria" prieskonių mišinys vištienai ir kepiniams: 3 arbatinių šaukštelių
  • bulvės: 750 gramų
  • morkos: 7 (nedidelės)
  • raudonieji svogūnai: 2
  • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
  • "Santa Maria" pipirai Tellicherry: pagal skonį
  • "Santa Maria" akmens druska: pagal skonį.

Jogurtiniam padažui:

  • natūralus jogurtas: 200 mililitrų
  • citrinos: 1
  • "Santa Maria" pipirai Tellicherry: pagal skonį
  • "Santa Maria" akmens druska: pagal skonį.

Recepto paruošimas

1. Orkaitėje keptas viščiukas: Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.

2. Perpjauname citriną perpus ir įkišame puseles į viščiuką. Iš išorės viščiuką aptepame lydytu sviestu.

3. Viščiuką iš išorės bei vidaus ganėtinai gausiai įtriname vištienos ir kepsnių prieskonių mišiniu.

4. Bulves perpjauname perpus, svogūnus supjaustome, o morkas perpjauname į 3 dalis.

5. Į didelę keptuvę arba kepimo skardą sudedame pjaustytas bulves, morkas bei svogūnus, užpilame alyvuogių aliejumi ir išmaišome. Pagardiname akmens druska ir pipirais.

6. Viščiuką uždedame ant daržovių.

7. Kepame orkaitėje maždaug 70 minučių arba kol viščiukas pilnai iškepa.

8. Iškeptą viščiuką išimame iš orkaitės ir padedame ant pjaustymo lentos atvėsti.

9. Supjaustome viščiuką gabalais, sudedame juos ir daržoves ant didelės lėkštės ir užpilame sulčių iš kepimo skardos

10. Jogurtinis padažas, pagardintas citrinų žievelėmis: Sumaišome jogurtą bei nutarkuotą citrinų žievelą.

11. Tada pagal skonį pagardiname pipirais bei akmens druska.

12. Prieš patiekdami šiek tiek palaikome padažą šaldytuve. Skanumėlis!

Rekomendacija: Daugiau keptų viščiukų receptų rasite: Kepti viščiukai.

Recepto Autorius San-Zar virtuviniai eksperimentai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-08-31 laikas 10:52 Receptai Šaltalankių Uogienė: Nauda, Receptas ir Sveikatos Aspektai

Šaltalankių uogienė – sveikas desertas, turtingas vitaminu C ir antioksidantais. Sužinokite, kaip paruošti skanią uogienę ir stiprinti sveikatą! Šiame straipsnyje aptarsime šaltalankių uogienės naudą sveikatai, jos kalori...

Skaityti daugiau

2025-08-31 laikas 10:24 Receptai Slyvų Uogienė su Vanilės Ankštimis: Nauda, Receptas ir Sveikatos Aspektai
Slyvų uogienė su vanilės ankštimis – skanus ir maistingas desertas, turtingas skaidulomis ir antioksidantais. Sužinokite, kaip paruošti sveiką uogienę ir išvengti ligų! Šiame straipsnyje aptarsime slyvų uogienės naudą sveikatai, j...

Skaityti daugiau

2025-08-31 laikas 09:57 Receptai Obuolių ir Moliūgų Uogienė: Skonis, Nauda ir Sveikatos Paslaptys

Obuolių ir moliūgų uogienė – sveikas rudens skanėstas! Sužinokite jos naudą, kalorijas, kaip išvengti ligų ir paruošti tobulą receptą. Šiame straipsnyje atskleisime, kokia šios uogienės nauda, kaip organizmas įsisavina jo...

Skaityti daugiau

2025-09-02 laikas 15:16 Bloga nuotaika ir pesimizmas užkrečiami: Kaip išmokti tam priešintis?
Sužinokite, kaip negatyvios emocijos plinta kaip virusas ir kaip nuo jų apsisaugoti. Patarimai empatams, kaip valdyti emocijas, išlaikyti pozityvumą ir priešintis pesimizmui. Ekspertų nuomonės, pavyzdžiai ir praktiniai būdai kasdienybei. Šiame straip...

Skaityti daugiau

2025-09-02 laikas 13:54 Kuriems Zodiako ženklams sunkiausia pasiekti finansinę sėkmę? Mitai, psichologija ir moksliniai paaiškinimai
Kuriems Zodiako ženklams sunkiausia praturtėti? Analizė su mitais, mokslu ir patarimais. Emociškai įtraukiantis straipsnis apie Žuvis, Dvynius ir kitus!Pridėsime naujausių užsienio mokslininkų nuomonių, psichologinių paaiškinimų ir realių pavyzdžių i...

Skaityti daugiau

2025-09-02 laikas 13:38 Ar verta imti rastus pinigus gatvėje? Mitai, prietarai ir moksliniai paaiškinimai
Ar rasti pinigai gatvėje neša sėkmę ar nelaimę? Sužinokite mitus, prietarus iš pasaulio kultūrų ir mokslinius paaiškinimus. Emociškai įtraukiantis straipsnis! Šiame straipsnyje gilinsimės į senus liaudies tikėjimus, mitus ir prietarus apie rastus pin...

Skaityti daugiau

2025-09-02 laikas 09:00 Madagaskaro Drambliniai Paukščiai: Milžinai, Kurie Dingo Amžinai

Šis straipsnis atskleidžia paslaptis apie Madagaskaro dramblinius paukščius – didžiausius paukščius, kurie kada nors vaikščiojo Žeme. Su naujausiais tyrimais ir pavyzdžiais, jis paaiškina jų evoliuciją, išnykimą ir įtaką ekosistemai

...

Skaityti daugiau

2025-09-01 laikas 11:50 Siauralapio Gauromečio Arbata: Gamtos Lobis Jūsų Sveikatai ir Lieknėjimui
Siauralapio gauromečio (kiprejo) arbata – natūralus gėrimas, padedantis numesti svorio, valyti organizmą ir raminti nervus. Sužinokite, kaip vartoti, kokia nauda ir galimi pavojai! Šiame išsamiame straipsnyje atskleisime visas siauralapio gauromečio ...

Skaityti daugiau