Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2022 » Sausio » 21

Kaip atsikratyti inkštirų. 8 naminės veido kaukės

Užsikimšusios veido poros trukdo ir erzina. Gerai, kad šią problemą galima gana nesunkiai įveikti, pasitelkiant improvizuotas priemones. Inkštirai yra didelė problema kelyje į gražią ir sveiką odą. Ir būkime atviri: geros nuotaikos jie niekada neprideda. Todėl pirmiausiai išsiaiškinkime, kas tai yra ir kaip su jais elgtis.

Juodi taškeliai yra komedonai, susidarantys visiškai užsikimšus odos poroms. Su šia problema dažniausiai susiduria riebios ir mišrios odos savininkai vadinamojoje T zonoje (kakta, nosis, smakras). Juoda spalva atsiranda dėl to, kad susidaręs kamštis reaguoja su deguonimi. Galbūt nustebsite sužinoję, kad šiuos problemos priežasčių gali būti daug: genetinis polinkis, sutrikusi riebalinių liaukų veikla, žalingi įpročiai, hormonų disbalansas, netinkamai parinkta kosmetika ir piežiūra, stresas ir prastas miegas. Tačiau nesijaudinkite, nes išeitis yra! Štai keletas veiksmingų veido kaukių receptų, kurie padės atsikratyti šios bėdos.

Želatinos ir anglies kaukė

Reikės aktyvintos anglies, želatinos ir vandens. Prieš naudojant kaukę, nepamirškite pagarinti veido. Po to sutrinti vieną aktyvintos anglies tabletę iki miltelių. 20 ml šilto vandens ar pieno ištirpinti šaukštą želatinos ir sumaišyti su anglies milteliais. Užtepti kaukę ant veido šepetėliu. Po 20 – 30 min. kaukė pavirs į plėvelę, kurią bus galima nulupti. Paskui veidą nuplauti su šiltu vandeniu.

Sodos kaukė su druska

Jos paruošimui reikės šaukšto druskos, šaukšto sodos, šaukštelio skysto muilo ir 60 ml vandens. Sumaišyti nurodytus ingredientus iki purios masės. Tepti tokiais pačiais judesiais kaip tada, kai tepate įprastą veido šveitiklį. Problemines vietas patepti gausiau. Tada nuplauti su šiltu vandeniu.

Kiaušinio baltymo kaukė

Pirmiausia atskirti kiaušinio baltymą nuo trynio. Tada suvilgyti vatos diskelį baltyme ir užtepti ant probleminės veido vietos, veidą uždengti sauso audinio gabalėliu. Po 15 min. kaukė sukietės ir ją vienu staigiu judesiu reikės pašalinti. Jeigu nulupamosios kaukės nepatinka, galite tiesiog užtepti ir palaukti, kol kaukė suputos.

Obuolių ir medaus kaukė

Pusę obuolio sutarkuoti arba susmulkinti elektriniu trintuvu, įdėti šaukštelį medaus ir išmaišyti košelę. Tada įpilti šaukštą citrinos sulčių ir vėl išmaišyti. Tepti ant švaraus veido, palaikyti 10 – 15 min., tada nuplauti su šiltu vandeniu.

Molio kaukė

Pagal savo odos tipą išsirinkti molį – baltą, mėlyną, juodą. Tada molį atskiesti vandeniu ir išmaišyti iki kreminės konsistencijos. Tepti ant švaraus veido, palaikyti 10 min., tada nuplauti su šiltu vandeniu.

Kefyro kaukė

Daug vargo, norint pagaminti tokią kaukę, neprireiks. Tiesiog ištepti veidą kefyru ir taip pabūti 20 min. Poveikis pastebimas dėl specialių rūgščių, kurios tirpdo riebalus.

Braškių kaukė

Keletą prinokusių braškių sutrinti šakute. Galima įdėti šiek tiek miltų, kad gautųsi tiršta pasta. Tepti ant veido ir laikyti 20 – 25 min. Paskui nuplauti šiltu vandeniu.

Cinamono kaukė

Reikės sumaišyti 3 šaukštų medaus ir šaukšto malto cinamono. Smulkiai sumaltas prieskonis švelniai šveičia odą. Keletą minučių masažuoti veidą, tada nuplauti šiltu vandeniu.

Priekavos.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
19.05.2019 laikas 16:04 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai kaip gydytis linų sėmenimis
Plaukų stiprinimui - išsiplovus plaukus, praskalauti linų sėmenų nuoviru - 2 šaukšteliai linų sėmenų užpilame dviem stiklinėm vandens, paviriname apie 10 minučių, leidžiame nusistovėti bei atvėsti, tuomet nukošiame. Vočių gydymui ...

Skaityti daugiau

07.06.2019 laikas 07:20 Receptai – Patiekalai Lietinių blynų receptas

Gaminame. Lietiniai blynai Prieš gaminant lietinius blynus, kiaušinius ir pieną išimame iš šaldytuvo ir palaikome kambario temperatūroje, kad atšiltų.

Skaityti daugiau

31.01.2018 laikas 18:46 Receptai – Patiekalai Vitaminų kaukė iš varškės
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Įvairių tipų odą. Ingredientai: Varškė, Citrinų sultys, Apelsino skiltelė

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
24.04.2024 laikas 20:48 H5N1 paukščių gripas rastas maisto prekių parduotuvių piene, nes pradedami Gateso finansuojamos vakcinos bandymai
Ligų kontrolės ir prevencijos centras nurodė valstijoms pasirengti "greitiems paukščių gripo tyrimams" po to, kai pasterizuotame piene iš maisto prekių parduotuvių buvo rasta H5N1 viruso fragmentų.

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 15:18 Aš nusprendžiau paimti svetimą močiutę iš senelių namų
Nė vienas iš draugų ar kaimynų nepritarė mano poelgiui. Visi kaip vienas pasukiojo pirštu prie smilkinio, tardami: ir taip dabar sunkus metas, o tu dar sau išlaikytinę namo pasiėmei!

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 14:20 Nežinau ką daryti. Gailiuosi, kad ištekėjau už 15 metų vyresnio vyro
Visada buvau energinga, linksma mergina, mėgau aktyvų poilsį ir sportą. Tačiau būdama 32-ejų virtau sena griuvena ir nebejaučiu gyvenimo skonio.

Skaityti daugiau