12.01.2021, 10:12
Česnakinė bulvių košė su keptais česnakais
Tokia bulvių košė yra itin populiari už Atlanto. Aš asmeniškai jos pirmą kartą paragavau keliaudama Amerikoje, kur ko ne kiekviename restorane galima pasirinkti, paprastą bulvių košę arba bulvių košę su česnakais.
Skaityk toliau
11.01.2021, 13:10
Vištienos kesadilijos su pomidorais, feta ir bazilikais
Labai greit pagaminamos kesadilijos, kurios nukelia į Italiją, o gal į Graikiją? Joms paruošti tiks mocarela arba kitas mėgstamas sūris, kuris suteikia didesnį kremiškumą. Idealus patiekalas, kurį galima gaminti tiek įprastoje keptuvėje, tiek ant kepsninės grotelių.
Skaityk toliau
11.01.2021, 12:56
Kesadilijos su malta mėsa ir daržovėmis
Labai skanios bei ganėtinai greitai pagaminamos kesadilijos, kurios tikrai užkariaus Jūsų šeimos širdis bei skrandžius. Idealus patiekalas, kuriame galima panaudoti visas mėgiamas daržoves, kurias šiuo metu turite namuose. Išmėginkite, nenusivilsite!
Skaityk toliau
10.01.2021, 22:56
Orkaitėje kepti ėrienos šonkauliai
Šis receptas tikrai yra ganėtinai paprastas, nes viskas paruošiama ganėtinai greitai. Bet pagal ingredientų kainą (ėrienos šonkauliukai tikrai kainuoja brangiau, nei kiaulienos ir patiekalo gardumą, jį tikrai privalu priskirti prie šventiškų.
Skaityk toliau
09.01.2021, 10:07
Lietuviška Batvininė sriuba su jautiena (senovinė barščių sriuba)
Toks batvininės sriubos receptas vienija net tris tautas: lietuvius (batviniai), lenkus (botwina, botwinka) bei baltarusius (свекольная ботва, ботвинья, ботвинник). Aš šį kartą Jums pateiksiu savo šeimos receptą (keliauja iš kartos į kartą), kuris visa neatitinka J. Biliūno aprašytų varguoliškų batvinių; tai daug greičiau yra pasiturinčio lietuvio ūkininko arba bajoro patiekalas. Esu tikra, kad ir karaliui patiktų...
Skaityk toliau
09.01.2021, 10:57
Greitas vištienos troškinys su bulvėmis, morkomis, pievagrybiais ir žirneliais
Šį kartą Jums labai noriu pristatyti itin lietuvišką, greitai gaminamą bei paprastą, bet kartu ir labai gardų troškinį su vištiena, bulvėmis, morkomis, pievagrybiais, paprikomis, svogūnais ir žirneliais. Vyras sakė, kad gaunasi skaniau nei gaminant tokį pat troškinį su kiauliena, nors jam patiekalai su kiauliena įprastai daug labiau patinka! O tai didžiulis pagyrimas mano virtuvėms eksperimentams. Esu tikra, kad patiks ir Jums!
Skaityk toliau
|