14.01.2021, 23:32
Tikras šokoladinis vyniotinis smaližiams
Biskvitą išvyniokite ir tolygiai jį aptepkite paruoštu kremu. Iš lėto susukite vyniotinį su kremu ir dėkite į šaldytuvą bent valandai. Po laiko vyniotinį apibarstykite kakavos milteliais ir papuoškite šokolado bei grietinėlės glaistu.
Skaityk toliau
13.01.2021, 21:17
Lašišos kepsneliai su džiūvėsėliais, kepti orkaitėje
Ar kada savo patiekalams esate naudoję lašišą iš skardinių? Man asmeniškai pačiai iki šiol neteko, bet vis būdavo smalsu pažiūrėti kas tai yra per dalykas ir kam jis naudojamas. Pasirodo itin patogu tokią lašišą naudoti salotoms arba kepsniams / kepsneliams.
Skaityk toliau
13.01.2021, 10:41
Vegetariškas baltyminis omletas be kiaušinių trynių
Tokio omleto aš pirmą kartą paragavau pusryčiams savo paauglystėje, kai viešėjau pas tetą Maskvoje. Pamenu, kad nerealiai patiko švelnus patiekalo skonis, idealiai kontrastuojantis su šalia patiektais keptais pomidorais, apibarstytais aštriais prieskoniais.
Skaityk toliau
13.01.2021, 08:47
Orkaitėje kepta vištiena marinuota su persimonais
Kai šaldytuve užsiliko keli persimonai ir jau supratau, kad jų niekas nebesiruošia valgyti, tai tiesiog sutryniau į tyrę ir užšaldžiau. Ir štai vakar ištraukusi iš šaldymo kameros pagaminau vištieną su jais. O kodėl gi ne? Gavosi labai skanus patiekalas, su visai neįprastu marinatu. Gaminsiu šitaip ir ateityje!
Skaityk toliau
12.01.2021, 23:46
Avokadas ir jo paruošimas
Yra sakoma, kad avokadas žmonijai žinomas jau maždaug 12 000 metų, bet į Europą jis atkeliavo tik 18 amžiuje, o į Lietuvą - vos prieš 20 metų. Šių dienų visuomenėje avokadas - tai vaisius, kuris tapo daržovių imperatoriumi, vyrams - afrodiziakas, moterims - nuostabus vaistas nuo streso.
Skaityk toliau
|