Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » Receptai
Tikras šokoladinis vyniotinis smaližiams
14.01.2021, 23:32
Tikras šokoladinis vyniotinis smaližiams
Biskvitą išvyniokite ir tolygiai jį aptepkite paruoštu kremu. Iš lėto susukite vyniotinį su kremu ir dėkite į šaldytuvą bent valandai. Po laiko vyniotinį apibarstykite kakavos milteliais ir papuoškite šokolado bei grietinėlės glaistu.
Skaityk toliau
Kepta Žąsis Su Obuoliais (Kmynų, Medaus Ir Prieskonių Paukštienai Mari
14.01.2021, 17:10
Kepta žąsis su obuoliais (kmynų, medaus ir prieskonių paukštienai marinatas)
Jeigu tik nusprendėte išsikepti žąsį, tai šis receptas yra būtent tai ko Jums reikia. Žąsį galima kepti ne tik didžiosioms šventėms, kaip Kalėdos ar Velykos, bet ir tada kai norisi palepinti visą savo šeimą ar užsukusius draugus.
Skaityk toliau
Avižiniai sausainiai su grietine (be kiaušinių)
14.01.2021, 16:57
Avižiniai sausainiai su grietine (be kiaušinių)
Paskutiniu metu pastebėjau daugybę receptų kaip išsikepti avižinius sausainius. Atrodo, kad nauja mada atėjo. Aš kaip didžiulė avižinių sausainių gerbėja irgi noriu pasidalinti savo geriausiu receptu.
Skaityk toliau
Salotos su avinžirniais, vyšniniais pomidorais, avokadais ir feta sūri
13.01.2021, 18:25
Salotos su avinžirniais, vyšniniais pomidorais, avokadais ir feta sūriu
Ar jau pamėgote savo virtuvėje gaminti su avinžirniais? Aš vis dažniau gaminu su jais, kai prisiskaičiau internete koks tai stebuklas, kaip sveika, na tuomet galvoju reikia ragauti, testuoti, eksperimentuoti, ir kuo dažniau valgyti.
Skaityk toliau
Lašišos kepsneliai su džiūvėsėliais, kepti orkaitėje
13.01.2021, 21:17
Lašišos kepsneliai su džiūvėsėliais, kepti orkaitėje
Ar kada savo patiekalams esate naudoję lašišą iš skardinių? Man asmeniškai pačiai iki šiol neteko, bet vis būdavo smalsu pažiūrėti kas tai yra per dalykas ir kam jis naudojamas. Pasirodo itin patogu tokią lašišą naudoti salotoms arba kepsniams / kepsneliams.
Skaityk toliau
Vegetariškas baltyminis omletas be kiaušinių trynių
13.01.2021, 10:41
Vegetariškas baltyminis omletas be kiaušinių trynių
Tokio omleto aš pirmą kartą paragavau pusryčiams savo paauglystėje, kai viešėjau pas tetą Maskvoje. Pamenu, kad nerealiai patiko švelnus patiekalo skonis, idealiai kontrastuojantis su šalia patiektais keptais pomidorais, apibarstytais aštriais prieskoniais.
Skaityk toliau
Orkaitėje kepta vištiena marinuota su persimonais
13.01.2021, 08:47
Orkaitėje kepta vištiena marinuota su persimonais
Kai šaldytuve užsiliko keli persimonai ir jau supratau, kad jų niekas nebesiruošia valgyti, tai tiesiog sutryniau į tyrę ir užšaldžiau. Ir štai vakar ištraukusi iš šaldymo kameros pagaminau vištieną su jais. O kodėl gi ne? Gavosi labai skanus patiekalas, su visai neįprastu marinatu. Gaminsiu šitaip ir ateityje!
Skaityk toliau
Soti mišrainė su liežuviu, morkomis, marinuotais agurkais ir žirneliai
13.01.2021, 08:56
Soti mišrainė su liežuviu, morkomis, marinuotais agurkais ir žirneliais
Negaliu teigti, kad esu labai didžiulė mišrainių su majonezu mėgėja, bet yra tokių, kurių negaliu atsisakyti, kaip pvz. balta mišrainė. Aišku, su šeima tikrai nevalgome jos kasdien, tad manau tikrai nieko blogo
Skaityk toliau
Avokadas ir jo paruošimas
12.01.2021, 23:46
Avokadas ir jo paruošimas

Yra sakoma, kad avokadas žmonijai žinomas jau maždaug 12 000 metų, bet į Europą jis atkeliavo tik 18 amžiuje, o į Lietuvą - vos prieš 20 metų. Šių dienų visuomenėje avokadas - tai vaisius, kuris tapo daržovių imperatoriumi, vyrams - afrodiziakas, moterims - nuostabus vaistas nuo streso.

Skaityk toliau
Aguoninis pyragas su džiūvėsėliais ir kondensuotu pienu
12.01.2021, 23:55
Aguoninis pyragas su džiūvėsėliais ir kondensuotu pienu
Žinau, kad dauguma virtuvės šeimininkių, jeigu kepa aguoninį pyragą, tai jį kepa šventiniu laikotarpiu (per Kalėdas) arba visai jo nekepa. Na aš nesu visi. Man jis labai patinka kavos puodelio, kai norisi pasilepinti.
Skaityk toliau
Naminiai prieskoniai: Provanso žolelės - žolelių mišinys
12.01.2021, 23:46
Naminiai prieskoniai: Provanso žolelės - žolelių mišinys

Herbes de Provence verčiant iš prancūzų reikštų "Provanso žolelės". Toks prieskonių mišinys gimė lygiai tais pačiais metais, kaip ir aš - 1970, bet, esu visiškai tikra, kad gyvens kulinarijos lentynose daug ilgiau negu aš ar visi mano sukurti receptai.

Skaityk toliau
Balzaminis Vinegretas - Mėsai Marinuoti, Keptoms Daržovėms Ir Salotoms
12.01.2021, 11:10
Balzaminis vinegretas - mėsai marinuoti, keptoms daržovėms ir salotoms
Tai nuostabus mišinys, kuris yra nepamainomas mėsai marinuoti, keptoms daržovėms bei salotoms aplieti, ypač jei salotose yra tam tikro kartumėlio, kaip pvz. graikinių riešutų, ridikėlių, gražgarsčių (arugula) arba radikijo (radicchio - burokėlių spalvos karčiosios salotos).
Skaityk toliau
« 1 2 ... 116 117 118 119 120 ... 206 207 »