05.06.2023, 10:06
Bulviniai abriedukai (ežiukai) su kiaušiniu ir miltais
Toks bulvinių abriedukų su kiaušiniu ir miltais patiekalas lydi nuo pat mažos vaikystės. Mes juos vadindavome visada abriedukais, kitur jie dar yra vadinami ežiukais. Tikriausiai daugumai neblogai žinomas receptas, nors daug kur jis yra gaminamas vien tik iš miltų.
Skaityk toliau
01.06.2023, 14:06
Miltiniai abriedukai "ežiukai" su varške
Vaikystėje tokios išvaizdos varškinius virtinukus su visa šeima mes vadindavome "abriedukais". Mama iki šios dienos tik šitaip ir vadina. Man kažkas iš aplinkinių galiausiai įskiepijo pavadinimą "ežiukai", o kaip jie iš tikrųjų turi vadintis - nežinau.
Skaityk toliau
01.06.2023, 14:00
Morkų pyragas su maskarponės sūrio kremu
Turiu pripažinti, kad prieš kurį laiką į pyragus, keksus ir tortus su morkomis visada žiūrėjau ganėtinai kreivai. Ilgą laiką nebuvo noro net pamėginti, nes buvau įtikėjusi, kad skonis bus "prastas" arba bent jau "nieko įspūdingo". Padrąsinta kelių draugių, vis tik pasižadėjau iškepti morkų pyragą su sūrio kremu.
Skaityk toliau
23.05.2023, 13:39
Rabarbarų tyrė - uogienė su Chia sėklomis
Be galo mėgstu chia sėklas, kitaip sakant ispaninio šalavijo sėklas, bet man tas pavadinimas per daug ilgas, tegul jos bus tiesiog chia. Apie šias sėklas gi visi dabar kalba ir visi jas jau žino. O jei nežinote, tai labai prašom susipažinti - tai yra labai gera sėkla turinti kur kas daugiau maistingų medžiagų nei dauguma vaisių, daržovių, sėklų ir grūdų, ypač turtinga kalciu ir omega-3 rūgštimi.
Skaityk toliau
« 1 2 ... 13 14 15 16 17 ... 202 203 » |