2020-05-26, 18:25
Trapus ir skanus: Trupininis Pyragas
Pasiruoškite 20cm x 25cm kepimo skardą, įtieskite kepimo popierių. Įkaitinkite orkaitę iki 160° C. Sumaišykite miltus, manų kruopas ir 100g cukraus. Maišykite kol masė pradės lipti. Pusę masės panaudokite pagrindui ištiesti kepimo skardoje.
Skaityk toliau
2020-05-26, 14:19
Čirviniai blynai su migdolais
Sviestą išsukite su cukrumi, vanile ir druska. Po vieną vis plakdami sudėkite kiaušinius. Kitame inde sumaišykite miltus, maltus migdolus ir kepimo miltelius. Miltų masė suberkite į sviesto masę ir išplakite. Tuomet įmaišykite pieną. Kepkite įkaitintoje keptuvėje.
Skaityk toliau
2020-05-26, 13:41
Mėsos kukuliai su kario padažu
Sumaišykite mėsą su kitais kukuliams skirtais ingredientais, gerai išmaišykite. Šaukšto pagalba formuokite kukulius ir virkite juos pasūdytame vandenyje apie 8 min. Išvirtus kukulius išsemkite kiaurasamčiu ir nusausinkite.
Skaityk toliau
2020-05-25, 17:10
Švediški mėsos kukuliai
Sumaišykite mėsą, džiuvėsėlius, svogūną, įmuškite kiaušinį ir prieskonius. Suformuokite mažus kukulius. Ištirpinkite 3 šaukštus sviesto ir apkepkite kukulius ant vidutinės temperatūros kol iškeps. Išimkite kukulius ir nupilkite riebalus.
Skaityk toliau
2020-05-25, 17:10
Marcipaniniai rageliai. Gaminčiau dar kartą!
Supjaustytą sviestą ištrinkite su miltais iki birios masės. Piene ištirpinkite mieles ir įmaišykite į miltų masę. Kiaušinius lengvai išplakite su druska, pusę kiaušinio palikite bandelių aptepimui, likusius kiaušinius supilkite i miltų masę.
Skaityk toliau
2020-05-25, 16:43
Vokiškas aguonų pyragas
Pirmiausia paruoškite trupinių tešlą, nes ji turi atvėsti šaldytuve apie valandą. Sumaišykite sviestą, cukrų ir miltus į dubenį ir minkykite iki vientisos trapios tešlos. Suformuokite rutulį ir įdėkite jį į šaldytuvą.
Skaityk toliau
2020-05-25, 16:43
Gardus Draugystės pyragas
Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi, įdėkite kiaušinį, įmaišykite grietinę ir suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, išminkykite tešlą. Tešlą padalinkite pusiau. Vieną tešlos dalį padėkite į šaldytuvą.
Skaityk toliau
2020-05-24, 14:03
Kuršėnų Vyniotinis Sužavės Nuo Pirmojo Kąsnio
Varškę šiam vyniotiniui galite rinktis ir kreminę (Lietuvoje yra ne viena rūšis, kuri tiktų). Aš tinkamos kreminės varškės Amerikoje neradau, tad naudojau paprastą, šiek tiek riebesnę varškę. Mano naudota varškė buvo nei per šlapia, nei per sausa, tad įdarui tiko kuo puikiausiai.
Skaityk toliau
2020-05-24, 14:03
Silkė su varškės pagardu
Man visiškai nėra svarbu, kuris būna metų sezonas, aš silkę mėgstu gaminti visada. Man jos reikia bent kartą per savaitę. Dažniausiai stengiuosi išmėginti silkę vis kitaip, nes norisi išmėginti kažką naujo.
Skaityk toliau
|