2020-05-14, 19:01
Varškės spurgytės su obuoliais
Varškę pertriname su grietine, cukrumi ir druska. Atskirame dubenyje sumaišome miltus ir kepimo miltelius, supilame į varškės masę ir išmaišome. Kai tampa sunku maišyti, minkome rankomis.
Skaityk toliau
2020-05-14, 18:50
Minkšti avižiniai sausainiai
Sviestą ištriname su cukrumi iki vientisos, purios masės. Įmušame kiaušinius ir gerai išmaišome. Atskirame dubenyje sumaišome miltus, krakmolą, sodą, druską ir cinamoną. Skystus ingredientus sumaišome su sausais. Sudedame avižinius dribsnius ir gerai išmaišome.
Skaityk toliau
2020-05-14, 06:59
Prancūziškas karamelinis pudingas
Karamelei skirtą cukrų suberkite į virimo puodą, supilkite vandenį ir kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol cukrus ištirps, paruduos ir susidarys karamelė. Karamelę ant dugno supilkite į mažus apvalius indelius, kuriuose kepsite pudingą.
Skaityk toliau
2020-05-12, 07:05
Plikyta kvietinė duona su raugu
Norint kepti šią skanią duonelę, reikia turėti specialaus jos raugo, kurį aš gavau iš vienos tolimos giminaitės. Ji kepa įvairias skanias namines duoneles. Bet manau neturint butent šio raugo (na, jis skiriasi tuo, kad parauginamas su miltų plikiniu), galima pradžiai pabandyti pasigaminti kvietinį ar ruginį raugą. Nors ir atrodo tas darbas labai sudėtingas, bet kai pradedi, viskas pasidaro labai aišku ir paprasta. Ir, tikrai verta.
Skaityk toliau
2020-05-07, 20:30
Puikus užkandis – traškūs pievagrybiai su padažu
Į dubenį berkite miltus, kepimo miltelius, visus prieskonius, supilkite vandenį ir išmaišykite. Pievagrybius nuplaukite ir supjaustykite stambesniais gabaliukais. Pievagrybių gabaliukus mirkykite paruoštoje masėje, po to – džiūvėsėliuose.
Skaityk toliau
2020-05-05, 13:46
Tobulas Šimtalapio Receptas
Kaupiausi kaupiausi ir susikaupiau išmėgint šį nerealų dalykėlį. Lyg ir kažkas pavyko. Bent jau buvo labai skanu. Tikrai dar vis bandysiu ir bandysiu, tik bėda, kad nesu ragavus tokio, koks turi būti, tai neturiu su kuo palygint.
Skaityk toliau
|