- 02.12.2020
- 0.0 Reitingas
- 1326 Peržiūrų
- Aptarti
Pagal tokį žuvies paruošimo receptą galima kepti ne tik silkę, bet ir kitą mėgstamą žuvį. Tik jeigu pasirinksite kitą žuvį, tuomet prieš kepdami būtinai jos gabaliukus pabarstykite druska ir paskaninkite savo mėgstamais prieskoniais. Silkė iš savęs turi ganėtinai stiprų skonį ir sūrumą, todėl papildomai druskos ir prieskonių visai nereikia.
Šitaip silkę gamindavo dar mano močiutė ir ji tikrai fantastiškai gardi. Itin tinka kaip užkandis, vyras dažniausiai labai tinka prie mėgstamo alaus bokalo (nealkoholinio žinoma), bet galima patiekti ir kaip pagrindinį patiekalą.
Ingredientai
- silpnai sūdyta silkės filė: 800 gramų
- tamsus alus: 400 mililitrų (galite naudoti ir nealkoholinį)
- miltai: pagal poreikį gaminant
- kiaušiniai: 1
- pipirai: šiek tiek
- žuvies prieskoniai: šiek tiek.
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia silkės filė supjaustykite norimo dydžio gabalėliais.
2. Tada į dubenį supilkite tamsų alų, įmuškite kiaušinį, suberiame miltus, įberkite šiek tiek pipirų ir žuvies prieskonių. Viską gerai išplakite.
3. Patarimas: Miltų dedame tiek, kad tešla gautųsi tokio tirštumo tarsi gaminant mažus blynelius.
4. Tuomet keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų.
5. Silkės gabalėlius voliokite pasiruošto tešloje.
6. Kepkite keptuvėje, kol dailiai apkepa iš abiejų pusių. Lepinkitės! :)
Rekomendacija: Daugiau silkės receptų rasite: Silkės receptai.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau