Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal » »

Rūšiuoti pagal:
Date · Name · Rating · Comments · Views
Erškėčių vaisiai renkami nuo rugpjūčio pabaigos iki žiemos. Tačiau prasidėjus šalčiams askorbininės rūgšties vaisiuose kiek sumažėja, atšildžius sušalusius vaisius, jos lieka dar mažiau. Surinktos uogos tuoj pat džiovinamos daržovių džiovyklose, krosnyse arba orkaitėse 80—90°C temperatūroje, nesudeginamos. Vaisiai paskleidžiami plonu sluoksniu ant sieto ir sudedami į dar karštą orkaitę arba krosnį. Džiovinti baigiama, kai suspaustų rankoje vaisių odelė sutrūkinėja (blogai išdžiovinti vaisiai rankoje glamžosi).

Erškėtuogės liaudies medicinoje naudojamos nuo seno. Pagal vitamino C kiekį šios uogos yra lyderės. Vaisiuose vitamino C 10 kartų daugiau negu juoduosiuose serbentuose ir 50 kartų daugiau, negu šios medžiagos yra citrinose. Toks didelis vitamino C kiekis padeda organizmui sveikti peršalus.