Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2021 » Lapkričio » 8

Daigintų grūdų jėga

Grūdas - tai didis stebuklas, gryna energija, būsima gyvybė, snaudžianti po apvalkalu. Gyva sėklelė (ir žirniukas, ir pupelė), patekusi į drėgną aplinką, išbrinksta, gemalas suaktyvinamas ir gali pagerinti mūsų gyvenimą. Daigintų grūdų nauda akivaizdi ir be mokslinių įrodymų. Tokie grūdai buvo vertinami jau gilioje senovėje.

Todėl per amžius susikaupė didelė patirtis, kaip vartoti įvairius daigintus grūdus ir atkurti organizmo jėgas.

Antroje XX a. pusėje gydytojai susidūrė su rimtomis problemomis dėl aktyvaus antibiotikų vartojimo. Užsistovėjimo reiškiniai, apsinuodijimas... Mokslininkai kreipėsi į senus protėvių metodus, kaip suaktyvinti organizmo jėgas, vartojant daigintus grūdus.

Eksperimentai įrodė, kad daiginti kviečiai - genialūs valytojai (šiukšlininkai). Jie (dėl esančių enzimų ir kitų vertingų medžiagų) šalina organizme susidarančias kenksmingų medžiagų sankaupas.

daiginti kviečiai nauda, daiginti grūdai, daiginti grudai

Oficialios medicinos atstovai ir natūropatai sutaria, kad daiginti kviečiai yra naudingi organizmui. Jie normalizuoja medžiagų apykaitą ir žarnyno mikroflorą, atjaunina ir padeda pailginti gyvenimą. Daiginti grūdai stabilizuoja visų organų ir sistemų veiklą, gerina alergikų savijautą, didina ištvermę. Kraujas praturtinamas deguonimi, nuslopsta uždegiminiai procesai, pranyksta užsistovėjimo reiškiniai. Iš organizmo šalinami organizmo veiklos produktai: nuodingos medžiagos, mažo tankio nereikalingas cholesterolis ir kitos kenksmingos medžiagos. Didėja imunitetas, jaučiamas jėgų antplūdis. O juk grūdai dar tenkina fiziologinius žmogaus poreikius maisto medžiagoms, vitaminams ir mineralams!

Daiginti kviečiai paruošiami taip: 50-100 g grūdų perplauti tekančiu vandeniu, pašalinti visus pažeistus grūdus, supilti j trijų litrų stiklainį.

Paskui užpilti vandeniu, kad jis visai padengtų grūdus, stiklainio kaklelį užrišti audiniu ar marle, 12-15 valandų laikyti kambario temperatūroje. Dar 2-3 kartus perplauti grūdus, pašalinti visus į paviršių iškilusius grūdus, atsargiai nupilti vandenį. Stiklainį paversti ant šono ir paridenti, kad grūdai tolygiai pasiskirstytų ant vidinio stiklainio paviršiaus. Taip ir palikti pabūti dar parą 20-22° temperatūroje. Kai pasirodys 2-3 mm dydžio daigai, dar kartą būtinai perplauti ir tik po to vartoti. Šaldytuve galima laikyti 2-3 paras.

Svarbiausia tai, kad visas reikalingas medžiagas gauname, kruopščiai sukramtę. Pavyzdžiui, 1 arbatinį šaukštelį sėklų reikia kramtyti 1 minutę. Tada viskas, ko mums reikia, įsisavinama jau burnoje. Jei kramtyti tingisi, daigintus grūdus galite sumalti mėsmale arba sutrinti, arba sumaišyti su vandeniu ir susmulkinti smulkintuvu. Tada dėkite juos kaip pagardus į daržovių, vaisių salotas, ruoškite kokteilius. Tik nemaišykite su pieno produktais. Tai sukelia smarkų dujų susidarymą žarnyne (meteorizmą).

Žinokite, kad daiginti kviečiai nėra vaistai. Tai biologinis maisto papildas, turintis daug fermentų, vitaminų ir kitų naudingų medžiagų, pavyzdžiui, B grupės vitaminų ir vitamino C kiekis, sudaiginus grūdus, padidėja 5 kartus, o vitamino E padaugėja 3 kartus. Tačiau ne visi gali vartoti daigintus kviečius, pavyzdžiui, sergantys ūminėmis infekcijomis, kai kurių ligų ūminėmis stadijomis (infarktas, insultas), virškinimo sistemos lėtinių ligų paūmėjimais (skrandžio, žarnyno opaligės). Nerekomenduojama vartoti daigintų kviečių sergantiems diarėja, po operacijų, taip pat žmonėms, alergiškiems gliutenui, ir vaikams iki 12 metų.

Naujausias Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram kanale. Jei manai, kad mano darbas yra naudingas, pasidalink, prenumeruok, padėkok ar paremk...

Niekas neišdrįso palikti komentaro. Registruokitės.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais. Prisjungus galite komentuoti anonimiškai, po komentaro apačioje paspaudę Anonimas.
avatar
PASKUTINĖS NAUJIENOS:
15.05.2022 laikas 14:02 “Kietos šviesos spindulių” mįslė

Pirmą kartą apie tokius neįprastus NSO spindulius sužinota XX a. septintojo dešimtmečio pabaigoje. Žanas Heringas pavadino juos "kietos šviesos spinduliais", kurie turi labai neįprastų savybių. Statistinės NSO objektų stebėjimų analizės duomenimis, maždaug 1980 m. šviesos spinduliai ir ...

Skaityti daugiau

15.05.2022 laikas 13:33 Kanada - Tūkstančiai žmonių evakuoti dėl potvynių Albertoje ir Šiaurės Vakarų teritorijose
Dėl ledo kamščių, lietaus ir tirpstančio sniego šiaurinėje Kanados dalyje išsiliejo upės. Visoms Šiaurės vakarų teritorijų bendruomenėms buvo įsakyta evakuotis, o šiaurės vakarų Albertos provincijoje šimtai žmonių buvo priversti palikti savo namus....

Skaityti daugiau

15.05.2022 laikas 11:01 COVID-19 vakcinos išsiskyrimas gali pakenkti neskiepytiems žmonėms ir sukelti rimtų sveikatos problemų, pavyzdžiui, kraujo krešulių

Vakcinų nuo Wuhan koronaviruso (COVID-19) išskyrimo efektas paveikia net neskiepytus žmones, sukeldamas rimtų sveikatos komplikacijų, įskaitant kraujo krešulius, kurie yra tokie dideli, kad beveik prilygsta žmogaus kumščio dydžiui, kalba Arsenio Toledo.

...

Skaityti daugiau

15.05.2022 laikas 09:01 Laiko sutrikimų ir anomalijų mįslės

Vienas iš labiausiai paplitusių teiginių apie laiką sako: laikas nuolat yra visur. Deja, bet, jei tai būtų tiesa, tai mūsų gimtoji planeta prarastų bent pusę žmogaus širdžiai mielų paslapčių. Egzistuoja ryšys tarp normalios laiko eigos pasikeitimo ir "pražūtingų, užburtų" vietų.

...

Skaityti daugiau

14.05.2022 laikas 13:48 Vaiduokliai iš tiesų egzistuoja?

Šimtus ar net tūkstančius metų mediumai ir ekstrasensai bandė įrodyti, kad vaiduokliai tikrai egzistuoja. Vieni bijojo vaiduoklių, kiti juos medžiojo. Tačiau klausimas vis dar atviras: ar vaiduokliai tikrai egzistuoja?

...

Skaityti daugiau

15.05.2022 laikas 08:07 Receptai | Patiekalai Perlinių kruopų sriuba su grybais
Labai turtinga savo skoniu, bet ne kalorijomis perlinių kruopų sriuba su grybais. Net mano vyras labai gyrė, o jis tikrai nėra didžiulis perlinių kruopų ar grybų mėgėjas. Beje šiai sriubai kuo puikiai tiek švieži, tiek džiovinti grybai....

Skaityti daugiau

15.05.2022 laikas 07:59 Receptai | Patiekalai Vokiška perlinių kruopų sriuba su šonine
Ar žinojote labai paprastą tiesą: perlinės kruopos yra tik iš miežių. Ši vokiška sriuba Graupensuppe taip ir yra verčiama į lietuvių kalbą - miežinė sriuba. Pas mus tai būtų labiau perlinė sriuba.

Skaityti daugiau

15.05.2022 laikas 07:52 Receptai | Patiekalai Perlinių kruopų sriuba su jautiena

Labai, labai ir labai skani perlinių kruopų sriuba su jautiena, šiek tiek jaučiasi švelnus aštrumas ir skonis tikrai geras. Visi ingredientai yra savo vietoje, idealiai sudera tarpusavyje.

Skaityti daugiau