- 08.11.2021
- 0.0 Reitingas
- 1486 Peržiūros
- Komentarai
Grūdas - tai didis stebuklas, gryna energija, būsima gyvybė, snaudžianti po apvalkalu. Gyva sėklelė (ir žirniukas, ir pupelė), patekusi į drėgną aplinką, išbrinksta, gemalas suaktyvinamas ir gali pagerinti mūsų gyvenimą. Daigintų grūdų nauda akivaizdi ir be mokslinių įrodymų. Tokie grūdai buvo vertinami jau gilioje senovėje.
Todėl per amžius susikaupė didelė patirtis, kaip vartoti įvairius daigintus grūdus ir atkurti organizmo jėgas.
Antroje XX a. pusėje gydytojai susidūrė su rimtomis problemomis dėl aktyvaus antibiotikų vartojimo. Užsistovėjimo reiškiniai, apsinuodijimas... Mokslininkai kreipėsi į senus protėvių metodus, kaip suaktyvinti organizmo jėgas, vartojant daigintus grūdus.
Eksperimentai įrodė, kad daiginti kviečiai - genialūs valytojai (šiukšlininkai). Jie (dėl esančių enzimų ir kitų vertingų medžiagų) šalina organizme susidarančias kenksmingų medžiagų sankaupas.
Oficialios medicinos atstovai ir natūropatai sutaria, kad daiginti kviečiai yra naudingi organizmui. Jie normalizuoja medžiagų apykaitą ir žarnyno mikroflorą, atjaunina ir padeda pailginti gyvenimą. Daiginti grūdai stabilizuoja visų organų ir sistemų veiklą, gerina alergikų savijautą, didina ištvermę. Kraujas praturtinamas deguonimi, nuslopsta uždegiminiai procesai, pranyksta užsistovėjimo reiškiniai. Iš organizmo šalinami organizmo veiklos produktai: nuodingos medžiagos, mažo tankio nereikalingas cholesterolis ir kitos kenksmingos medžiagos. Didėja imunitetas, jaučiamas jėgų antplūdis. O juk grūdai dar tenkina fiziologinius žmogaus poreikius maisto medžiagoms, vitaminams ir mineralams!
Daiginti kviečiai paruošiami taip: 50-100 g grūdų perplauti tekančiu vandeniu, pašalinti visus pažeistus grūdus, supilti j trijų litrų stiklainį.
Paskui užpilti vandeniu, kad jis visai padengtų grūdus, stiklainio kaklelį užrišti audiniu ar marle, 12-15 valandų laikyti kambario temperatūroje. Dar 2-3 kartus perplauti grūdus, pašalinti visus į paviršių iškilusius grūdus, atsargiai nupilti vandenį. Stiklainį paversti ant šono ir paridenti, kad grūdai tolygiai pasiskirstytų ant vidinio stiklainio paviršiaus. Taip ir palikti pabūti dar parą 20-22° temperatūroje. Kai pasirodys 2-3 mm dydžio daigai, dar kartą būtinai perplauti ir tik po to vartoti. Šaldytuve galima laikyti 2-3 paras.
Svarbiausia tai, kad visas reikalingas medžiagas gauname, kruopščiai sukramtę. Pavyzdžiui, 1 arbatinį šaukštelį sėklų reikia kramtyti 1 minutę. Tada viskas, ko mums reikia, įsisavinama jau burnoje. Jei kramtyti tingisi, daigintus grūdus galite sumalti mėsmale arba sutrinti, arba sumaišyti su vandeniu ir susmulkinti smulkintuvu. Tada dėkite juos kaip pagardus į daržovių, vaisių salotas, ruoškite kokteilius. Tik nemaišykite su pieno produktais. Tai sukelia smarkų dujų susidarymą žarnyne (meteorizmą).
Žinokite, kad daiginti kviečiai nėra vaistai. Tai biologinis maisto papildas, turintis daug fermentų, vitaminų ir kitų naudingų medžiagų, pavyzdžiui, B grupės vitaminų ir vitamino C kiekis, sudaiginus grūdus, padidėja 5 kartus, o vitamino E padaugėja 3 kartus. Tačiau ne visi gali vartoti daigintus kviečius, pavyzdžiui, sergantys ūminėmis infekcijomis, kai kurių ligų ūminėmis stadijomis (infarktas, insultas), virškinimo sistemos lėtinių ligų paūmėjimais (skrandžio, žarnyno opaligės). Nerekomenduojama vartoti daigintų kviečių sergantiems diarėja, po operacijų, taip pat žmonėms, alergiškiems gliutenui, ir vaikams iki 12 metų.
...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Susijusios naujienos:
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau