Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Liaudies medicina, Sveikata » 2018 » Birželio » 7

Daiginti kviečiai. Kaip vartoti daigintus grūdus

Kol daržuose neužderėjo šviežios, natūraliai užaugusios daržovės, pavasarį nusilpusį organizmą gaivinkite daigintais grūdais. Jie -tikras energijos užtaisas, daugybės vitaminų ir mineralų šaltinis.

daiginti grūdai, daiginti kviečiai, ekologiški produktai, mityba

Pasak sveikos gyvensenos šalininkų, daiginti kviečiai – aukštos biologinės vertės produktas, nes yra sukaupęs neįtikėtinai daug energijos. Pastebėta, kad dygstančiame grūde vitaminų ir mineralinių medžiagų keliskart daugiau nei subrendusiame. Gležnuose, tik išsikalusių grūdų daigeliuose daug lengvai pasisavinamų baltymų, mineralų, vitaminų A, C, E ir B grupės, taip pat skaidulinių medžiagų. Daiginti grūdai normaliną kraujospūdį, mažina cholesterolio kiekį ir didina hemoglobino kiekį kraujyje, valo organizmą, teikia energijos, gerina virškinimą, plaukų, odos ir nagų būklę – apskritai organizmą veikia kaip jaunystės eliksyras. Daiginti grūdai valgomi nuo neatmenamų laikų – dar žiloje senovėje patiekalus jais gardino kinai, senovės graikai, romėnai, indai. Norint sustiprinti gyvybines organizmo galias, daigintų grūdų buvo tiekiama JAV armijos kareiviams. Stebuklingąsias daigintų grūdų savybes labai vertina ir jogai. Beje, daiginti grūdai visai nekaloringi: 100 g daigintų grūdų turi tik 17 kcal.

Kaip vartoti daigintus grūdus

Daiginti grūdai valgomi vieni, iš jų gali būti spaudžiamos sultys, gardinami sveiki užkandžiai, omletai, picos, vaisių ar daržovių salotos, jogurtas, varškė, jau išvirtos sriubos. Iš daigintų kviečių grūdų galima kepti blynelius, maltinukus ar apkepus, įsidėmėkite, kad termiškai apdoroti daiginti grūdai netenka nemažai gerųjų savybių, taigi naudingiausi – termiškai neapdoroti.

daiginti grūdai, daiginti kviečiai, ekologiški produktai, mityba

Kaip daiginti grūdus

Daiginamos tik sveikos, maistui tinkamos ekologiškos sėklos. Kruopščiai perrinktus ir nuplautus atvėsintame virintame vandenyje grūdus arba sėklas būtina pamirkyti. Smulkias sėklas mirkykite 5 val., didesnes 8-12 val. Nupylę vandenį, grūdus rūpestingai plaukite virintu atvėsintu vandeniu, kol jis taps švarus. Tada sėklas suberkite į stiklainį, jį apriškite sudrėkinta marle, stiklainį marle žemyn pasvirai padėkite ant puodelio. Šis „įrenginys” patogus tuo, kad per marlę kvėpuojantys ir drėgmės gaunantys grūdai nemirksta vandenyje, dėl to nepradeda pūti. Nepamirškite kelis kartus per dieną sėklų perplauti geriamuoju vandeniu ir sudrėkinti marlės, kad grūdai gautų pakankamai drėgmės.

Kai kurios šeimininkės sėklas daigina tarp dviejų marlės sluoksnių. Šis metodas irgi neblogas, jei kasdien kelis kartus daigai ir marlė perplaunami geriamuoju vandeniu, paskui kruopščiai nusausinami – daigai negali mirkti vandenyje. Įsidėmėkite, kad ant daigus ant audinio reikėtų berti ne storesniu nei 2 cm sluoksniu. Daiginti grūdus patartina plokščiame stikliniame, porcelianiniame ar keraminiame (jokiu būdu ne aliuminio) inde. Per kiek laiko sėklos sudygsta? Paprastai kviečiai sudygsta per 1-2 dienas, saulėgrąžos – per 2 dienas, ridikai – per 4-5 dienas, liucernos ir pipirnės – per 6 dienas. Rekomenduojama valgyti nedidelius, nuo 1 iki 8 mm ilgio daigelius. Daiginti grūdus galite ir specialiose pirktinėse kelių aukštų daigyklose.

Verta žinoti

Jau sudaigintų grūdų galite įsigyti didžiuosiuose prekybos centruose arba susidaiginti pačios namuose. Daiginti tinka daugelis chemiškai neapdorotų grūdinių kultūrų ir daržovių sėklų: kviečiai, rugiai, avižos, ridikėliai, liucernos, pipirnės, garstyčios, linų sėmenys. Tik ne pomidorai ir bulvės.

daiginti grūdai, daiginti kviečiai, ekologiški produktai, mityba

Trumpi Patarimai

• Jeigu daiginamos sėklos patamsėjo, pradėjo pelyti ar skleisti nemalonų kvapą, tokių geriau nevalgyti.
• Prieš valgant daigintus grūdus reikia perplauti pirmiausia šiltu, paskui šaltu vandeniu, kol jis taps visiškai skaidrus,
• Ar žinote, kad daigintus grūdus patartina gardinti aliejumi -geriau pasisavinami grūduose esantys vitaminai B ir E.
• Daigintų grūdų nepatariama malti kavamale, apdoroti verdančiu vandeniu ar berti į kunkuliuojančias sriubas – žus juose esantys vitaminai.
• Daigintus grūdus geriausiai suvartoti iš karto, nors šaldytuve galima laikyti iki dviejų parų. Nepamirškite, kad daugiausia naudingųjų medžiagų yra tik prasikalusiuose daigeliuose.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
20.09.2019 laikas 20:38 Receptai Varškės keksas prie arbatos

Kiaušinius suplakame su cukrumi, įdedame vaniliną, ištirpdytą sviestą ir gerai išmaišome. Įdedame sodą, paskui varškę ir suplakame iki vientisos masės. Tada įdedame miltus ir dar kartą gerai išplakame. Masę sudedame į kepimo fo...

Skaityti daugiau

14.12.2017 laikas 15:20 Receptai Šlapimą varantis nuoviras (rugiagėlių, beržo, petražolių)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Inkstus. Ingredientai: rugiagėlių žiedų, beržo pumpurų, petražolių vaisių, trapiojo pupalaiškio, debesylo šaknies, meškauogės lapų

Skaityti daugiau

09.11.2019 laikas 15:11 Receptai Karka Aluje. Čekų Receptas Su Medumi Ir Garstyčiomis

Gaminti karką galima tamsiame arba šviesiame aluje. Bet tamsiame ji gaunasi aštresnio „vyriško“ skonio, o baltame – švelnesnė. Ir būtinai reikia kepti karką iki charakteringos rusvos plutelės. O patiekti tokią...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
21.11.2024 laikas 08:16 Varnalėšų lapai: nauda, vartojimas ir atsargumo priemonės
Varnalėšos yra gerai žinomos dėl savo šaknų gydomųjų savybių, tačiau daugelis žmonių nežino, kad ir varnalėšų lapai gali pasiūlyti daugybę naudos sveikatai. Šiame straipsnyje išnagrinėsime, kaip šie lapai gali prisidėti prie jūsų gerovės, jų teikiama...

Skaityti daugiau

21.11.2024 laikas 08:00 Žemas kraujospūdis (hipotenzija): priežastys, simptomai ir gydymas
Žemas kraujospūdis, arba hipotenzija, dažnai yra ignoruojama sveikatos problema, tačiau ji gali turėti rimtų pasekmių. Nors dauguma žmonių žino apie aukšto kraujospūdžio pavojus, apie žemą kraujospūdį žinoma gerokai mažiau. Šiame straipsnyje išnagrin...

Skaityti daugiau

21.11.2024 laikas 07:44 Kaip greitai užmigti po naktinio prabudimo: patarimai
Naktinis prabudimas gali būti nemalonus ir varginantis, ypač jei po to sunkiai užmigsite. Daugelis žmonių patiria šią problemą, tačiau yra efektyvių būdų, kaip greitai ir neskausmingai grįžti į miegą. Gydytojas Michfelis Bruce'as pristato paprastus, ...

Skaityti daugiau

20.11.2024 laikas 21:36 Neįsižeiskite ant vaikų: tylos reikšmė ir tėvų palaikymas
Šiuolaikiniame pasaulyje, kai vaikai dažnai užimti savo reikalais, tėvams gali kilti klausimų, kodėl jų vaikai nebekontaktuoja taip dažnai, kaip anksčiau. Tačiau tylos užkulisiuose gali slypėti ne abejingumas, o gili emocinė dinamika. Šiame straipsny...

Skaityti daugiau

20.11.2024 laikas 13:57 Česnako nauda ir žala širdies sveikatai: kokias savybes žinoti?
Širdies ir kraujagyslių ligos išlieka viena iš pagrindinių suaugusiųjų mirties priežasčių, ypač Jungtinėse Amerikos Valstijose. Rūpindamiesi savo širdies sveikata, galime pasiekti puikių rezultatų, pasitelkdami ne tik subalansuotą mitybą ir fizinį ak...

Skaityti daugiau