Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Liepos » 7

Toriai ir Škotijos premjerė Sturgeon spaudžia JK ministrą pirmininką pasitraukti dabar

Ministras pirmininkas Borisas Johnsonas (Boris Johnson) turėtų nedelsiant palikti postą, nes Didžioji Britanija negali sau leisti užsitęsusių konservatorių varžybų dėl jo pakeitimo, ketvirtadienį pareiškė buvęs torių lyderis Johnas Majoras (John Major).

Majoras, 1990-1997 m. premjeras, antrino opozicinėms partijoms, įskaitant leiboristus, kurie pareiškė, kad nori, jog parlamentas balsuotų dėl nepasitikėjimo, o ne leistų B. Johnsonui likti poste kelis mėnesius.

Pasidavęs kabineto maištui, skandalingasis B. Džonsonas paskelbė atsistatydinantis iš konservatorių lyderio posto ir sakė, kad kitą savaitę bus sudarytas grafikas, pagal kurį bus išrinktas jį premjero poste pakeisiantis įpėdinis.

Tikimasi, kad tai užtruks kelis mėnesius, o naujasis partijos lyderis ir premjeras bus paskirtas iki konservatorių metinės konferencijos spalio pradžioje.

Majoras, rašydamas 1922 m. torių parlamento narių, vadovaujančių konkursui, komitetui, teigė, kad toks grafikas būtų "neišmintingas ir gali būti netvarus".

"Tokiomis aplinkybėmis ministras pirmininkas išlaiko globos galią ir, kas kelia dar didesnį susirūpinimą, galią priimti sprendimus, kurie turės įtakos visų keturių Jungtinės Karalystės tautų ir tolimesnių šalių gyventojų gyvenimui", - sakė jis.

"Kai kurie teigs, kad naujasis ministrų kabinetas jį suvaržys. Aš tik pažymiu, kad ankstesnis jo kabinetas to nepadarė arba negalėjo padaryti."

Majoras sakė, kad ministro pirmininko pavaduotojas Dominicas Raabas (Dominic Raab) galėtų būti laikinai einantis vadovo pareigas, kol bus surastas Johnsono įpėdinis.

Arba torių parlamento nariai galėtų sutrumpinti procesą, išrinkdami naująjį lyderį, o ne pateikdami eiliniams nariams du pagrindinius pretendentus, paaiškėjusius per antrąjį balsavimą.

George'as Freemanas (George Freeman), kuris anksčiau ketvirtadienį pasitraukė iš mokslo ministro pareigų, sutiko, kad B. Johnsonas neturėtų užsibūti.

- "Farsas" -

Jis turėtų "atiduoti pareigų antspaudus, atsiprašyti Jos Didenybės (karalienės Elžbietos II), leisti jai paskirti laikinąjį vadovą, kuriam galėtų vadovauti ministrai, kad Konservatorių partija galėtų tinkamai išsirinkti naują lyderį", - sakė G. Freemanas.

Dauguma britų, arba 56 proc., taip pat nori laikinojo ministro pirmininko, kol bus išrinktas įpėdinis, teigė apklausų bendrovė "YouGov".

Į šį skaičių įeina 37 proc. žmonių, balsavusių už konservatorius per paskutinius 2019 m. visuotinius rinkimus, pridūrė ji.

Škotijos pirmoji ministrė Nicola Sturgeon, kuri kovojo su B. Johnsonu, kad šis leistų surengti antrą balsavimą dėl nepriklausomybės, pareiškė, kad leisti jam likti poste yra "netvaru".

"Jis norės ką nors padaryti ir per tai neabejotinai sukels daugiau chaoso, nei jau yra sukėlęs", - BBC sakė Škotijos nacionalinės partijos lyderė.

"Žmonių iš visų Jungtinės Karalystės dalių interesai tikrai turi būti tokie, kad šis farsas baigtųsi, be jokio atidėliojimo."

Tačiau Theresa May, kurią B. Johnsono sąjungininkai 2019 m. išvarė iš Dauningo gatvės, atmetė galimybę paskirti laikinąjį premjerą.

Bet kuris naujas lyderis turėtų stengtis suvienyti po per B. Johnsono kadenciją įsiplieskusių nesutarimų, pridūrė ji kalboje, kai jis paskelbė apie savo atsistatydinimą.

"Man kelia nerimą, kai žvelgiu į kai kurias kitas šalis ir politikos poliarizaciją, pavyzdžiui, Jungtinėse Valstijose", - sakė T. May.

"Manau, kad mums reikia užtikrinti, jog išvengtume tokio labai poliarizuoto politikos ir visuomenės kelio."

Agence France-Presse (AFP) yra Prancūzijos valstybinė tarptautinė naujienų agentūra, įsikūrusi Paryžiuje. Tai seniausia pasaulyje naujienų agentūra, įkurta 1835 m. kaip "Havas".

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
05.07.2019 laikas 19:49 Receptai – Patiekalai Auksinis sklindžių receptas
Svarbiausia – išsirinkti šių blynų kepimui pačią geriausią keptuvę. Pageidautina kepti ant sausos keptuvės, nepridedant riebalų: tame glūdi purių amerikietiškų blynų – pankeikų – ruošimo paslaptis. Paruošti blynai ilagai neužsibūn...

Skaityti daugiau

04.11.2019 laikas 22:16 Receptai – Patiekalai Kepti varškėčiai su obuoliais

Varškę dedame į dubenį, įmušame kiaušinį, beriame cukrų, druską, dedame obuolius ir miltus. Visus ingredientus sumaišome. Tešlą padalijame nedideliais gabalėliais ir apibarstome miltais. Tarp delnų suvoliojame rutuliukus ir pri...

Skaityti daugiau

18.09.2018 laikas 08:00 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo gripo
Gripas liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai nuo gripo, gripas, gripo gydymas, gripo receptai, vaistažolės gripui, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis u...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau