Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paslapčių ir Žinių Pasaulis » Patarimai » 2023 » Balandžio » 3

Ar galima valgyti parudavusius avokadus?

Ar galima valgyti parudavusius avokadus?

Avokadas – pastaruoju metu ypač vartotojų pamėgtas, maistingas ir dažnai neatsiejamas patiekaluose vaisius. Prieš perkant avokadus atkreipkite dėmesį, ar vaisius yra būdingas savo išvaizdai, ar  yra nepažeistas, ar nėra atsiradę gedimo požymių.

Pasitaiko atvejų, kuomet avokado išorinė dalis yra būdinga savo išvaizdai, tačiau jį perpjovus pusiau, pasimato rudi taškeliai ar linijos. Rekomenduojame prieš valgant pauostyti tokį avokadą – jeigu nėra avokadui neįprasto kvapo, o paragavus – ir skonio, toks avokadas yra tinkamas valgyti.

Taškeliai ir linijos yra šio vaisiaus maistinių medžiagų „latakai“, kurie nepažeistame vaisiuje nėra matomi, tačiau gali paruduoti, jei vaisius buvo per šaltoje temperatūroje transportuojamas arba laikomas, o tuomet patekęs į namus kelias dienas šiltai noko.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
2020-11-02 laikas 07:54 Receptai Kaip pasigaminti trupiniuotį su varške?

Iš pradžių trupiniams pagaminti sviestą supjaustome nedideliais kubeliais, sumaišome su miltais bei triname rankomis, kol išeis trupiniai. Tuomet suberiame cukrų, supilame vanilės ekstraktą bei išmaišome. Pusę trupinių dedame į...

Skaityti daugiau

2019-08-16 laikas 19:58 Receptai Bandeles su obuoliais. Be orkaitės ir be mielių
Labai paprastos ir skanios keptos bandeles su obuoliais. Gaminame keptuvėje, orkaitė nereikalinga. Pabadykite pasigaminti! Išsamų bandelių su obuoliais paruošimą žiūrėkite vaizdo įraše žemiau. Skanaus!

Skaityti daugiau

2020-06-11 laikas 11:29 Receptai "Čirviniai" blynai su obuoliais

Man jie visada bus "čirviniai" blynai, nors dabar jie dažnai pavadinami vafliais. Labai knietėjo išbandyti elektrinę jų keptuvę, ir labai norėjos įtarkuoti obuolio. Eksperimentus aš mėgstu.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
2025-11-17 laikas 08:58 Kas antras nepilnametis kalinys Italijoje yra užsienietis
Užsieniečiai sudaro apie 9 procentus Italijos gyventojų, tačiau jie sudaro 50 procentų nepilnamečių kalinių ir 32 procentus visų kalinių.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:53 Ukrainietė motina, Italijoje perpjovusi 9-mečio sūnaus gerklę, buvo ne kartą pranešta kaip pavojinga
9-metis berniukas, kurį anksčiau buvo užpuolusi motina, buvo rastas su perpjovta gerkle, nors tėvas buvo įspėjęs apie pavojų, tačiau į tai nebuvo atsižvelgta.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:42 Dvynių ryšys: mistinis telepatinis ryšys ir paslaptys
Ką reiškia turėti brolį ar sesę dvynį, suprasti beveik neįmanoma, nebent patys jais esate. Šiame straipsnyje aptariame dvynių gimstamumo padidėjimą pasaulyje ir Lietuvoje, ypatingą ryšį nuo gimdos, telepatinius atvejus su realiais pavyzdžiais, tokiai...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 18:09 Kodėl Negalima Mesti Šaldytų Koldūnų Į Verdantį Vandenį: Teisingas Virimo Būdas
Daugelis žmonių mano, kad šaldytus koldūnus būtina mesti būtent į verdantį vandenį, tačiau tai klaida, galinti sugadinti patiekalą. Šiame straipsnyje paaiškinsime, kodėl taip daryti nereikėtų ir kaip teisingai išvirti koldūnus, kad jie būtų sultingi,...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 17:56 Kodėl protingi žmonės turi mažai draugų: moksliškos priežastys
Daugelis mano, kad kuo daugiau draugų, tuo geriau, tačiau protingi žmonės dažnai renkasi ribotą bendravimo ratą. Šiame straipsnyje aptariame moksliškai pagrįstas priežastis, kodėl intelektualai vertina kokybę, o ne kiekį socialiniuose ryšiuose. Sužin...

Skaityti daugiau