2020-08-01, 07:33
Agurkai su grūdėtų garstyčių padažu
Išilgai perpjautus agurkus sudedam į stiklainius, užpylame šiek tiek pravėsusiu marinatu, sustatom į puodą ir kaitinam. Kai vanduo puode užvirs, kaitinam dar 5 min. po to užsukam dangtelius ir šiltai apklojam.
Skaityk toliau
2020-08-01, 07:33
Kaip iškepti skanius čirvinius blynus?
Savo šeimą kiekvieną sekmadienį džiuginu blynais (nors gal labiau džiuginu pati save) ir tam, kad kiekvienas sekmadienis būtų kitoks dažnai valgom blynelius su varške, blynelius su mėsa, lietinius su bananais ar net gi krabų lazdelių blynelius, bet mylimiausiais dažniausiai tampa tai, kas paprasčiausia. Pasirodo, kad nereikia būti virtuvės šefu, kad galėtum nudžiuginti savo šeimą. Ir vyras ir vaikai džiaugiasi paprasčiausiais čirviniais blynais, kas be galo džiugina mane, nes juos lengva pagaminti, o receptas jau nesikeičia nuo studijų laikų. Kaip smagu gaminti, kai žinai visas proporcijas puikiai!
Skaityk toliau
2020-07-30, 15:35
Varškės apkepas su makaronais arba žydiškas kugelis
Toks varškės apkepas su makaronais dar kitaip yra vadinamas žydišku kugeliu. Man iki šiol mistika, kodėl taip buvo pavadinta, nes man į jokį kugeli tai nepanašu. Man tai pats tikriausias varškės apkepas, kuris gaunasi labai skanus. Labai tikiuosi, kad ir Jūs išmėginsite tokį nuostabų receptą
Skaityk toliau
2020-07-29, 15:28
Lengvai pagaminamas keksas
Kiaušinius išplakite su cukrumi ir grietine. Įdėkite sodos (nugesinu actu) bei sudėkite miltus ir kakava gerai viską išmaišykite mikseriu. Kepimo formą patepkite sviestu. Supilkite tešlą ir apibarstykite patinkančiais riešutais.
Skaityk toliau
2020-07-28, 17:17
3 mėlynių konservavimo receptai
Uogas šiek tiek blenderiu sutriname, įberiam cukrų ir užkaičiame. Kai uogienė užverda, verdam dar 10 min. Likus 5 min iki virimo pabaigos, įdedam mėtų šakeles (baigus virti šakeles išmetam) ir citrinos sultys.
Skaityk toliau
2020-07-28, 17:17
Agurkų mišrainė
Visas daržoves supjaustom, suberiam visus prieskonius, gerai išmaišom ir paliekam nakčiai, kol atsiras sultys . Kai atsiras pakankamai sulčių, sudedame , gerai paspaudžiant, daržoves į stiklainius, užpilame sultymis, ant viršaus dedame krapus su petražolėm, pridengiam dangteliais. Stiklainius statom į puodą ir sterilizuojam. Kai vanduo puode užvirs, kaitinam dar 10 min.
Skaityk toliau
|