Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai – Patiekalai » Receptai – Patiekalai
Kepti bulvių sumuštiniai su kumpiu ir sūriu (video)
27.11.2022, 11:06
Kepti bulvių sumuštiniai su kumpiu ir sūriu

Virtas bulves sutrinkite ir sumaišykite su prieskoniais, džiūvėsėliais ir kiaušiniu. Iš gautos masės formuokite paplotėlius. Ant pusės paplotėlių dėkite po riekelę kumpio ir sūrio, uždenkite likusiais paplotėliais. Kraštus gražiai užspauskite. Sumuštinius kepkite keptuvėje ant įkaitinto aliejaus. Kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

Skaityk toliau
šonkauliukai, mėsos patiekalai
26.11.2022, 16:49
Sultingi šonkauliukai

Šonkauliukai tikrai nėra mano mėgstamas maistas, tačiau kameroje jie gulėjo nepadoriai ilgai, taigi vieną dieną nusprendžiau pagaminti juos pietums. Nesitikėjau, kad viskas bus taip paprasta, ir lengva, ir skanu!

Skaityk toliau
pyragai, obuolių pyragas, naminis pyragas, pyragų receptai
25.11.2022, 19:23
Obuolių pyrago receptas plinta kaip virusas. Pabandę dėkoja!
Penktadienį po visų sunkių darbų labai norisi atsipalaiduoti, o tam, bent man asmeniškai, labai tinka kepimas. Tiksliau eksperimentavimas su įvairiausias ingredientais. Namie buvo užsilikę daug obuolių, todėl nusprendžiau išsikepti naminį obuolinį pyragą, o kad nebūtų tiesiog banalus biskvitas su obuoliais, nusprendžiau šiek tiek šliūkštelėti raudono desertinio vyno ir įberti muscovado cukraus.
Skaityk toliau
Kiaulienos kepsniai su bulvėmis kepti orkaitėje
25.11.2022, 19:16
Kiaulienos kepsniai su bulvėmis kepti orkaitėje

Nemėgstu ir tiesa sakant nemoku normaliai iškepti mėsos kepsnių - čia jau mano vyro arkliukas, todėl kai noriu gardžiai pagaminti mėsytę dažniausiai renkuosi orkaitę. Taigi truputį nusižiūrėtas, truputį improvizuotas receptukas iš kiaulienos kepsniukų ir nerealiai skanių bulvių.

Skaityk toliau
Karamelinis sūrio pyragas su riešutais (receptas)
25.11.2022, 18:24
Šis pyragas yra iš fantastikos srities. Kažkas arčiausiai tobulybės!

Toks karamelinis sūrio pyragas su riešutais man yra kažkas fantastiško! Pats nuostabiausias, saldžiausias, nuodėmingiausias - jam tikrai nėra lygių! Mano mylima sesė juo vis palepindavo, kol galų gale pasiryžau išmėginti ir aš.

Skaityk toliau
Keksas su uogiene (receptas)
24.11.2022, 18:38
Kodėl aš šio kekso negaminau anksčiau? Tarsi iš kitos planetos.

Šį kekso receptą esu paveldėjusi iš savo mamos, ir pagal jį iki šiol sėkmingai kepiau uogienės pyragą - ne kartą ir ne du. Antraip sakant, tai yra senamadiškas, garantuotas, laiko patikrintas receptas, nuo kurio atsispyrusi užsimojau sukurti kažką "mandresnio".

Skaityk toliau
Keptas kalakutas rankovėje, su daržovėmis (video)
24.11.2022, 18:26
Atradę šį kepto kalakuto receptą, kitaip kepti ir nebenorėsite!
Toks keptas kalakutas rankovėje yra pats mano mylimiausias. Nuo tų metų kai atradau šį receptą, kitaip net ir kepti nebenoriu. Pavyksta fantastiškai skanus, sultingas ir minkštas. Visi kas paragauja apipila pagyromis. Šiandien dalinuosi šiuo fantastišku receptu ir su Jumis visais. Tai yra kažkas stebuklingo! Toks kalakutas puikiai tinka įvairiausioms šventėms - Kalėdoms, Velykoms, gimtadieniams ir kitoms progoms.
Skaityk toliau
keksai, keksiukai, keksiukų receptai, varškės keksiukai
24.11.2022, 18:17
Šiuose keksiukuose nėra nei cukraus nei miltų, o pavyksta fantastiškai!
Tokius sveikus varškės keksiukus mes su šeima valgome vakarienei, arba pasiimame su savimi kai ilgam keliaujame į lauką - nuostabus užkandis, kurį labai pamėgo mano vaikai. Be cukraus, be miltų, bet saldūs keksiukai - fantastiška alternatyva saldumynams.
Skaityk toliau
Paprasta ir skani voveraičių sriuba su ryžiais
24.11.2022, 18:10
Jau žinau savo mylimiausią patiekalą iš voveraičių. Štai jis!

Galiu pripažinti, kad mano šeima yra priklausoma nuo įvairiausių sriubų. Jeigu kelias dienas pabūna be sriubos - norisi jos iškart. Taip nutiko ir šį kartą. kelias dienas jos nevalgėme ir šeima užsiprašė sriubos.

Skaityk toliau
makaronai, makaronų receptai, krevetės, spagečiai
21.11.2022, 17:31
Šiame recepte makaronai su krevetėmis atsiskleidžia pačiomis geriausiomis spalvomis!
Spagečiai yra pati tikra klasikinė makaronų forma. Šiomis dienomis, spagečiai dažniausiai yra 25-30 centimetrų ilgio, anksčiau jie būdavo gaminami net pusės metro ilgio. Kai pagalvoji - kaip tokio ilgio makaroną reikdavo užsukti ant šakutės, manau valgyti tektų ganėtinai ilgai.
Skaityk toliau
Kepta žąsis su obuoliais
21.11.2022, 15:06
Kepta žąsis su obuoliais
Žąsį nuplauname, gerai nusausiname popieriniu rankšluosčiu. Maltus kmynus, druską ir pipirus trumpai pakepiname sausoje keptuvėje, patriname mediniu kočėlu. Žąsies vidų ir išorę įtriname druskos, pipirų ir kmynų mišiniu, apvyniojame folija ir paliekame šaltoje vietoje 4-5 valandoms, arba per naktį.
Skaityk toliau
Keksiukai su mėlynėmis ir baltuoju šokoladu
18.11.2022, 19:56
Keksiukai su mėlynėmis ir baltuoju šokoladu
Mano šeimoje tikrai visi labai mėgsta keksiukus, tad tenka ganėtinai dažnai juos kepti. Esu mėginusi pačių įvairiausių ir ateityje žadu toliau eksperimentuoti. Na, o šį kartą pasidalinsiu mano vaikų mėgstamiausiais keksiukais su mėlynėmis ir baltuoju šokoladu.
Skaityk toliau
Troškinta kiauliena su raugintais agurkais
15.11.2022, 10:33
Troškinta kiauliena su raugintais agurkais

Kiauliena visada buvo mėgstamiausia lietuvių mėsa, kurios panaudojimo būdų įvairiose pasaulio virtuvėse rastume šimtus. Nors tradiciškai kiauliena laikoma gana kaloringa ir riebia mėsa, skirtingos dalys pasižymi skirtingu riebumu – liesiausia išpjova, kumpis ir nugarinė.

Skaityk toliau
Bananiniai keksiukai su mėlynėmis (receptas)
14.11.2022, 17:55
Tai auksinis keksiukų receptas. Nustebsite kaip tobulai pavyksta!
Mėlynių ir bananų keksiukus aš pati asmeniškai itin mėgstu prie rytinės kavos. Jie gaunasi lengvai saldūs, su gaivia mėlynių rūgštele ir labai minkšti - tokiems keksiukams niekas nepasakys ne!
Skaityk toliau
Šiuos keksiukus valgysite ir pirštelius laižysite. Pažadu!
13.11.2022, 20:39
Šiuos keksiukus valgysite ir pirštelius laižysite. Pažadu!
Keksiukus tikriausiai mėgsta visi iki vieno. Internete jų receptų galima rasti begales. Visokiausių esu jų išmėginusi - vieni pasiteisina, kiti didžiulio įspūdžio nesukelia. O štai vaniliniai keksiukai su mėlynėmis mūsų šeimai labai patiko.
Skaityk toliau
Saldūs pyragėliai su riešutais ir šokoladiniu glajumi
13.11.2022, 19:12
Man tai bene auksinis desertas. Tikrai noriu rekomenduoti šį receptą visiems!

Skubu su jumis pasidalinti itin fantastišku receptu! Visai netyčia vartant receptų knygas už akių užkliuvo šie saldūs pyragėliai su riešutais ir šokoladiniu glajumi. Atrodo, kas čia tokio, paprasti pyragaičiai ir tiek, bet tikrai baisiai apsigavau. Nuostabus desertas šiaip pasilepinti ar net ant švenčių stalo patiekti! Skonis 10/10 be jokios abejonės. Mėginkite gaminti kartu ir lepinkitės šiuo fantastišku skoniu!

Skaityk toliau
Kiaulienos kotletai su grikiais
11.11.2022, 10:01
Kiaulienos kotletai su grikiais
Grikius išverdame. Į dubenį dedame faršą, grikius, išspaustą česnaką, burokine tarka sutarkuotą svogūną, druską, pipirus, mušame kiaušinį ir viską išmaišome. Formuojame kotletus, apvoliojame miltuose ir kepame keptuvėje įkaitintame aliejuje, ant silpnos ugnies, kol iškeps ir gražiai apskrus.
Skaityk toliau
« 1 2 ... 18 19 20 21 22 ... 139 140 »