Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2020 » Gruodžio » 21

Tradicinis brandintas angliškas vaisių pyragas Kalėdoms

Tradicinis brandintas angliškas vaisių pyragas Kalėdoms

(Paranormal) Kalėdos yra pati laukiamiausia metų šventė ne tik mūsų mylimoje Lietuvoje, bet ir Anglijoje. Čia kalėdinių dekoracijų nusipirkti yra įmanoma jau spalio mėnesį, o eglutės anglų namuose spindi jau nuo lapkričio pradžios arba vidurio.

Anglai, skirtingai nei lietuviai, Kūčių vakaro neturi, jiems tai yra tiesiog Kalėdų išvakarės (Christmas Eve). Kalėdų dieną prasideda visos šventės, kai visi susėda prie didelio šventinio stalo, atidaro krekerius(tai į popierių suvynioti sveikinimai ir maža smulkmenėlė) ir tada pradeda puotauti su labai daug maisto.

Tradiciškai pas juos ant stalo puikuojasi kalakutas su daržovėmis bei padažu, maltos mėsos pyragai, įvairūs pyragaičiai su džiovintais vaisiais ir tradicinis Kalėdiškas vaisių pudingas su konjaku.

O Gruodžio 26 diena pas juos vadinasi BOXING DAY, tradiciškai šią dieną yra išpakuojamos dovanos. Nors šios dienos ištakos byloja, kad būtent tą dieną buvo dalinamos dovanos ir pinigai neturtingiems. Na bet užteks apie Angliją. Šį kartą nuostabus pyragas, kuris yra tradicinis Anglijoje, bet labai tiks ir Lietuvoje.

Ingredientai

  • džiovinti vaisiai: ~1 kilogramo (razinų, abrikosų, slyvų, datulių, spanguolių)
  • džiūvėsėliai: 250 gramų
  • miltai: 200 gramų
  • tarkuotas muskato riešutas: 0,5 šaukštelio
  • cinamonas: 0,5 šaukšto
  • prieskonių mišinys: 1 šaukšto
  • rudas cukrus: 250 gramų
  • citrinos žievelė: iš 1 vnt.
  • apelsino žievelė: iš 1 vnt.
  • kiaušiniai: 2
  • kepimo milteliai: 2 šaukštelių
  • sviestas: 250 gramų
  • brendis arba konjakas: 8 šaukštų (+ 5 šaukštų brandinimui).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia visus džiovintus vaisius susmulkiname bei sumaišome su citrinos ir apelsino žievelėmis.

2. Brendį užpilame ant vaisių. Išmaišome ir paliekame per visą naktį.

3. Po to cukrų ištriname su minkštu sviestu iki purumo, sudedame kiaušinius ir gerai išmaišome.

4. Tada miltus sumaišome su kepimo milteliais, prieskoniais, cinamonu, muskatu ir įmaišome į kiaušinių masę.

5. Suberiame džiovintus vaisius ir gerai išmaišome.

6. Gilią kepimo formą ištiesiame su kepimo popieriumi ir sukrečiame tešlą.

7. Kepame iki 150 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 60 minučių.

8. Paskui sumažiname temperatūrą iki 140 laipsnių ir kepame dar maždaug 90 minučių.

9. Kai jau pyragas iškepa ir atvėsta, palaistome dar brendžiu.

10. Suvyniojame į foliją ir brandiname bent 7 dienas! Skanaujame!

11. Rekomendacija: Daugiau vaisių pyragų rasite: Vaisių pyragai.

Recepto Autorius Samčio užrašai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-07-24 laikas 12:40 Receptai Purus torto biskvitas be kiaušinių: nauda, kalorijos ir tobulas receptas
Paruoškite purų biskvitą be kiaušinių! Sužinokite apie jo maistinę naudą, kalorijas ir kaip padaryti desertą maistingesnį.

Skaityti daugiau

2025-07-24 laikas 12:18 Receptai Obuolių pyragas su kefyru: nauda, kalorijos ir tobulas receptas
Paruoškite drėgną obuolių pyragą su kefyru! Sužinokite apie jo maistinę naudą, kalorijas ir kaip padaryti desertą sveikesnį. Šiame straipsnyje atskleisime, kodėl obuolių pyragas su kefyru yra puikus pasirinkimas, kokios jo kalorij...

Skaityti daugiau

2025-07-24 laikas 12:04 Receptai Mėsos kukuliai su medaus ir garstyčių padažu: nauda, kalorijos ir receptas
Paruoškite skanius mėsos kukulius su medaus ir garstyčių padažu! Sužinokite apie jų maistinę naudą, kalorijas ir gaminimo patarimus.

Skaityti daugiau

2025-07-24 laikas 11:43 Kodėl SSRS geležinkelių konduktoriai į arbatą dėjo sodos? Moksliniai paaiškinimai
Kodėl SSRS laikais į arbatą buvo dedama soda? Sužinokite mokslinius paaiškinimus ir praktines priežastis, kurios formavo šią unikalią tradiciją.

Skaityti daugiau

2025-07-24 laikas 11:25 Tiesa ar melas: Kaip savivertė ir asmeninės ribos formuoja mūsų santykius
Sužinokite, kaip savivertė ir asmeninės ribos formuoja jūsų santykius. Praktiniai patarimai ir moksliniai paaiškinimai padės pakeisti toksiškų santykių ciklą. Šiame straipsnyje nagrinėsime, kaip mūsų vidiniai įsitikinimai ir elgesio modeliai formuoja...

Skaityti daugiau

2025-07-22 laikas 21:11 Tiesa ar melas: Kaip sąmoningai kurti laimingus santykius?
Sužinokite, kaip sąmoningai kurti laimingus santykius! Praktiniai žingsniai ir moksliniai patarimai padės atrasti harmoniją ir meilę. Šiame straipsnyje atskleisime, kaip mokslas ir psichologija padeda suprasti santykių kūrimo procesą, ir pateiksime p...

Skaityti daugiau

2025-07-21 laikas 08:21 Jungtinės Karalystės migrantų viešbutyje kilo protestai po to, kai prieglobsčio prašytojas buvo apkaltintas seksualiniais nusikaltimais
Demonstracija virto smurtiniais neramumais prie „The Bell Hotel“ viešbučio po to, kai buvo suimtas Etiopijos prieglobsčio prašytojas, apkaltintas seksualine prievarta prieš moksleivę ir moterį Eppingo miesto centre....

Skaityti daugiau

2025-07-21 laikas 08:02 Ką apie jus pasakoja jūsų akių spalva? Moksliniai faktai ir hipotezės
Švedijos Erebro universiteto studijos, rodo, kad genai, lemiantys rainelės spalvą, taip pat daro įtaką smegenų priekinės dalies formavimuisi, kuri atsakinga už mūsų elgesį ir asmenybės bruožus. Šiame straipsnyje gilinsimės į tai, kaip akių spalva sie...

Skaityti daugiau