Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai – Patiekalai » 2020 » Gruodžio » 21

Tradicinis brandintas angliškas vaisių pyragas Kalėdoms

Tradicinis brandintas angliškas vaisių pyragas Kalėdoms

(Paranormal) Kalėdos yra pati laukiamiausia metų šventė ne tik mūsų mylimoje Lietuvoje, bet ir Anglijoje. Čia kalėdinių dekoracijų nusipirkti yra įmanoma jau spalio mėnesį, o eglutės anglų namuose spindi jau nuo lapkričio pradžios arba vidurio.

Anglai, skirtingai nei lietuviai, Kūčių vakaro neturi, jiems tai yra tiesiog Kalėdų išvakarės (Christmas Eve). Kalėdų dieną prasideda visos šventės, kai visi susėda prie didelio šventinio stalo, atidaro krekerius(tai į popierių suvynioti sveikinimai ir maža smulkmenėlė) ir tada pradeda puotauti su labai daug maisto.

Tradiciškai pas juos ant stalo puikuojasi kalakutas su daržovėmis bei padažu, maltos mėsos pyragai, įvairūs pyragaičiai su džiovintais vaisiais ir tradicinis Kalėdiškas vaisių pudingas su konjaku.

O Gruodžio 26 diena pas juos vadinasi BOXING DAY, tradiciškai šią dieną yra išpakuojamos dovanos. Nors šios dienos ištakos byloja, kad būtent tą dieną buvo dalinamos dovanos ir pinigai neturtingiems. Na bet užteks apie Angliją. Šį kartą nuostabus pyragas, kuris yra tradicinis Anglijoje, bet labai tiks ir Lietuvoje.

Ingredientai

  • džiovinti vaisiai: ~1 kilogramo (razinų, abrikosų, slyvų, datulių, spanguolių)
  • džiūvėsėliai: 250 gramų
  • miltai: 200 gramų
  • tarkuotas muskato riešutas: 0,5 šaukštelio
  • cinamonas: 0,5 šaukšto
  • prieskonių mišinys: 1 šaukšto
  • rudas cukrus: 250 gramų
  • citrinos žievelė: iš 1 vnt.
  • apelsino žievelė: iš 1 vnt.
  • kiaušiniai: 2
  • kepimo milteliai: 2 šaukštelių
  • sviestas: 250 gramų
  • brendis arba konjakas: 8 šaukštų (+ 5 šaukštų brandinimui).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia visus džiovintus vaisius susmulkiname bei sumaišome su citrinos ir apelsino žievelėmis.

2. Brendį užpilame ant vaisių. Išmaišome ir paliekame per visą naktį.

3. Po to cukrų ištriname su minkštu sviestu iki purumo, sudedame kiaušinius ir gerai išmaišome.

4. Tada miltus sumaišome su kepimo milteliais, prieskoniais, cinamonu, muskatu ir įmaišome į kiaušinių masę.

5. Suberiame džiovintus vaisius ir gerai išmaišome.

6. Gilią kepimo formą ištiesiame su kepimo popieriumi ir sukrečiame tešlą.

7. Kepame iki 150 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 60 minučių.

8. Paskui sumažiname temperatūrą iki 140 laipsnių ir kepame dar maždaug 90 minučių.

9. Kai jau pyragas iškepa ir atvėsta, palaistome dar brendžiu.

10. Suvyniojame į foliją ir brandiname bent 7 dienas! Skanaujame!

11. Rekomendacija: Daugiau vaisių pyragų rasite: Vaisių pyragai.

Recepto Autorius Samčio užrašai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
21.04.2024 laikas 11:58 Receptai – Patiekalai Švelnus, purus rabarbarų ir obuolių pyragas
Šis variantas toks paprastas, kad jį tikrai pagaminti net ir virtuvės naujokas. O galutinis rezultatas tikrai geras. Kiekvienas gabaliukas prie kavos susivalgo su didžiule šypsena. Pamėginkite!

Skaityti daugiau

21.04.2024 laikas 11:09 Receptai – Patiekalai Žirnienė su mėsos kukuliais, kurią visi girią!

Šiandien parodysiu Jums labai paprastą, bet itin skanią žirnių sriubą (kaip mano močiutė vadindavo - žirnienę) su mėsos kukuliais, bulvėmis ir morkomis. Ilgiausia proceso dalis, tai išmirkyti žirnius per naktį, kad jie greitai ...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 07:03 Receptai – Patiekalai Pilno grūdo avižinių dribsnių ir razinų sausainiai
Labai paprastai pagaminami, bet be galo gardūs sausainiai. Jeigu Jūs esate iš tų, kuriems razinos galėtų išvis neegzistuoti, tada naudokite džiovintas spanguoles arba kitas džiovintas mėgstamas uogas. Avižinių dribsnių bei razinų ...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 20:27 Ar esate subrendęs meilei? Patikrinkite 7 požymius!
Daugelis žmonių svajoja apie tvirtus ir laimingus santykius. Tačiau ne visi yra pasirengę juos užmegzti iš tikrųjų. Dažnai žmonės elgiasi kaip kaprizingi vaikai, griaudami sąjungas dėl savo nesubrendimo. Tad kaip žinoti, ar žmogus yra subrendęs sveik...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 20:10 Kuo labiau bijote būti apleistas, tuo greičiau būsite apleistas
Dažniausiai santykiai nutrūksta, kai vienas asmuo bijo būti paliktas ar paliktas, net jei tam nėra jokio pagrindo: jis pats sukuria tokį pagrindą. Kartais netiesiogiai, bet jis juos sukuria. Ir pernelyg dažnai jis tikrina siūlą, traukia už jo....

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 19:58 O jūs ar žaidžiate santykių žaidimą?
Visi mėgstame žaisti žaidimus, tai įdomu, malonu, o kartais net pažintina. Ne veltui mūsų gyvenimas lyginamas su žaidimu. Tačiau ne visi žaidimai gali būti naudingi žmogui. Tiksliau, jo vidinei būsenai.

Skaityti daugiau