Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2021 » Gruodžio » 19

Gydomės namuose: kaip kovoti su varikoze?

Norėčiau pasidalinti patirtimi, kaip kovoti su varikozine venų liga. Ši liga formuojasi dešimtmečiais dėl įvairių priežasčių: silpnų raumenų, didelio svorio, vožtuvų susilpnėjimo, kraujo sutirštėjimo, aptemptų džinsų dėvėjimo po 8-12 valandų per parą, mikroelementų ir vitaminų trūkumo maiste, skrandžio ir virškinimo trakto ligų, dehidratacijos, nejudraus gyvenimo būdo, plokščiapėdystės, paveldimumo. Iš savo ir pažįstamų patirties įsitikinau, kad tik kompleksinis, sisteminis ir ilgalaikis gydymas duoda naudos sveikatai arba galimybę ilgam pamiršti ligą bei gyventi visavertį gyvenimą.

Skiriamos 4 varikozinės ligos stadijos:

♦ pėdos šąla, venos persišviečia per odą, o pakinklio duobutėje jos darosi vingiuotos, sukietėja ir skauda, patiriant apkrovas.

♦ vakarop kojos be aiškios priežasties pavargsta, tinsta, naktį pasitaiko lengvų traukulių dvilypiuose raumenyse, “skruzdėlyčių”.

♦ prie jau minėtų požymių prisideda niežulys, bėrimai, pigmentinės rudokos dėmės.

♦ anksčiau minėti simptomai ryškesni, prisideda opų susidarymas.

Pastebėjau, kad mūsų protėvių receptai gerai padeda 1 ir 2 stadijose, o štai 3 stadijoje buvo tik palengvinama venų būklė; kad būtų gera savijauta, tekdavo kojomis rūpintis nuolat, atkakliai ir rimtai. 4 stadijoje, tuo labiau su komplikacijomis, reikalingi veiksmingesni gydymo metodai, čia be gydytojų pagalbos neapsieisite.

Štai ir pačios rekomendacijos bei receptai.

1. Ryte tuščiu skrandžiu suvalgykite 2-3 keptus arba virtus ir sutrintus obuolius. Galima iš vakaro juos supjaustyti su žievele, užpilti verdančiu vandeniu (tik uždengti), o ryte suminkyti ir suvalgyti, likus 30-40 minučių iki valgio. Ilgai ir sistemingai vartojami obuolių pektinai palaipsniui valo venas iš vidaus, šalina cholesterolio plokšteles nuo jų sienelių.

2. Skrandžio ir virškinimo trakto problemas reikia pašalinti pirmiausia, taip pat būtinai įveikti kojų tinimus - naudoti molį, acto įvyniojimus, tarkuotas raudonas bulves, svogūnų galvutes ar česnakų vandenį.

3. Kraujagyslių valymui ir spazmų šalinimui: 2-3 mėnesius vartokite česnakų tinktūrą su citrinomis ir medumi arba spyglių, erškėčių ir svogūnų lukštų antpilą, arba pernokusių agurkų, melionų sėklų antpilą ir kt. Galima juos kaitalioti kas 2-3 mėnesius, arba daryti 7-10 dienų pertraukas.

4. Kojų kraujotaką gali pagerinti kontrastinis dušas arba vonios, kojų savima-sažas, mankšta. Masažą darykite atsargiai, visada kraujo ir limfos tekėjimo kryptimi - nuo kojų pirštų galiukų iki kirkšnies. Iš pradžių glostykite kojų pirštus kirkšnies link, paskui masažuokite šlaunies sąnarį, klubus, kelio sąnarį, blauzdą, kulkšnį, pėdą ir kojų pirštus, o pabaigoje - vėl nuo kojų pirštų kirkšnies link. Daugiau vaikščiokite, o jei tenka ilgai stovėti, judinkite pirštus, mindžikuokite nuo vienos kojos ant kitos, judinkite pėdą nuo pirštų galiukų ant kulno, sutraukite ir atpalaiduokite kojų raumenis. Tą patį galima daryti ir sėdint. Kai gulite, kojas truputį pakelkite.

Štai keli pratimai venoms. Atsigulkite ant nugaros, pakelkite į viršų rankas ir kojas ir judinkite jas 1-5 minutes 2 kartus per dieną. Darykite pusiau pritūpimą, žemutinėje pozicijoje pabūkite 5-6 sekundes, iškvėpimas. Stovėdami atkelkite kulnus nuo grindų 1-1,5 cm, stipriai nuleiskite juos ant grindų. Tokių smūgių skaičių didinkite nuo 10-15 iki 200-300 per dieną. Tačiau nepamirškite, kad šis pratimas didina kraujospūdį. Venoms “patinka” visos apverstos jogos pozos. Bet jei sveikata neleidžia atlikti asanas, tai bent jau atsigulkite ant nugaros, pakelkite kojas 90 laipsnių kampu ir palaikykite 5-10 minučių 2 kartus per dieną; kojas galima atremti į sieną ar sofą.

5. Kraujui skystinti: gerkite ne mažiau kaip 2 l švaraus vandens, geriau šaltinio. Gerkite lazdynų, gluosnių žievės antpilus. Dažniau vartokite geltonžiedžius barkūnus, svogūnus, česnakus, arbatos grybo antpilą ir kt.

6. Gerų rezultatų duoda kompresai, vėsūs įvyniojimai, vonios kojoms, bintavimai. Prieš šias procedūras reikia 2-3 minutes palaikyti kojas pakeltas, kad geriau išsivaikščiotų kraujas ir limfa. Prieš dedant kompresus, kojas pašildyti ir sudrėkinti duše, vonioje ar su rankšluosčiu, sudrėkintu šiltu druskos tirpalu su actu (arba arbatos grybu): 1 l vandens reikia 1 valgomojo šaukšto druskos ir 1 arbatinio šaukštelio acto esencijos arba 100 g arbatos grybo. Puikiai veikia kompresai - medaus, su varnalėšų, beržų lapais, su kiečiais ir rūgusiu pienu, iš sunokusių pomidorų, iš žliūgių, iš kaštonų žiedų, debesylų šaknų, kalankių ir pan. Po kompresų (juos geriau laikyti per visą naktį) galima patepti kojas savos gamybos tepalu, pavyzdžiui, paruoštu iš ugniažolių, barkūnų arba medetkų, arba šalavijų (galima ir iš jų mišinio) su taukais. Tepalus galima gaminti taip pat iš salierų lapų ar tuopų pumpurų, arba drebulių lapų ir alyvuogių aliejaus, iš vaško, bičių pikio, alyvuogių aliejaus ir svogūnų galvučių sulčių, linažolių ir kt. Vonią darykite su gluosnių, ąžuolų arba lazdynų žieve, bergenijų šaknimis, dilgėlių šaknimis arba česnakų ir acto (arbatos grybo) antpilu ir kt.

Kojas bintuoti reikia dienai, po miego su truputį pakeltomis kojomis arba 2-3 minutes palaikius pakeltas kojas, gulint ant nugaros. Bintuoti nuo didžiojo pėdos piršto iki kirkšnies, gulint ant nugaros su pakelta koja, pėdos pirštai nukreipti į save. Tačiau patogiau bintuoti nuo blauzdinio pėdos sąnario iki kelio sąnario: tai irgi gerai palaiko raumenis bei venas, palengvina kraujotaką. Bintavimas - tai tarsi dirbtiniai raumenys.

7. Gerkite vaistažolių mišinius, kurie tonizuoja venas, malšina uždegimą, valo kraujagysles. Puikus mišinys: kaštonų vaisiai, beržų žievė, ąžuolų žievė, islandinių kerpenų gniužulai, asiūklių žolė, arba kulkšnių žolė ir smiltyninių šlamučių žiedai ir kt.

8. Daugiau valgykite svogūnų, česnakų, kiaulpienių, grikių, šermukšnių, juodųjų serbentų, kopūstų, jūros kopūstų, gerkite lapelių žaliąją arbatą.

Žinoma, tai kelia nemažai rūpesčių, sau dažnai neužtenka laiko, o kartais ir jėgų. Aš, pavyzdžiui, kai ką darau paskubomis, priešokiais, skalbiant arba ruošdama maistą virtuvėje. Po kojų pakėlimo ir vibravimo vaistažolių antpilu su arbatos grybu sudrėkinu senų pėdkelnių “vamzdelį” po 15-20 minučių keičiu juos į sudrėkintus kalankių arba gluosnių žievės antpilu, arba česnakų ir kt. Tada ant kojų uždedu polietileninius maišelius, paskui šiltų pėdkelnių blauzdines arba megztų dirbinių rankoves. Pėdoms naudoju prasegtus maišelius pagal pėdos dydį, į juos pripilu slyvų, vyšnių, abrikosų kauliukų, ne per daugiausiai, kad kauliukai judėtų. Ant viršaus apsimaunu paprastą maišelį-apvalkalą, kad būtų patogu skalbti. O kai ruošiu maistą arba skalbiu, lyginu ar siuvu, tai “futbolininko kojomis” su kompresu trepsiu ant tų kauliukų, taip darydama pėdų masažą, negaišdama tam papildomo laiko. O jei tenka ilgai sėdėti, tokį patį “prietaisą” dedu kaip sėdynę, ir pačiose didžiausiose venose kraujo ir limfos tekėjimas taip pat pagerėja. Gydykitės su šypsena, gera nuotaika ir tikėkite, kad gydymas bus sėkmingas. Mus įveikia tik tos ligos, kurių mes bijome!

Esu paveldėjusi prastas venas, dar ir darbe beveik visą laiką ant kojų, bet aš išmokau palaikyti tinkamą savo kojų būklę.

Visiems sėkmės ir geros sveikatos!

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
04.07.2019 laikas 22:28 Receptai – Patiekalai Varškės desertas be kepimo! Labai skanūs varškės zefyrai.

Turbūt gana sunku rasti tokį, kuriam nepatiktų zefyrai. O vyresnė karta dar ir ilgesingai dūsauja: „Va seniau tai buvo zefyrai, o šiandien tai gryna chemija“. Iš dalies jie teisūs.

Skaityti daugiau

13.06.2019 laikas 20:09 Receptai – Patiekalai Purūs ir skaniausi kepti pyragėliai. Tešla neprilygstama!

O pasigaminti paprasčiau nei paprasta! Nuostabūs pyragaičiai, kuriuos galima pagaminti su, bet kokiu įdaru: kopūstais, kiaušiniai ir svogūnais, su mėsa ir pan.

Skaityti daugiau

04.07.2019 laikas 22:01 Receptai – Patiekalai Sluoksniuotos salotos su obuoliu ir vištiena
Sluoksniuotos salotos receptas. Lengvos, sočios su pikantiška rūgštele – štai tokios salotos gaunasi galutiniame rezultate. Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
24.04.2024 laikas 20:48 H5N1 paukščių gripas rastas maisto prekių parduotuvių piene, nes pradedami Gateso finansuojamos vakcinos bandymai
Ligų kontrolės ir prevencijos centras nurodė valstijoms pasirengti "greitiems paukščių gripo tyrimams" po to, kai pasterizuotame piene iš maisto prekių parduotuvių buvo rasta H5N1 viruso fragmentų.

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 15:18 Aš nusprendžiau paimti svetimą močiutę iš senelių namų
Nė vienas iš draugų ar kaimynų nepritarė mano poelgiui. Visi kaip vienas pasukiojo pirštu prie smilkinio, tardami: ir taip dabar sunkus metas, o tu dar sau išlaikytinę namo pasiėmei!

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 14:20 Nežinau ką daryti. Gailiuosi, kad ištekėjau už 15 metų vyresnio vyro
Visada buvau energinga, linksma mergina, mėgau aktyvų poilsį ir sportą. Tačiau būdama 32-ejų virtau sena griuvena ir nebejaučiu gyvenimo skonio.

Skaityti daugiau