Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2021 » Gruodžio » 20

Gydomės namuose. Meteorizmas

Saikingas dujų susidarymas viduriuose yra būtinas, kad maistas judėtų žarnyne ir normaliai veiktų skrandis.

Didelis dujų susikaupimas dažniausiai atsiranda dėl rūgimo procesų sustiprėjimo žarnyne, vartojant su maistu daug angliavandenių, ypač ląstelienos. Meteorizmas taip pat atsiranda dėl žarnų susiaurėjimo ir nepraeinamumo, kraujo užsistovėjimo pilvo organuose, širdies nepakankamumo. Atsiranda sunkumo jausmas, pilvo pūtimas, priepuoliniai skausmai, praeinantys po dujų pasišalinimo; pilvas išsipūtęs.

Siekiant pašalinti dujų susikaupimą, būtina stebėti reguliarią žarnyno veiklą. Pateiksime kelias liaudies medicinos priemones, kurios padeda numalšinti skausmo pojūčius dėl dujų susikaupimo ir sumažinti jų susidarymą.

Kartais dujos formuojasi dėl to, kad į storąsias žarnas iš plonųjų žarnų patenka nevisai suvirškintas maistas, dažniausiai cukrus ir krakmolas, tai ir sukelia rūgimą. Reikia pabandyti daryti daugiau judesių, reikalaujančių dažno kūno susilenkimo.

Tiems, kuriuos dažnai vargina dujos viduriuose, vartoti magnezijos miltelius (ant peilio galiuko po valgio).

Jiems reikėtų dažniau daryti klizmas, nevalgyti ridikų, kopūstų.

Meteorizmas, liaudies medicina, vaistažolės, sveikata

Keletas liaudiškų priemonių, kurios padeda atsikratyti nemalonių pojūčių, susijusių su dujų pertekliumi žarnyne

- Klizma su ramunėlių antpilu

Padaryti klizmą su 5-6 stiklinėmis vandens. Po klizmos atsigulti, ant pilvo užsidėti pūslę su karštu vandeniu. Jei turite krapų sėklų, jas išvirti (1 arbatinis šaukštelis sėklų - stiklinė vandens), nuovirą išgerti labai karštą. Naudoti nuo staigaus dujų atsiradimo, sukeliančio dieglius (kartais iki sąmonės netekimo).

- Vonia su valerijonų nuoviru

Pilnai voniai reikia 1/2 stiklinės valerijonų nuoviro.

- Šviežių bulvių sultys

Gera priemonė nuo daugelio virškinamojo trakto ligų: gastrito, dispepsijos, blogo virškinimo, rėmens, dujų pilve.

Gerti 1 stiklinę šviežių bulvių sulčių ryte tuščiu skrandžiu, paskui atsigulti ir pagulėti pusvalandį. Po valandos galima pusryčiauti. Taip daryti 10 dienų. Paskui 10 dienų praleisti ir vėl kartoti dešimties dienų gydymą. Tada antrą kartą praleisti 10 dienų ir trečią kartą kartoti dešimties dienų gydymą. Toks gydymo būdas dažnai duoda gerų rezultatų.

- Petražolių šaknų antpilas

Keturis arbatinius šaukštelius džiovintų arba šviežių šaknų užpilti 1/2 stiklinės verdančio vandens, laikyti 8-10 valandų, kad nusistovėtų. Gerti po 1 valgomąjį šaukštą 3-4 kartus per dieną, likus 20 minučių iki valgio.

- Krapų vaisių antpilas

Vieną valgomąjį šaukštą sugrūstų vaisių užpilti 1,5 stiklinės verdančio vandens (paros dozė), uždengtame inde palaikyti 2-3 valandas, nukošti. Gerti po 1/2 stiklinės 3 kartus per dieną tuščiu skrandžiu. Antpilą galima ruošti ir iš krapų lapų (toks pat kiekis).

- Krapų vanduo

1 dalis krapų aliejaus - 1 I vandens. Vartoti po 1 valgomąjį šaukštą 3-6 kartus per dieną. 

- Kmynų vaisių antpilas

10 g kmynų vaisių užpilti 1 stikline verdančio vandens. Vartoti po 1 valgomąjį šaukštą 3-4 kartus per dieną.

- Anyžių sėklų nuoviras

1 variantas

20 g sėklų užpilti 1 l vandens. Gerti po 1/2 stiklinės 3 kartus per dieną.

2 variantas

1 desertinį šaukštą anyžių sėklų ir 1 desertinį šaukštą medaus užpilti 1 stikline vandens, išvirti. Gerti po 1-2 valgomuosius šaukštus kelis kartus per dieną. Stiprina žarnyno peristaltiką.

- Ramunėlių žiedų antpilas

Vieną valgomąjį šaukštą žiedų užpilti stikline verdančio vandens, atvėsinti, nukošti. Gerti kaip arbatą.

- Vaistinių ramunėlių žiedų antpilas

Vieną valgomąjį šaukštą džiovintų žiedų užpilti stikline verdančio vandens, pavirti 5 minutes, laikyti 4 valandas, kad nusistovėtų. Vartoti po 2 valgomuosius šaukštus 4 kartus per dieną prieš valgį.

- Linažolių antpilas

40 g linažolių užpilti 1 I vandens. Vartoti nuo žarnyno pūtimo.

- Paprastųjų kmynų sėklų antpilas

Vieną valgomąjį šaukštą džiovintų kmynų sėklų užpilti 1 stikline verdančio vandens, laikyti 30 minučių, kad nusistovėtų. Vartoti po 1 valgomąjį šaukštą 3-4 kartus per dieną kaip laisvinamąją priemonę.

- Dirvinių mėtų lapų antpilas

Du valgomuosius šaukštus lapų užpilti 2 stiklinėmis verdančio vandens, laikyti 20 minučių, kad nusistovėtų, nukošti. Vartoti po 1/2-1 stiklinę, likus 20 minučių iki valgio, 2-3 kartus per dieną.

- Karčiųjų rūgčių žolės antpilas

Paros dozė - 1 valgomąjį šaukštą žolės užpilti 2 stiklinėmis verdančio vandens.

- Geltonžiedžių barkūnų žolės antpilas

 

Vieną arbatinį šaukštelį žolės užpilti 1 stikline virinto kambario temperatūros vandens, laikyti 2 valandas, kad nusistovėtų, nukošti. Gerti po 1/2-1/3 stiklinės 2-3 kartus per dieną.

- Pelynų žolės antpilas

Vieną arbatinį šaukštelį smulkintos džiovintos žolės užpilti 1 stikline verdančio vandens, laikyti 30 minučių, kad nusistovėtų, nukošti. Vartoti po 1 valgomąjį šaukštą 3 kartus per dieną, likus 15 minučių iki valgio.

- Kiečių lapų nuoviras

Vieną valgomąjį šaukštą džiovintų lapų arba kiečių miltelių užpilti 1 stikline verdančio vandens. Į nuovirą dar įdėti arbatinį šaukštelį medaus.

Vartoti nuo pilvo pūtimo.

Pelynų miltelius taip pat galima reguliariai tiesiog dėti į maistą - ryte, dieną, vakare.

Debesylų šaknų nuoviras

20-30 g šaknų užpilti 1 I vandens. Vartoti nuo žarnyno pūtimo.

- Eukalipto lapų antpilas

Tuščiu skrandžiu gerti 2-3 stiklines nestipraus šilto antpilo.

- Paprastųjų morkų sėklų milteliai

Vartoti po 1 g tris kartus per dieną. Vartojama kaip karminantinė priemonė, taip pat kai nevirškina skrandis.

- Debesylų šaknų miltelius, sumaišytus su medumi, vartoti po 5 g per dieną nuo vangaus virškinimo ir meteorizmo. Šakniastiebių nuoviras (20-30 g užpilti 1 I vandens) laikomas gera priemone nuo pilvo pūtimo.

- Vaistinių šventagaršvių šaknų milteliai

Vartoti po 0,5 g miltelių (ant peilio galiuko) 3 kartus per dieną. Vartojama nuo žarnyno pūtimo.

Nuo skrandžio skausmų su pilvo pūtimu ir rėmeniu: sumaišyti po 20 g jonažolių žolės, kraujažolių žolės, pelkinių pūkelių žolės. 3  valgomuosius šaukštus mišinio užpilti 1 I verdančio vandens, laikyti 2 valandas, kad nusistovėtų, nukošti. Vartoti po 1/2 stiklinės 4-5 kartus per dieną.

- Nuo meteorizmo ir skrandžio spazmų padeda mišinys: po 100 g pipirmėčių lapų, anyžių vaisių, kmynų vaisių, pankolių vaisių. 2 arbatinius šaukštelius mišinio užpilti 1 stikline verdančio vandens, sandariai uždarytame inde laikyti 1 valandą, kad nusistovėtų, nukošti. 1 stiklinę antpilo išgerti per 1 dieną nedideliais gurkšniais per kelis kartus.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
16.09.2018 laikas 13:15 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo karpų
Karpos liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai nuo karpų, karpos, karpų gydymas, receptas karpoms, vaistažolės karpoms, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydyti...

Skaityti daugiau

23.07.2019 laikas 19:56 Receptai – Patiekalai Blynai su obuoliais

Gaminame namuose. Blynai su obuoliais. Keptuvėje įkaitiname augalinį aliejų, šaukštu formuojame blynus ir apkepame juos iš abiejų pusių. Blynai tiekiami su skystu medumi arba cukraus pudra ir cinamonu. Skanaus!

...

Skaityti daugiau

12.08.2019 laikas 18:31 Receptai – Patiekalai Trupininis pyragas su varške
Trupininis pyragas su varške receptas. Paruoštą pyragą kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 min. Iškeptą pyragą beveik visiškai atvėsinkite ir tik tuomet pjaustykite, kadangi karštas pyragas yra birus, gabaliukai nela...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:07 Kodėl kai kurie COVID-19 "vakcinos" šalutiniai poveikiai primena ŽIV simptomus?

Žurnale "AIDS Research and Therapy" paskelbtame atvejo aprašyme atskleidžiama, kad Wuhan koronaviruso (COVID-19) "vakcinos" šalutinis poveikis beveik visiškai atitinka simptomus, susijusius su ūmia ŽIV (žmogaus imunodeficito vi...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 06:50 Koks yra geriausias romėnų inžinerijos pavyzdys?
Visi žino akveduko veikimo principą - transportuoti vandenį pasitelkiant gravitaciją. Tai jau sudėtingas menas, nuolydis turi būti taisyklingas dideliais atstumais (ir švelnus, kad nenusidėvėtų akmuo), o tais laikais jie neturėjo šiuolaikinių geodezi...

Skaityti daugiau