Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Stichinės Nelaimės » 2022 » Sausio » 28

Neįprastas snygis Artimuosiuose Rytuose atnešė ir džiaugsmo, ir nelaimių

Ketvirtadienį Jeruzalę ir rytinę Viduržemio jūros dalį padengė sniego kilimas, nes reta audra šventąjį miestą pavertė žiemos stebuklų šalimi, tačiau sukėlė rūpesčių Sirijos pabėgėliams regione.

Atėnuose ir Stambule dėl šalčio, kuris jau sukėlė rimtų trikdžių, gausiai snigo ir tose vietovėse, kurios geriau žinomos dėl vasaros karščių.

Vėlyvą trečiadienio vakarą iškritus pirmosioms snaigėms, Jeruzalės senamiesčio sienų apsuptose gatvelėse vaikai mėtė vieni į kitus sniego gniūžtes.

Iki ryto sniegas nuklojo Al Aksos mečetės, trečios švenčiausios islamo vietos, uolos kupolą ir užklojo esplanadą priešais Vakarų sieną, švenčiausią žydų maldos vietą.

Izraelio meteorologijos tarnyba pranešė, kad per naktį iškrito nuo 15 iki 25 cm sniego.

Prieš vidurdienį sniego valytuvai vėl atvėrė pagrindinius greitkelius, vedančius į Jeruzalę iš šiaurės, pietų ir vakarų.

Jeruzalėje ir Šiaurės Izraelyje buvo uždarytos mokyklos, todėl vaikai galėjo žaisti ant sniego, kuris, kaip tikimasi, ilgai neužsilaikys, nes pakilo temperatūra ir pradėjo lyti.

Izraelio elektros energijos bendrovė pranešė, kad per naktį, kai izraeliečiai įjungė šildymą, buvo suvartota rekordiškai daug elektros energijos.

Sniegas taip pat padengė okupuoto Vakarų Kranto kalvas, kur Palestinos savivaldos administracija uždarė mokyklas ir kai kurias viešąsias paslaugas.

Kaimyninėje Jordanijoje dėl gausaus snygio buvo užversti keliai sostinėje Amane, o didžiojoje šalies dalyje susidarė sudėtingos kelių sąlygos.

Jordanijos meteorologijos departamentas prognozuoja, kad aukštesnėse vietovėse bus daugiau sniego, o ketvirtadienio naktį temperatūra vėl nukris žemiau nulio.

Egipte užfiksuota šalčiausia žiema per pastarąjį dešimtmetį - temperatūra buvo septyniais-aštuoniais laipsniais žemesnė už vidutinę sezono temperatūrą.

Meteorologijos tarnyba pranešė, kad audra sukėlė beveik šešių metrų aukščio bangas ir sutrikdė laivybą rytinėje Viduržemio jūros dalyje.

- "Sergantis ir basas".

Gausus snygis jau kelias dienas dengia perkeltųjų asmenų stovyklas Sirijos sukilėlių kontroliuojamuose šiaurės vakaruose, o šeimos glaudžiasi po palapinėmis, esant gerokai žemesnei nei nulinė Celsijaus temperatūrai.

"Jau keturias dienas esame įstrigę sniege", - sakė Abu Hussanas, kuris su šeima gyvena laikinoje stovykloje už Džisr al Šuguro miesto.

"Neturime batų. Esame apsemti vandens. Vaikai serga ir vaikšto basi. Jie nieko neturi."

JT humanitarinės pagalbos agentūra OCHA šią savaitę pranešė, kad nuo sausio 18 d. šiaurės vakaruose nuo atšiaurių žiemos orų nukentėjo mažiausiai 227 pabėgėlių vietos.

Jame sakoma: "545 palapinės buvo sugriautos, o 9 125 palapinės ir perkeltųjų asmenų daiktai buvo apgadinti dėl sniego griūčių, potvynių ir vėjo."

Krizės krečiamame Libane pabėgėliai ir libaniečiai kovojo dėl kuro šildymui, nes dėl nepalankių oro sąlygų buvo užblokuoti kalnų keliai, o sirų pabėgėliai drebėjo silpnose palapinėse.

Mažoje Viduržemio jūros šalyje, kurioje dėl ekonomikos krizės daugiau kaip 80 proc. gyventojų skursta, degalų kainos smarkiai išaugo nuo tada, kai pernai pinigų stokojanti vyriausybė panaikino subsidijas.

Ypač sunkios sąlygos susiklostė Arsalo mieste, esančiame aukštai kalnuose prie sienos su Sirija, kur libaniečių šeimos ir apie 70 000 sirų pabėgėlių sunkiai kovoja su šalčiu.

"Dauguma žmonių negali sau leisti įsigyti kuro šildymui", - AFP sakė Arsalo meras Basel Hujayri.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
03.11.2019 laikas 09:05 Receptai – Patiekalai Varškės Keksas Prie Arbatos

Kiaušinius suplakame su cukrumi, įdedame vaniliną, ištirpdytą sviestą ir gerai išmaišome. Įdedame sodą, paskui varškę ir suplakame iki vientisos masės. Tada įdedame miltus ir dar kartą gerai išplakame.

Skaityti daugiau

13.06.2019 laikas 18:32 Receptai – Patiekalai Naminiai florentinai

Pasigaminkime naminius florentinus namuose. Nežinote, kaip? Naminių florentinų receptas.

Skaityti daugiau

27.08.2018 laikas 07:32 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai strazdanų gydymui
Strazdanos liaudies medicinoje, Strazdanos, receptai nuo strazdanų, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau