Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Gamtos Paslaptys » 2022 » Vasario » 6

Tai buvo baisiausia pūga pasaulyje: nuo žemės paviršiaus nušlavė apie 200 kaimelių, žuvo 4000 žmonių

Prieš 50 metų žemutiniame Kaukaze ir Irane praūžė mirtiniausia pūga, kuri nusinešė 4000 žmonių gyvybes. Ši audra buvo pavadinta „1972-ųjų pūga“ ir ji buvo išties neeilinė – nuo žemės paviršiaus ji nušlavė apie 200 kaimelių.

1972 metų sausį praūžus ne vienai audrai, vasario mėnesį kilusi pūga keliavo per vakarų Iraną į Azerbaidžaną, o tarp vasario 3 ir 8 dienos iškrito apie 8 metrai sniego – maždaug tiek, koks yra dviejų su puse aukštų pastato aukštis. Dėl to nutrūko telefono linijos, sniege paskendo keleiviniai traukiniai, taip pat kaimeliai, o automobiliai tokios sniego masės buvo tiesiog traiškomi.

Didelė vakarų Irano dalis buvo visiškai palaidota po sniegu maždaug savaitę laiko. Tie keli, kurie išgyveno , kelias dienas turėjo tverti -25 laipsnių speigą, o taip patvandens, maisto, šilumos ir medicininės pagalbos nebuvimą. Dar daugiau – tuo metu provincijoje siautė mirtinas virusas.

1972 metų vasario 9 dieną, maždaug praėjus savaitei laiko po nesustojamo snygio, pūga parai nurimo, leisdama Irano gelbėtojams sraigtasparniu nuvykti į vietoves, apklotas storu sniego sluoksniu.

Anot „Asociated Press“ pranešimų, kai kurie gelbėtojai, kurie nusileido ant sniego pusnių Šeklabo kaimelyje ištisas dvi dienas kasėsi pro 2 metrus sniego dangą, tačiau rado tik 18 sušalusių kūnų ir nė vieno gyvo žmogaus – nors kaimelyje gyveno 100 žmonių.

Dar viena pūga prasidėjo vasario 11 dieną, dėl ko gelbėtojai turėjo nutraukti savo paieškas. Kariuomenės sraigtasparniai ant sniego pusnių išbarstė 2 tonas duonos, tikėdamiesi, kad žmonės prasikas pro sniegą ir ras maisto – tačiau tai niekada neįvyko.

Antra mirtiniausia pūga prasiautė 2008 metais Afganistane, pražudydama 926 žmones ir atpūsdama -30 laipsnių speigą.

Šaltinis: http://technologijos.lt/

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
11.06.2019 laikas 08:04 Receptai – Patiekalai Kokosiniai sausainiai

Greitai ir lengvai pagaminamų kokosinių sausainių receptas

Skaityti daugiau

03.07.2019 laikas 18:33 Receptai – Patiekalai Naminiai jautienos/kalakutienos kotletai
Gaminame. Naminiai jautienos/kalakutienos kotletai. Kotletai patiekiami su bulvių koše arba virtomis bulvėmis ir mėgstamomis salotomis. Skanaus!

Skaityti daugiau

10.09.2018 laikas 08:47 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuospaudoms gydyti

Nuospaudos liaudies medicinoje, Nuospaudos, Vaistažolių mišiniai nuospaudoms gydyti, receptai nuospaudoms gydyti, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uog...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 20:27 Ar esate subrendęs meilei? Patikrinkite 7 požymius!
Daugelis žmonių svajoja apie tvirtus ir laimingus santykius. Tačiau ne visi yra pasirengę juos užmegzti iš tikrųjų. Dažnai žmonės elgiasi kaip kaprizingi vaikai, griaudami sąjungas dėl savo nesubrendimo. Tad kaip žinoti, ar žmogus yra subrendęs sveik...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 20:10 Kuo labiau bijote būti apleistas, tuo greičiau būsite apleistas
Dažniausiai santykiai nutrūksta, kai vienas asmuo bijo būti paliktas ar paliktas, net jei tam nėra jokio pagrindo: jis pats sukuria tokį pagrindą. Kartais netiesiogiai, bet jis juos sukuria. Ir pernelyg dažnai jis tikrina siūlą, traukia už jo....

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 19:58 O jūs ar žaidžiate santykių žaidimą?
Visi mėgstame žaisti žaidimus, tai įdomu, malonu, o kartais net pažintina. Ne veltui mūsų gyvenimas lyginamas su žaidimu. Tačiau ne visi žaidimai gali būti naudingi žmogui. Tiksliau, jo vidinei būsenai.

Skaityti daugiau