Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Hipotezės » 2022 » Kovo » 24

Legendos... Juodoji našlė Patrizia Reggiani

Italų spauda šią moterį praminė juodąja našle. Ji buvo įtakinga mados pasaulyje, nes sutuoktinis – vienas garsiausių pasaulio mados namų įpėdinių. Deja, viskas baigėsi, kai žlugo santuoka. Patrizia Reggiani tapo skandalinga buvusia žmona. Kai kraustėsi iš vienos vietos į kitą, jos lagaminų skaičius siekė kone šimtą. Netrukus moteris įsakė nužudyti tą, kurį, nepaisydama skyrybų, ir toliau vadino vyru. Po beveik 20 metų kalėjimo galėjo grįžti į patogų ir nerūpestingą gyvenimą.

Ankstyvieji metai

Patrizia gimė 1948 m. gruodžio 2 d. Vignoloje, Modenos provincijoje, Italijoje. Mama Silvana Barbieri dirbo užkandinės padavėja ir viena augino mergaitę. Tačiau netrukus sutiko vidutinio amžiaus vyrą – Ferdinandą Reggianį. Jis ne tik vedė jauną ir dailią padavėją, bet ir įsivaikino Patrizią. Nepaisant to, kad Silvana negalėjo pasigirti turtais, ji nebuvo elgeta. Naujos šeimos tėvas vertėsi transportu, turėjo nedidelį, bet pelningą verslą.

Ne rožėmis klotas kelias

1970 m. atėjusi į vakarėlį mergina susipažino su jaunuoliu. Paaiškėjo, kad tai garsiųjų mados namų „Gucci“ įpėdinis Maurizio Gucci. Nepaisydami socialinio skirtumo, jaunuoliai greitai rado bendrą kalbą. Pajutę abipusę simpatiją jaunuoliai po vakarėlio bendravimo nenutraukė, toliau vaikščiojo į pasimatymus, o po trejų metų Maurizio pasipiršo Patriziai. Deja, idealius jaunuolių santykius aptemdė tik skaudūs M. Gucci artimųjų pareiškimai. Jie buvo prieš šią santuoką. Tėvas Rodolfo Gucci ypač uoliai priešinosi šiai, jo nuomone, nelygiai, sūnaus santuokai ir šiuo klausimu buvo kategoriškai nusistatęs. Patrizią jis laikė mergina iš šeimos, nevertos jo sūnaus. Vis aiškino, kad jai šios santuokos neva reikia tik dėl Gucci šeimos pinigų. Galbūt toks skeptiškas požiūris į merginą Maurizio šeimoje susiformavo ne vien dėl jos nepakankamo socialinio statuso ir nelygios turtinės padėties. Santykių su Gucci šeimos atstovu pradžioje Patrizia pareikalavo dovanos. Jai prireikė automobilio ir ne bet kokio, o „Ferrari“.

Visgi jiedu 1973 m. susituokė, o po ketverių metų gimė vyriausioji dukra Alessandra. 1982 m. pora antrą kartą tapo tėvais – vėl gimė mergaitė, kurią pavadino Allegra. Gimus anūkėms R. Gucci širdis atsileido ir jis jau nebežvelgė taip priešiškai į marčią.

Įtemptas šeimos gyvenimas 

Nepaisydamas stiprių jausmų, kuriuos M. Gucci jautė žmonai, mados imperijos įpėdinis nevengė ir kitų moterų dėmesio. Šeimoje nuolat kilo kivirčai. Tiesa, susitaikydavo jiedu taip pat greitai, kaip ir susipykdavo. Nors ir konfliktuodavo, šeima atrodė laiminga. 1983 m. mirė R. Gucci. Maurizio ėmėsi šeimos verslo. Patrizia nelaikė vyro natūraliai gimusiu verslininku. Kaip parodė praktika, ji buvo teisi. Tačiau net ir tada ji negalėjo paveikti Maurizio, todėl po dvejų metų santuoka nutrūko.

Skaudžios skyrybos

Kartą vyras pasakė, kad priverstas vykti į komandiruotę. Jis negrįžo namo. Apie Patrizijos skyrybas pranešė šeimos gydytoja. Kaip paaiškėjo, Gucci šeimos įpėdinis vėl įsimylėjo. Naujoji išrinktoji buvo tokio amžiaus, kad tiko į dukras. Oficialios sutuoktinių skyrybos įvyko tik po šešerių metų. Per visą šį laiką Patrizia spaudoje ne kartą keikė neištikimą vyrą. Ji ne tik jį įžeidinėjo, bet ir dalijosi svajonėmis apie jo mirtį. Kartą moteris net paklausė advokato apie pasekmes, kurios gali kilti nužudžius Maurizijų. Teismo sprendimu Patriziai paskirti alimentai – maždaug 1 mln. JAV dolerių (apie 860 000 Eur) per metus. Be to, gavo du namus, butą Niujorke ir jachtą.

Sveikatos problemos

1992 m. P. Reggiani diagnozuotas smegenų auglys. Sėkminga operacija praėjo be pasekmių.

Žmogžudystė

Maurizio nužudytas 1995 m. kovo 25 d. Tą rytą Milane buvo puikus oras. M. Gucci paliko savo butą ir nuėjo į biurą pėsčiomis. Eiti reikėjo nedaug, bet vyro rankose buvo šūsnis žurnalų. Jis net nepastebėjo, kad jį seka vyras. Perėjęs aikštę Maurizijo priėjo prie savo kabineto laiptų ir jau pradėjo lipti, kai nuaidėjo pirmasis šūvis. Iš viso paleisti du šūviai. Abu į nugarą. Verslininkui nukritus, užpuolikas iššovė į galvą.

Policija svarstė įvairias versijas. Sklido gandai apie mafijos kerštą. Tačiau netrukus tokius gandus atmetė. Šaulys buvo ne profesionalas, o mėgėjas. Policija, žinodama apie Gucci šeimos skandalą, manė, kad vienas giminaičių galėjo nužudyti Maurizio. Be to, verslininkas turėjo rimtų konfliktų su šeima. Jis padarė viską, kad nė vienas šeimos narių nebūtų mados namų direktorių valdyboje. Svarstyti ir verslo sandoriai, ypatingas dėmesys skirtas abejotiniems verslininko užsiėmimams. Tačiau Paola, ta pati Maurizijaus meilužė, atkreipė dėmesį į buvusią M. Gucci žmoną. Netrukus policija įsitikino, kad moteris buvo teisi.

Viskas pasikeitė 1997 m. Į policijos komisariatą paskambino anonimas. Ikiteisminis tyrimas netrukus buvo baigtas. Patrizijai rasti žudiką padėjo draugė. Ji gavo 25 metus kalėjimo. Suimtųjų buvo ne vienas. Pasirodė, kad šaulys buvo eilinis picų pardavėjas. Jis gavo bausmę iki gyvos galvos. Jo padėjėjas, kurį siekė apsaugoti, nuteistas 29 metams.

Nors skyrybos su M. Gucci įvyko 1991 m., P. Reggiani vadino jį savo vyru. Sužinojusi apie artėjančias buvusio mylimojo vestuves nuoširdžiai susirūpino. Labiausiai jaudinosi dėl vaikų gerovės. Paklausta, kodėl pati nenužudė buvusio vyro, Patrizia paminėjo prastą regėjimą.

Bausmė

Pati Patrizia gavo 29 metus kalėjimo. Advokatai, kalbėdami apie 1992 m. atliktą moters smegenų operaciją, įrodinėjo, kad ji negalėjo suplanuoti žmogžudystės. Dukros taip pat bandė atkreipti teismo dėmesį į operaciją, kuri esą paveikė mamos asmenybę.

Kalėjime Patrizia laiką leido įvairiai. Per 18 metų bandė nusižudyti, augino augalus, rūpinosi šešku, kuris vėliau žuvo per automobilio avariją. 2000 m. įkalinimo terminas buvo sutrumpintas iki 26 metų. 2011 m. jai pasiūlyta išeiti į laisvę anksčiau numatyto laiko. Be abejo, buvo papildomų sąlygų, privalomas darbas. Patrizia tokio pasiūlymo atsisakė, nes ji niekada nedirbo. Visgi buvo paleista, tik 2016 m.

Gyvenimas po kalėjimo

Dabar 72 metų našlė gyvena patogiai. Gauna metinę išmoką, kurią teismas skyrė per skyrybas. Taip pat moteris už laiką, praleistą kalėjime, gavo apie 20 mln. dolerių. Tai pinigai, kurių negavo būdama kalėjime, tačiau kurie pagal tą patį teismo sprendimą nuo 1991 m. jai priklausė. Beje, P. Reggiani dukterys bandė ginčyti teismo sprendimą dėl išmokų motinai, bet nesėkmingai.

Kinas

Žinoma, apie šią neeilinę istoriją sukurta dokumentinių filmų. Kai kur apie tai, kas įvyko, kalbėjo pati kaltininkė. 2021 m. pradėtas filmuoti biografinis filmas apie Maurizio ir Patrizijos meilės istoriją. Nuo lapkričio 26 d. kino teatruose pradedamas rodyti filmas „Gucci mados namai“ („House of Gucci“) tikriausiai bus labai įdomus ir įtraukiantis. Patrizią vaidins Lady Gaga, o Maurizio vaidmenį atliks Adamas Driveris. Pati P. Reggiani buvo nepatenkinta, kad Lady Gaga prieš filmavimą su ja nesusitiko ir net nepaskambino. Tačiau, kaip paaiškėjo, to reikalavo patys filmo veikėjai.

Įdomu 

  • Mados namai „Gucci“ įkurti Italijoje 1921 m.
  • Mados namų įkūrėjas – verslininkas ir dizaineris Guccio Gucci. Mados imperiją jis įkūrė Florencijoje būdamas 40 metų.
  • Garsusis „Gucci“ prekės ženklas, kuris atrodo kaip dviguba „G“, reiškia įkūrėjo Guccio Gucci inicialus.
  • Mados namai „Gucci“ veiklą pradėjo nuo aukštos kokybės odinių lagaminų gamybos. Iki šiol viena populiariausių „Gucci“ prekių yra įvairios rankinės bei portfeliai.
  • Mintis tapti aprangos dizaineriu G. Gucci toptelėjo, kai dar dirbo lifto operatoriumi prabangiame Londono „Savoy“ viešbutyje. Čia dirbdamas susitiko su tokiomis įžymybėmis kaip Vinstonas Čerčilis ir Marilyn Monroe. Jų nešiojami aksesuarai įkvėpė vyrą pradėti savo prekės ženklą.
  • Po G. Gucci mirties verslą perėmė sūnūs ir reklamavo „Gucci“ mados namų gaminius tarp Holivudo įžymybių.
  • Pirmąjį madų šou „Gucci“ surengė praėjus 60 metų po įmonės įkūrimo. Madų demonstracija vyko Florencijoje – ten, kur viskas ir prasidėjo.

Šaltinis

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:
Temos

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
04.06.2019 laikas 21:34 Receptai – Patiekalai Varškės pyragaičiai «Varškėčiai»

Manau, kad kiekviena mama savo vaikui gamina varškėčius, bet jie ne visada būna purūs ir minkšti. Aš jums pasakysiu, kaip greitai ir labai skaniai pasigaminti varškėčius. Labai svarbu, įtikti savo vaikams skaniais patiekalais.<...

Skaityti daugiau

11.09.2019 laikas 20:44 Receptai – Patiekalai Purūs kefyriniai paplotėliai
Tokiais puriais paplotėliais dažnai mane lepino močiutė, kepė juos kiekvieną savaitę. Kaip sunku būdavo sulaukti, kol jie nors truputį atauš… Dabar aš gaminu tokius paplotėlius savo artimiesiems, kuo jie neapsakomai džiaugiasi!...

Skaityti daugiau

23.09.2018 laikas 14:36 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai astmos gydymui

Astma liaudies medicinoje, astma, astmos gydymas, receptai astmai, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
23.04.2024 laikas 10:01 Žolininkė ragina prisirinkti pavasarį šių augalų
Visų pirma, Jolanta akcentavo, kad svarbu žoleles rinkti ir dėti į tokią talpą, kurioje galėtų cirkuliuoti oras. Taip pat ji pridėjo, kiek laiko galima tokias žoleles vartoti, „Dabar labai palankus metas prisirinkti šviežių valgymui žolelių....

Skaityti daugiau

23.04.2024 laikas 06:51 Ar išrinktojo apkabinimas gali pakuždėti apie jo ketinimus?
Paprastai vyrai parodo savo meilę poelgiais. Tačiau išsireiškimo, kad moterys myli ausimis nereikia nedavertinti. Dažniausiai stiprioji žmonijos pusė reiškia savo jausmus apsikabinimu ir bučiniais. Sekantį kartą, kai mylimasis tave apkabins, atkreipk...

Skaityti daugiau

22.04.2024 laikas 08:26 Chuliganas ar geraširdis: paveikslėlio testas parodys, kas esate iš tikrųjų
Norite daugiau sužinoti apie savo tikrąjį "aš"? Atlikite šį testą - nedvejodami pasirinkite vieną iš trijų rožių. Jūsų pasirinkimas parodys, ar esate taisyklių laužytojas, ar konformistas. Ar pasirinksite erškėčiais ir žvaigždėmis nusėtą kelią, ar la...

Skaityti daugiau