Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Gegužės » 31

Operacija "Prarastos sielos" Teksase, Kolorade ir Meksikoje išgelbėjo 70 vaikų, įskaitant prekybos žmonėmis aukas

Imigracijos ir muitinės tarnybos (ICE) pareigūnai paskelbė išgelbėję 70 dingusių vaikų, tarp jų daugelį pagrobtų prekybos žmonėmis gaujų, Amerikos pietvakariuose ir Šiaurės Meksikoje.

Operacija "Dingusios sielos" buvo bendra vietos, valstijos ir federalinė operacija, kurios metu dingę vaikai buvo surasti visame Teksase, taip pat Kolorado valstijoje ir Siudad Chuareso mieste Meksikoje, teigiama ICE pranešime spaudai.

Bendra operacija vyko tris savaites, o jos rezultatai buvo paskelbti gegužės 25 d., kuri taip pat yra Nacionalinė dingusių vaikų diena. Tarp išgelbėtų vaikų buvo prekybos žmonėmis, fizinės ir seksualinės prievartos aukų, daugelis jų patyrė "neįsivaizduojamą" prievartą iš prekiautojų žmonėmis ir pedofilų rankų. Pasak ICE, susijusios agentūros teikė konsultacijas vaikams ir jų šeimoms.

"Operacija "Prarastos sielos" rodo krašto saugumo tyrimų tarnybos įsipareigojimą apsaugoti visuomenę nuo viktimizacinių nusikaltimų. Šiuo atveju mes rūpinamės savo vaikais - brangiausiu mūsų bendruomenės ištekliumi", - pranešime spaudai sakė HSI El Paso specialiojo agento pavaduotojas Taekuk Cho. "HSI yra pasiryžusi ir toliau bendradarbiauti su mūsų teisėsaugos partneriais, siekdama surasti, susigrąžinti ir padėti pasveikti dingusiems vaikams, kartu užtikrindama, kad kaltininkai būtų patraukti atsakomybėn už šiuos baisius nusikaltimus ir patraukti baudžiamojon atsakomybėn."

"Visuomenės saugumo departamente komandinis darbas yra viena pagrindinių mūsų vertybių", - pridūrė Teksaso DPS majoras Matthew Mull. "Esame dėkingi visiems mūsų teisėsaugos partneriams, kurie dalyvavo šioje operacijoje ir kurie kasdien dirba visą parą, kad apsaugotų mūsų bendruomenes, įskaitant mūsų jaunimą."

Kaip praneša "The Daily Wire", apie operaciją "Prarastos sielos" paskelbta praėjus kelioms dienoms po to, kai valdžios institucijos sulaikė aštuonis asmenis, susijusius su penkiolikmete mergina, kuri, kaip įtariama, balandžio 8 d. buvo parduota iš Dalaso "Mavericks" rungtynių.

Mergaitė, kaip įtariama, atsiskyrė nuo tėvo, kad galėtų pasinaudoti tualetu per rungtynes, o vėliau buvo pastebėta išeinanti iš "American Airlines Center" su nežinomu vyru. Po kelių dienų Teksaso kovos su prekyba žmonėmis iniciatyva rado mergaitės nuogos nuotraukos, rodomos su prostitucija susijusioje interneto svetainėje. Oklahomos policijai pavyko susigrąžinti auką balandžio 18 d. - praėjus 11 dienų po jos dingimo.

"Esame dėkingi už Oklahomos miesto policijos departamento darbą ir mūsų dukters susigrąžinimą. Mano širdis plyšta dėl neįsivaizduojamų dalykų, kuriuos mano dukrai teko išgyventi 11 dienų, kol ji buvo pagrobta, ir labai džiaugiuosi, kad ji yra saugi, o mes dirbame, kad ji pasveiktų", - sakoma mergaitės motinos gegužės 5 d. pareiškime.

Šeimai atstovaujantis advokatas Zeke'as Fortenberry suabejojo, kaip įtariamasis vyriškis, kuris tariamai išviliojo mergaitę iš arenos, galėjo gauti apgaulingą bilietą.

"Su šia byla susijusios sistemos ir organizacijos nuolat nuvilia auką. Ji niekada neturėjo bendrauti su tuo vyru per "Mavericks" rungtynes", - sakė Fortenberry. "Šios aukos gyvenimas visiems laikams pasikeis".

Po praėjusiais metais duoto interviu laidai "Candace" Timas Ballardas - buvęs Krašto saugumo departamento specialusis agentas ir organizacijos "Operation Underground Railroad" įkūrėjas - paaiškino, kad amerikiečiai yra didžiausi pasaulinės 150 mlrd. dolerių vertės prekybos žmonėmis pramonės paklausos varikliai.

"Didžiausią paklausą turės ta šalis, kurioje seksualinė medžiaga yra labiausiai prieinama", - sakė Ballardas. "O kokia šalis yra tokia didelė kaip Jungtinės Valstijos, kurioje visi turi prieigą prie interneto? Nė viena. Taigi tokia mano teorija, kodėl Jungtinės Valstijos yra didžiausia vartotoja."

P komentaras: užsienis rašo, bet Lietuva tikrina ir nusitikrina, todėl tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite kas teisus.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
30.10.2017 laikas 12:16 Receptai – Patiekalai Citrinų sultys su medumi, česnaku gydo stenokardija
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Stenokardija. Ingredientai: medus, citrinų sultys, česnakas.

Skaityti daugiau

14.08.2019 laikas 17:38 Receptai – Patiekalai Tinginiai virtinukai su varške
Tačiau kai po ranka yra receptai „Greiti patiekalai“, galima greitai pagaminti skanių patiekalų visai šeimai. Mes parengėme jums šį „Virtinukų-tinginių“ receptą. Beje, vaikai dažniausiai juos labai mėgsta!

Skaityti daugiau

15.11.2019 laikas 20:15 Receptai – Patiekalai Mėgstamiausios bandelės prie arbatos! Tešla be kiaušinių
Minkštos, purios ir skanios varškės bandelės! Tešla be kiaušinių. Būtinai pasigaminkite, jums patiks! Net merginos jas valgo su malonumu!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
20.04.2024 laikas 08:06 Japonijos tyrime nustatyta, kad mRNA injekcijos sukelia vėžį (žiniasklaidos užtemimas)

Naujai paskelbtas Japonijoje atliktas tyrimas patvirtina Jungtinės Karalystės profesoriaus Anguso Dalgleišo (Angus Dalgleish) nuogąstavimus dėl mRNA injekcijų, sukeliančių vėžį. Paskelbus tyrimo išvadas, australų profesorius Ianas Brighthope'a...

Skaityti daugiau

20.04.2024 laikas 07:24 Horoskopas balandžio 20 d.: pavojai Mergelėms, Dvyniams, Žuvims ir Šauliams

Šiandienos šeštadienis tęsia liūdesio ir taško už praėjusius laikus, tačiau prie šios puokštės dar prisideda Mėnulio ir Juodojo Mėnulio konjunkcija (susijungimas). Juodasis Mėnulis yra pagundų, pagundų, stipraus emocinio lauko, baimių ir toliaregi...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 20:16 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. balandžio 20 d.
Astrologai parengė 2024 m. balandžio 20 d. prognozę visiems Zodiako ženklams. Šią dieną gali kilti noras pasislėpti nuo bet kokių problemų ir sudėtingų užduočių.

Skaityti daugiau