Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Medicinos Naujienos » 2022 » Birželio » 26

Naujas beždžionių raupų tyrimas - galima greito viruso plitimo užuomazga

Autorius - Tom Ozimek per "The Epoch Times",

Naujame beždžionių raupų tyrime yra galimas užuomina, kodėl virusas taip greitai plinta - mokslininkai teigia, kad virusas pasižymi neįprastai dideliu mutacijų skaičiumi, o tai gali reikšti "pagreitintą evoliuciją".

Portugalijos mokslininkų ištirtuose mėginiuose nustatyta, kad naujoji beždžionių raupų atmaina turi vidutiniškai 50 mutacijų, nors paprastai tikimasi, kad jų bus tik apie 10, teigiama naujame recenzuojamame tyrime, kuris birželio 24 d. paskelbtas medicinos žurnale "Nature Medicine".

Netikėtai didelis šiuo metu plintančio beždžionių raupų varianto genetinių variacijų skaičius leidžia manyti, kad virusas gali greitai prisitaikyti, o tai gali turėti įtakos perdavimo greičiui.

    "Mūsų duomenys atskleidžia [sic] papildomų užuominų apie vykstančią viruso evoliuciją ir galimą prisitaikymą prie žmogaus", - tyrime rašė mokslininkų grupė.

...

Pasaulinės sveikatos organizacijos (PSO) duomenimis, dabartinio protrūkio metu iš viso užregistruoti 2,103 laboratoriškai patvirtinti beždžionių raupų atvejai, įskaitant vieną mirties atvejį.

    "Beždžionių raupų protrūkis ir toliau daugiausia pasireiškia vyrams, turintiems lytinių santykių su vyrais, kurie pranešė apie neseniai turėtus lytinius santykius su naujais ar keliais partneriais", - teigė PSO.

...

Jungtinėse Amerikos Valstijose birželio 24 d. sveikatos priežiūros institucijos pranešė, kad nustatė 201 beždžionių raupų atvejį.

Birželio 22 d. J. Bideno administracija pranešė, kad plečia beždžionių raupų tyrimų pajėgumus, perduodama testus penkioms komercinėms laboratorijų bendrovėms.

"Smarkiai išplėsdami testavimo vietų skaičių visoje šalyje, sudarome sąlygas visiems, kuriems reikia pasitikrinti, tai padaryti", - sakė Sveikatos ir žmogaus paslaugų departamento (HHS) sekretorius Ksaveras Bekerra (Xavier Becerra).

"Visi amerikiečiai turėtų susirūpinti dėl beždžionių raupų atvejų", - pridūrė jis.

...

Skaityti daugiau čia...

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
14.05.2020 laikas 22:53 Receptai – Patiekalai Troškinti rauginti kopūstai
Troškiniui reikės raugintų kopūstų, rūkytos kiaulienos šoninės, svogūno, lauro lapų, druskos, pipirų, vandens.

Skaityti daugiau

09.06.2019 laikas 11:45 Receptai – Patiekalai Žagarėliai. Skanių žagarėlių receptas
Pasigaminkime skanius žagarėlius. Skanių žagarėlių receptas. Iškepę žagarėliai dedami ant popierinės servetėlės, kad susigertų aliejus. Dar šilti žagarėliai pabarstomi cukraus pudra.

Skaityti daugiau

03.09.2018 laikas 08:47 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai pigmentinių dėmių blukinimui

Pigmentinių dėmių blukinimas liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai pigmentinių dėmių blukinimui, receptai pigmentinių dėmių blukinimui, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaist...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
23.04.2024 laikas 19:30 Spuogai ant veido: kaip atsikratyti problemos namuose
Spuogai anksčiau ar vėliau "užnuodija" beveik kiekvieno žmogaus gyvenimą. Visų pirma, remiantis statistiniais duomenimis, odos problemų turi apie 85 % planetos žmonių. Jie sukelia daug rūpesčių kasdieniame gyvenime. Kaip atsikratyti problemos ir užki...

Skaityti daugiau

23.04.2024 laikas 18:18 [testas] Tai, ką pirmiausia pastebėsite paveikslėlyje, atskleis jūsų stipriąsias puses
Nors vizualiniai testai nesuteikia tokio gilumo ir detalumo kaip profesionalūs testai, jie skatina mus introspekcijai ir padeda geriau suprasti save. Pavyzdžiui, tai, kaip interpretuojame optines iliuzijas, gali atskleisti asmenybės aspektus, apie ku...

Skaityti daugiau

23.04.2024 laikas 10:01 Žolininkė ragina prisirinkti pavasarį šių augalų
Visų pirma, Jolanta akcentavo, kad svarbu žoleles rinkti ir dėti į tokią talpą, kurioje galėtų cirkuliuoti oras. Taip pat ji pridėjo, kiek laiko galima tokias žoleles vartoti, „Dabar labai palankus metas prisirinkti šviežių valgymui žolelių....

Skaityti daugiau