Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Liepos » 12

Kinija užrakino 300 000 gyventojų turintį miestą dėl vieno "Covid" atvejo

Šimtai tūkstančių žmonių antradienį buvo uždaryti nedideliame Kinijos mieste, kai buvo nustatytas tik vienas Covid-19 atvejis, nes Pekino griežta viruso netoleravimo strategija nesiliauja.

Kinija yra paskutinė iš didžiųjų šalių, kurios ekonomikoje laikomasi nulinės Covid viruso kontrolės politikos, ir, nepaisant didėjančio visuomenės nuovargio ir žalos ekonomikai, naujus ligos protrūkius malšina skubiais draudimais, priverstiniais karantinais ir sudėtingais kelionių apribojimais.

Keliuose regionuose valdžios institucijos įvedė įvairius apribojimus, nes stengiasi numalšinti naujus protrūkius, kuriuos sukėlė greitai plintantis Omicron atmaina.

Pranešus apie naują užsikrėtimo atvejį šalies viduje, pirmadienį Henano provincijos Vugango plieno gamybos centras paskelbė, kad, atsižvelgiant į "ligos prevencijos poreikius", bus vykdoma trijų dienų "uždara kontrolė", teigiama oficialiame pranešime.

Pranešime teigiama, kad iki ketvirtadienio vidurdienio nė vienam iš 320 000 miesto gyventojų neleidžiama išeiti iš namų, ir priduriama, kad būtiniausius maisto produktus pristatys vietos valdžios institucijos.

Gyventojams draudžiama naudotis automobiliais be leidimo, o ekstremalių situacijų atveju jie turi gauti oficialų leidimą keliauti "uždaro rato" sąlygomis, sakoma pranešime.

Mieste įsikūrusi viena didžiausių Kinijos plieno įmonių "Wuyang Iron & Steel Co.", kuri eksportuoja produkciją į Jungtines Valstijas, Japoniją ir kitas didžiąsias Vakarų šalis, praneša agentūra "Bloomberg".

- "250 mln. žmonių taikomi apribojimai" -

Netoliese esantis Džumadiano miestas, kuriame gyvena apie septynis milijonus žmonių, antradienį taip pat paskelbė, kad po to, kai dviejų žmonių testų rezultatai buvo teigiami, tris dienas uždarys miesto centrą.

Tačiau apribojimai buvo švelnesni nei Vugango atveju: rajono gyventojams buvo nurodyta neišeiti iš namų, "išskyrus būtiniausius atvejus", o vienam asmeniui iš namų ūkio kas dvi dienas buvo leista išeiti nusipirkti būtiniausių prekių, sakoma miesto valdžios pranešime.

Pranešime priduriama, kad pramogų vietų, tokių kaip barai, kino teatrai, sporto salės ir karaokės salonai, veikla sustabdyta, o restoranams leidžiama maistą siūlyti tik išsinešimui.

Japonijos bankas "Nomura" pirmadienį pranešė, kad beveik 250 mln. žmonių Kinijoje šiuo metu taikomos vienokios ar kitokios viruso kontrolės priemonės - daugiau nei dvigubai daugiau nei praėjusią savaitę.

Nuolatiniai protrūkiai ir griežtos oficialios reakcijos sumažino viltis, kad Pekinas yra pasirengęs atsisakyti drakoniškų apribojimų, kurie buvo taikomi anksčiau šiais metais, kai dešimtys milijonų žmonių buvo uždaryti savo namuose, kartais ištisoms savaitėms.

Nacionalinės sveikatos komisijos duomenimis, antradienį šalyje užregistruoti 347 nauji susirgimo atvejai, iš kurių daugiau kaip 80 proc. neturėjo jokių simptomų.

Šanchajuje, kuris anksčiau šiais metais išgyveno du mėnesius trukusį sunkų uždarymą, per kurį trūko prekių ir vyko pavieniai protestai, padidėjo baimė dėl griežtesnių "Covid" priemonių.

Daugumai iš 25 mln. didmiesčio gyventojų nurodyta nuo antradienio iki ketvirtadienio atlikti du "Covid" tyrimus, nes kasdienių susirgimų skaičius ir toliau svyruoja dviženkliais skaičiais.

Rytinėje Anhui provincijoje, kur praėjusią savaitę 1,7 mln. žmonių buvo uždaryta, vienos apygardos gyventojai antradienį turėjo atlikti 15-ąjį masinio testavimo etapą, teigiama oficialiame pranešime.

AFP

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
15.09.2018 laikas 06:51 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo kosulio

Kosulys liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai nuo kosulio, kosulys, kosulio gydymas, receptai kosuliui, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, ...

Skaityti daugiau

25.09.2018 laikas 08:06 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai gerinantys apetitą
Apetitą gerinantys liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai gerinantys apetitą, apetitas, apetito pagerinimas, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis,...

Skaityti daugiau

28.08.2018 laikas 07:21 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai esant radikulito skausmams gydymui

Radikulitas liaudies medicinoje, Radikulitas, liaudiškomis priemonėmis, receptai nuo radikulito, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
24.04.2024 laikas 06:59 WEF informatorius įspėja, kad netrukus kepsniai bus gaminami iš "žmonių š*do"

Pasaulio elitas planuoja priversti žmoniją valgyti išmatas ir gerti šlapimą, teigia vienas Pasaulio ekonomikos forumo informatorius, kuris tvirtina, kad jei manėte, jog galimybė valgyti vabalus yra bloga, dar nieko nematėte.

...

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 06:35 Balandžio 24 d. horoskopas: sunku Jaučiui, Liūtui, Skorpionui ir Vandeniui
Vakar mums su jumis buvo sunki diena, ypač psichologiniu požiūriu. Šiandiena tęsia vakarykštės dienos tendencijas ir "dovanoja" mums įtampą. Pažvelkite į šios dienos horoskopą - Saulė, Mėnulis ir Plutonas tam tikru metu danguje sudaro įtemptą trikamp...

Skaityti daugiau

23.04.2024 laikas 19:30 Spuogai ant veido: kaip atsikratyti problemos namuose
Spuogai anksčiau ar vėliau "užnuodija" beveik kiekvieno žmogaus gyvenimą. Visų pirma, remiantis statistiniais duomenimis, odos problemų turi apie 85 % planetos žmonių. Jie sukelia daug rūpesčių kasdieniame gyvenime. Kaip atsikratyti problemos ir užki...

Skaityti daugiau