Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Liepos » 31

Argentinos vyriausybė žlunga, žmonės atsisako dirbti dėl didelio subsidijų mažinimo

Per pastarąsias 90 dienų Buenos Airėse kilo protestai, kurie ir toliau tęsiasi sostinėje, gyventojams kovojant su centro kairiųjų vyriausybe dėl didelių socialinių programų pakeitimų.

Argentinos vyriausybė žlunga

2022 m. liepos 20 d. Buenos Airėse protestuojantys socialinių ir profesinių sąjungų organizacijų nariai, reikalaujantys visuotinių bazinių pajamų. Nuskurdusi Pietų Amerikos šalis kovoja, kad galėtų grąžinti 44 mlrd. dolerių skolą Tarptautiniam valiutos fondui (TVF), vykstant milžiniškai infliacijai ir socialiniams neramumams. (Luis Robayo/AFP via Getty Images)

Birželio mėn. jau pradėtos mažinti subsidijos energetikos sektoriuje, atsižvelgiant į namų ūkių pajamas.

Kitos subsidijos, įskaitant liūdnai pagarsėjusią šalies socialinės paramos programą, taip pat bus apkarpytos, todėl tūkstančiai įpykusių gyventojų išėjo į gatves.

Per pastaruosius 20 metų valstybės remiama pagalba civiliams labai išaugo, todėl 22 mln. argentiniečių yra priklausomi nuo vienokios ar kitokios valstybės paramos.

Vyriausybės duomenimis, 2022 m. pirmąjį ketvirtį užimtumo lygis šalyje buvo 43 proc.

geopolitika, Argentina, ekonomika

Argentinos prezidentas Alberto Fernandezas užfiksuotas per susitikimą Vokietijoje, Elmau pilyje, 2022 m. birželio 27 d. (Markus Schreiber/AFP via Getty Images)

Šalies valstybės finansuojamos programos apima beveik visus ekonomikos aspektus - nuo darbo užmokesčio iki komunalinių paslaugų, švietimo ir sveikatos priežiūros.

Apskaičiuota, kad valstybės pašalpų programoms Argentina jau dabar išleidžia apie 800 mln. pesų per dieną - daugiau nei 6 mln.

Tuo pat metu infliacija šioje Pietų Amerikos šalyje gegužės mėnesį pasiekė 58 proc., o liepos mėnesį viršijo 60 proc. Palyginimui, 2015 m. infliacija šalyje buvo šiek tiek didesnė nei 14 proc.

Bendrovės "Income Based Research" vyriausiasis finansininkas Haris Lorensas (Harry Lorenzo) laikraščiui "The Epoch Times" sakė, kad Argentinos vyriausybės išlaidavimo įpročiai yra didėjančios problemos priežastis.

"Argentinos vyriausybė jau kurį laiką kovoja su žlungančia ekonomika. Pagrindinė to priežastis - netvarios vyriausybės išlaidos, kurios iš dalies buvo finansuojamos iš dosnių gerovės programų", - aiškino Lorenzo.

Dar giliau į ekonominį chaosą

Per liepos 9 d. vykusią šalies nepriklausomybės dienos šventę prie prezidento būstinės "Casa Rosada" susirinkusioje piktoje minioje aidėjo šauksmai, reikalaujantys daugiau valstybės pinigų, laisvės nuo Tarptautinio valiutos fondo (TVF) ir prezidento Alberto Fernandezo (Alberto Fernandez) atsistatydinimo.

Nuo to laiko tęsėsi suplanuotos demonstracijos, kurioms vadovavo profesionalūs protestų organizatoriai arba "piqueteros", reikalaujantys panaikinti siūlomą subsidijų mažinimą ir padidinti darbo užmokestį.

"Tai beprotybė. Tai, ko reikalauja piqueteros, yra beprotybė", - "The Epoch Times" sakė Alvaro Gomezas (Alvaro Gomez).

A. Gomezas daugiau kaip 15 metų gyveno ir dirbo Buenos Airėse, šiuo metu dirba taksi vairuotoju. Bėgant metams jis stebėjo, kaip jo šalis vis labiau grimzta į ekonominį chaosą.

"Per tą laiką mačiau, kaip atėjo ir išėjo penki prezidentai; niekas nepagerėjo. Pusė mūsų šalies gyventojų nenori dirbti, o tie, kurie dirba, nenori mokėti mokesčių už kitus", - sakė jis.

Autorius: Autumn Spreadermann per The Epoch Times (paryškinta mūsų),

Daugiau skaitykite čia..

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
09.06.2019 laikas 11:45 Receptai – Patiekalai Žagarėliai. Skanių žagarėlių receptas
Pasigaminkime skanius žagarėlius. Skanių žagarėlių receptas. Iškepę žagarėliai dedami ant popierinės servetėlės, kad susigertų aliejus. Dar šilti žagarėliai pabarstomi cukraus pudra.

Skaityti daugiau

02.09.2019 laikas 13:19 Receptai – Patiekalai Nuostabi mėsa su sūriu! Visada mažai, kiek be gamintum!

Skanu ir originalu! Pasigaminkime namuose skanius kepsnelius su fetos sūrio įdaru. Gaunasi labai skanūs ir dideli.

Skaityti daugiau

09.06.2019 laikas 07:33 Receptai – Patiekalai Gardus varškės pyragas
Pasigaminkime labai skanų ir gardų pyragą iš varškės.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:07 Kodėl kai kurie COVID-19 "vakcinos" šalutiniai poveikiai primena ŽIV simptomus?

Žurnale "AIDS Research and Therapy" paskelbtame atvejo aprašyme atskleidžiama, kad Wuhan koronaviruso (COVID-19) "vakcinos" šalutinis poveikis beveik visiškai atitinka simptomus, susijusius su ūmia ŽIV (žmogaus imunodeficito vi...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 06:50 Koks yra geriausias romėnų inžinerijos pavyzdys?
Visi žino akveduko veikimo principą - transportuoti vandenį pasitelkiant gravitaciją. Tai jau sudėtingas menas, nuolydis turi būti taisyklingas dideliais atstumais (ir švelnus, kad nenusidėvėtų akmuo), o tais laikais jie neturėjo šiuolaikinių geodezi...

Skaityti daugiau