Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2022 » Rugpjūčio » 26

Išvalykite inkstus nuo akmenų!

Apie inkstų valymą savo laiku rašė dar didysis gydytojas Avicena: jis kalbėjo apie tris etapus, kuriuos turi praeiti žmogus, norintis išvalyti inkstus nuo akmenų. Pirmas etapas - priežasčių, vedančių prie akmenų susidarymo, pašalinimas. Antras - akmenų suskaldymas ir pavertimas smėliu. Trečias - švelnus akmenų «nuplėšimas» ir jų pašalinimas iš organizmo. Kiekviename etape numatytas organizmo valymas nuo šlakų, tinkamas mitybos režimas ir gėrimo režimo korekcija.

Pradėti inkstų valymą galima tik nustačius juose esančių akmenų pobūdį, kitaip taikomos jų šalinimo priemonės gali tik pabloginti situaciją, sukelti dar sudėtingesnių ir stambesnių akmenų susidarymą. Todėl valymą reikia pradėti nuo inkstų ištyrimo. Ir būtinai pasitarkite su gydytoju dėl toliau pateikiamų liaudiškų inkstų valymo priemonių naudojimo. Gal jūsų atveju geriau būtų naudoti dietą ir augalinius preparatus.

Keičiame vandens gėrimo režimą

Pagrindinis visų inkstų valymo metodikų principas yra tirpių medžiagų koncentracijos mažinimas, didinant šlapimo kiekį. To pasiekti galima, išgeriant didelį skysčių kiekį, ir tam tikru metu, nes būtina nutraukti normalų šlapimo koncentracijos ciklą, kuris intensyvesnis būna miego metu. Rekomenduojama gerti po stiklinę skysčio kas valandą būdravimo laikotarpiu ir 1-2 stiklines prieš miegą, siekiant naktinio šlapinimosi. Rekomenduojama papildomai išgerti stiklinę skysčio po naktinio šlapinimosi ir ryte, dar neišlipus iš lovos. Ypač efektyvus toks sustiprintas gėrimo režimas, sergant uratine nefrolitiaze.

Labai naudinga gerti mineralinį vandenį. Sergant šlapimtakių ligomis, skiriama vartoti mineralinį vandenį šešis kartus per dieną, maždaug 1,2-1,5 l. Mineralinį vandenį reikia gerti lėtai, neskubant, nedideliais gurkšniais, nes toks gėrimo tempas stiprina refleksinę vandens poveikio fazę. Gydymosi gėrimu kurso trukmė - nuo 3-4 iki 5-6 savaičių. Namų sąlygomis gydymo kursams galima naudoti mineralinį vandenį iš butelių 2-3 kartus per metus su 4-6 mėnesių intervalu. Reikia nepamiršti, kad akmenų tirpimą, veikiant cheminiams ar augaliniams preparatams, lydi gausus druskų išsiskyrimas iš viršutinių šlapimkanalių, sustiprėja skausmo pojūčiai, vos ne iki inkstų dieglių. Šiuo laikotarpiu reikia vartoti daugiau skysčių ir priemones, slopinančias lygiųjų raumenų spazmus, kurie atlaisvina šlapimtakius.

Liaudiški inkstų valymo metodai

Valymas su petražolių sėklomis

Petražolių sėklos pasižymi stipriu šlapimo išsiskyrimą skatinančiu poveikiu: 1 arbatinį šaukštelį sėklų užpilti 0,5 l verdančio vandens, termose laikyti per naktį. Vartoti po pusę stiklinės 2-3 kartus per dieną. Vietoje sėklų galima naudoti petražolių šaknis.

 Kartu su petražolių antpilu gerai būtų vartoti razinų antpilą: 2 valgomuosius šaukštus razinų perplauti, užpilti stikline verdančio vandens, laikyti per naktį. Antpilą gerti per dieną, razinas suvalgyti. Valymo kursas - 7 dienos.

Valymas su spygliais

Spyglių nuoviras akmenims ir smėliui iš inkstų šalinti: paimti 15 g pušų, eglių, kėnių arba kedrų spyglių, užpilti 0,5 l pieno. Dėti ant ugnies, užvirinti, nukelti ir nukošti. Gerti po 0,5 stiklinės 2-3 kartus per dieną.

Inkstus ir šlapimo pūslę efektyviai valo kėnių aliejus. Vaistinėje nusipirkti bet kokį šlapimo išsiskyrimą skatinantį mišinį, paruošti nuovirą pagal receptą ant pakuotės. Į nuovirą įdėti valgomąjį šaukštą medaus. Gerti po 0,5 stiklinės 4 kartus per dieną prieš valgį. Po savaitės į paruoštą šlapimo išsiskyrimą skatinantį nuovirą įlašinti 5 lašus kėnių aliejaus, gerai išmaišyti. Vartoti po 0,5 stiklinės prieš valgį. Gydymo kursas - 5 dienos. Rezultatai pastebimi po 3-4 dienų. Po dviejų savaičių valymą galima pakartoti.

Valymas erškėčių šaknų nuoviru

Šis metodas geras tuo, kad, jei net turite nedidelių, rūpesčių nekeliančių akmenėlių, apie kuriuos dažniausiai neįtariate, jie nesukels jums nepatogumų, atliekant valymą, nes pradės lėtai ir ramiai tirpti iki smėlio būklės, vadinasi, nesmulkinti grubiai «nesibraus» per šlapimtakius.

2 valgomuosius šaukštus smulkiai supjaustytų erškėčių šaknų užpilti 1 stikline verdančio vandens. Ant mažos ugnies virti 15 minučių, paskui nukošti. Gerti šiltą po trečdalį stiklinės 3 kartus per dieną 1-2 savaites.

Valymas pagal Ščadilovo metodiką

Šis metodas geriausiai tinka tiems, kurie turi savo sodybą, nes valymui prireiks petražolių, krapų, salierų - stiprių šlapimo išsiskyrimą skatinančių priemonių. Valymo trukmė - vos para, bet pasiruošti valymui reikia iš anksto. Likus 2 dienoms iki valymo atsisakyti aštrių ir sūrių patiekalų. Valymui rekomenduojama pasirinkti dieną, kai žmogus gali ilgiau pabūti gryname ore, pasivaikščioti ir aktyviai judėti,
bet nedirbti sunkaus fizinio darbo. Ryte, maždaug pusę devynių, tuščiu skrandžiu ir geriau vienu mauku arba dideliais gurkšniais išgerti stiklinę virinto, kambario temperatūros vandens.

Dabar pradėti ruošti daržovių sultis. Už pagrindą paimti agurkų, aguročių ar moliūgų sultis, priklausomai nuo to, kas užderėjo darže. Daržoves sutarkuoti su tarka arba sumalti su mėsmale, paskui išspausti sultis. Galima naudoti ir sulčiaspaudę. Tokių sulčių turi būti maždaug pusė stiklinės. Paskui iki pilnos stiklinės dar pripilti bet kokių daržovių ir vaisių sulčių - burokėlių, pomidorų, morkų, kopūstų, obuolių, slyvų ir kt. arba jų mišinio. Praėjus 15 minučių po vandens išgėrimo, padaryti kelis fizinius pratimus ir būtinai atlikti 10 pritūpimų. Po to pabūti pritūpus 10-15 sekundžių, atsikelti, ištiesti kojas. Taip padaryti 3 kartus. Labai gerai, jei žarnynas atsilieps į tai noru tuštintis. Tai turėtų nutikti maždaug po pusvalandžio po išgerto vandens, t.y. 9 valandą ryto. Po žarnyno išsituštinimo (jei jis įvyks) galima valgyti pusryčius iš paruoštų žalumynų ir sulčių. Suvalgyti ryšelį žalumynų be duonos ir be druskos, lėtai sukramtyti ir užgerti stikline sulčių. Ryšelį gali sudaryti petražolių, krapų, salierų, svogūnų, gelsvių žolė, žali česnakų ir salotų lapai. Galimi įvairūs variantai, bet petražolės turi būti būtinai.

Lygiai po valandos, 10 valandą, 

dideliais gurkšniais išgerti stiklinę kambario temperatūros vandens. Dar po valandos, 11 valandą, išgerti dar stiklinę vandens. 12 valandą paruošti dar vieną ryšelį žalumynų, panašų į tą, kuris jau buvo suvalgytas, ir naują stiklinę šviežiai spaustų sulčių, kurių pagrindą vėl sudaro agurkų, aguročių ar moliūgų sultys, o papildymą galima rinktis savo nuožiūra. 12 valandą vėl suvalgyti ryšelį žalumynų be druskos ir duonos, užgerti sultimis, gerti dideliais gurkšniais. 13 ir 14 valandą vėl išgerti po stiklinę vandens. 15 vai. vėl suvalgyti žalumynų su sultimis, 16 ir 17 val. - vėl vanduo, 18 val. -žalumynai su sultimis, 19 ir 20 val. - vanduo, 21 val. - žalumynai su sultimis, 22 ir 23 val. - vanduo. Jei toks skysčio kiekis pasirodys per didelis, galima gerti ne po stiklinę vandens, o po 2/3 stiklinės. Rekomenduojama tą dieną daugiau nieko nevalgyti. Bet jei alkis bus didelis, galima suvalgyti truputį daržovių ir vaisių be duonos, druskos ir kitų priedų.

Žinoma, po tokios dienos naktį teks ne kartą keltis nusišlapinti. Todėl valymą geriau daryti prieš išeigines dienas ar per atostogas. Maždaug 2-3 vai. nakties išgerti dar stiklinę vandens. Kitą dieną ryte vėl tuščiu skrandžiu išgerti kambario temperatūros vandens, padaryti kelis pritūpimus, kad palengvėtų žarnyno išsituštinimas. Tokį valymą pakanka daryti tik 1-2 kartus per metus.

Valymas su morkomis

Yra kelios metodikos, kaip valyti inkstus su morkomis. Beje, naudojamos visos šių puikių augalų dalys.

- 1 valgomąjį šaukštą morkų sėklų užpilti stikline verdančio vandens. Ryte antpilą pavirti 3 minutes, atvėsinti ir nukošti. Vartoti po 2 valgomuosius šaukštus 3 kartus per dieną.

- 2 valgomuosius šaukštus džiovintų ir smulkintų morkų lapų užpilti 0,5 l verdančio vandens, laikyti per naktį. Vartoti šiltą (antpilą truputį pašildyti, bet neužvirinti). Gerti po trečdalį stiklinės 4 kartus per dieną prieš valgį. Valymo kursas yra gana ilgas - daugiau kaip pusę metų, bet užtat rezultatai būna stabilūs.

- Morką nuplauti, nuvalyti, sutarkuoti su smulkia tarka. 3 valgomuosius šaukštus tarkuotos košelės užpilti stikline verdančio vandens, palaikyti per naktį. Antpilą išgerti per kelis kartus per dieną, kaskart 

truputį pašildžius. Valymo kursas -1 mėnuo.

- Naudingos ir morkų sulys. Gerti po stiklinę 3 kartus per dieną pusę metų. Bet svarbu nepersistengti -inkstams valyti su morkomis reikia pasirinkti tik vieną iš keturių pateiktų receptų.

Valymas su svogūnais

Yra du metodai, kaip valyti inkstus su svogūnais.

Pirmas metodas: pusės litro butelį iki pusės pridėti pripjaustyto svogūno (galvučių), iki viršaus užpilti degtine, šiltoje vietoje laikyti 10 dienų, nukošti. Vartoti po 1-2 valgomuosius šaukštus 2 kartus per dieną prieš valgį.

Antras metodas: 1 valgomąjį šaukštą svogūno sėklų užpilti 1,5 stiklinė verdančio vandens, uždengtame inde verdančio vandens
vonelėje laikyti pusę valandos, atvėsinti, nukošti. Vartoti po 0,5 stiklinės 3 kartus per dieną, likus pusvalandžiui iki valgio.

Valymas draudžiamas

Kartais kategoriškai negalima savarankiškai daryti inkstų valymo. Pavyzdžiui, negalima naudoti jokių inkstų valymo metodų šiais atvejais:

-  Jei nustatyti į koralus panašūs akmenys.

-  Jei nustatyti labai stambūs akmenys.

-  Jei nustatyti šlapimo sistemos navikiniai procesai.

- Sergant ūminiu ir lėtiniu inkstų nepakankamumu.

- Sergant širdies nepakankamumu, III stadijos hipertonine liga, neseniai patyrus insultą ar infarktą, taip pat po operacijų.
 

*Straipsniai Paranormal.lt yra tik informacinio ir mokomojo pobūdžio ir nepakeičia profesionalaus gydytojo patarimo, diagnozės ar gydymo. Visada kreipkitės į gydytoją visais klausimais, susijusiais su jūsų sveikatos būkle.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
19.10.2019 laikas 14:59 Receptai – Patiekalai Svaiginantis Karštas Patiekalas Keptuvėje
Įdomus, skanus, sultingas karštas patiekalas! Puikūs pietūs visai šeimai. Išbandyk :)

Skaityti daugiau

03.07.2019 laikas 18:39 Receptai – Patiekalai Tinginys su graikiniais riešutais

Gaminame. Tinginys su graikiniais riešutais. Į puodą beriame cukrų, kakavą, pilame pieną ir maišant užkaitiname. Nukeliame nuo ugnies ir dedame sviestą, išmaišome. Jeigu sviestas neišsilydė, dar truputėlį pakaitiname, bet neužv...

Skaityti daugiau

14.06.2019 laikas 20:03 Receptai – Patiekalai Naminiai sausainiai ant keptuvės. Skanūs sausainiai, be problemų!
Pabandykite pasigaminti patys! Naminiai sausainiai ant keptuvės. Skanūs sausainiai, be problemų! Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:31 Horoskopas 2024 m. balandžio 19 d.: liūdėti ir pykti ant likimo...
Penktadienį visi nori atsipalaiduoti, sunki savaitė liko už nugaros, laukia savaitgalis. Tačiau atsipalaiduoti nepavyks, Mėnulis bus priešais Saturną, sudarydamas opozicinį aspektą, todėl ypač jautriems žmonėms sukels vidinę įtampą. Santykiuose su žm...

Skaityti daugiau