Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasąmonės Galios » 2022 » Spalio » 1

Kas sensta labiau nei raukšlės ir viršsvoris 40-mečių moterų

Saugokitės pasakojimų apie paskutinius vagonus. Kad tik jie netaptų tikrove...

Galite apsieiti be papildomų žinių (skaitykite, psichologinių nuostatų)...

Šiandien požiūris į keturiasdešimtmetes moteris pasikeitė. Viena vertus, jų nuolat gėdijamasi dėl su amžiumi susijusių pokyčių. Juk šiuolaikinė kosmetologijos ir plastinės chirurgijos pažanga, turint pakankamai pinigų ir daug laisvo laiko, į 40 metų galima žvelgti beveik taip, tarsi jiems būtų buvę 20. Tokių pavyzdžių yra, ir jie su pasmerkimu žvelgia į mus iš interneto. Kita vertus, pagrindinė žinia "keturiasdešimt yra ta riba, po kurios jau per vėlu" vis dar veikia moteris ir verčia jas nerimauti. Ką daryti, jei iš tiesų laukia tik pelargonijų priežiūra ir keturiasdešimt kačių?

Beveik kiekvienoje interneto lygintuve galima rasti tokių straipsnių kaip "kaip apsirengti po 40-ies", "kokį makiažą dėvėti po 40-ies" arba "kaip elgtis su amžiaus pokyčiais po keturiasdešimties". Nors, mano nuomone, kai kurios psichologinės nuostatos moterį sendina kur kas labiau nei raukšlės aplink akis ir keli papildomi kilogramai. Šios nuostatos yra.

1. Nuolatinės mintys apie senėjimą ir būdus, kaip atjaunėti.

Viena vertus, tai, kad beveik kiekviena šiuolaikinė moteris, kitaip nei jos senelės, gali pasinaudoti sukauptomis žiniomis apie tinkamą mitybą, kūno rengybą ir veido priežiūrą, negali nekelti gerų emocijų. Tačiau yra ir vienas pastebimas grožio pramonės klestėjimo trūkumas. Kai kurios moterys, veikiamos agresyvios informacinės aplinkos, yra apsėstos atjauninimo ir pradeda jas daryti beveik 20-ies. Visus tuos metus, per kuriuos jie turėtų įsimylėti, nusivilti, pasiekti, siekti ir gyventi visavertį gyvenimą, jie lėtai ir sistemingai ruošiasi perėjimui į senatvę.

Kartais galima sutikti būrius jaunų moterų, noriai aptarinėjančių įvairius kūno valymo būdus, kovą su raukšlėmis, dietas ir klizmas. Jei įdėmiai klausotės - atrodo, kad jiems jau per 70 metų. Jei įsižiūrėsite atidžiau, jie atrodo šiek tiek vyresni nei trisdešimties. Tai kodėl jie tiesiogine prasme pavagia savo geriausius metus, pereidami tiesiai prie senų ponių gyvenimo būdo. Kad vieną dieną, sulaukę 59-erių, galėtų pasigirti, jog atrodo kaip 53-ejų?

2. Noras rengtis pagal amžių.

Nuolat spaudoje persistengiama su temomis "kaip apsirengti, kai tau per keturiasdešimt", "kaip dėvėti makiažą, kai tau keturiasdešimt", "kaip įtikti vyrams, kai tau keturiasdešimt", todėl keturiasdešimt metų iš banalios figūros tampa pavojinga ir liūdna riba.

Kodėl žurnalistai taip prisirišę būtent prie šio amžiaus? Kodėl moterys nesusiduria su tragiškais pokyčiais 38 ar 39 metų, bet keturiasdešimties metų vežimas staiga virsta moliūgu? Prie šių straipsnių paprastai pridedamos aštuoniasdešimtmečių moterų nuotraukos. O kartais net per šimtą! Savo akimis mačiau keletą straipsnių keturiasdešimtmetėms moterims, kuriuos lydėjo madingi šimtametės Iris Apfel lankai. Galima paklausti, kur logika, kur prasmė?

Deja, jei žmogui šimtą kartų pasakysi, kad jam teks bruzdėti, jis bruzdės. Jei šimtą kartų pasakysite moteriai, kad sulaukusi 40 metų ji turi rengtis pagal savo amžių (kaip ir sulaukusi 80 metų), ji pradės bruzdėti. Neatsitiktinai turime tradiciją, kad moterys iš jaunimo drabužių skyriaus, kur visą gyvenimą rengėsi stilingai ir pigiai, pereina prie sunkaus kailio, aksomo ar atlaso "liukso", kuris kainuoja brangiau, bet pailgina gyvenimą dvidešimčia metų. Sakoma, kad atėjo laikas atrodyti vyresniems. Tačiau nematau jokios kitos priežasties, kodėl turėčiau tai daryti, išskyrus gilią psichologinę traumą, kurią sukelia kitų žmonių nuomonė.

3. nepriima savo suaugusios moters vaidmens.

Tačiau kartais galima pastebėti ir priešingą tendenciją. Moteris, kuri visam laikui įstrigo jaunos merginos vaidmenyje, todėl atrodo netinkamai ir net juokingai. Žinote, kartais taip nutinka žmonėms, kurie smarkiai priauga svorio, bet širdyje tai neigia. Jie girgžda ir barškina, kad tilptų į savo seną drabužių spintą, o paskui atrodo kaip dešrelės, desperatiškai bandančios įsisprausti į tinklinės pakuotės skylutes. Tokia pati situacija ir su amžiumi. Lygiai taip pat, kaip apsirengus vienu dydžiu per mažą drabužį atrodote storas, taip ir mergaitiškas elgesys, afektas ir desperatiškas vyro, į kurį būtų galima atsiremti, ieškojimas pabrėžia, kad su amžiumi kažkas negerai.

Tačiau nereikėtų pamiršti, kad jaunos nimfos įvaizdis jau daugelį metų yra vienas plačiausiai viešinamas. Tik pastaraisiais metais pastebima brandos mada, tęsiami kultiniai serialai su senstančiomis aktorėmis, o blizgiojoje industrijoje atsiranda brandžios asmenybės. Anksčiau modeliai, sulaukę tam tikro amžiaus, virsdavo moliūgais, t. y. tiesiog dingdavo iš žiniasklaidos dėmesio centro. Dėl to moterims susidarė įspūdis, kad jos turi būti amžinai jaunos... arba išvis nebūti jaunos.

4. Bandymas įšokti į "paskutinį vagoną".

Daug kartų iš vyresnių moterų girdėjau, kad jos rado meilę kaip tik tada, kai jos beviltiškai norėjo ją rasti, ir ramiai nuėjo savo keliais. Kai kuriems tai susiję su pomėgiais ar net karjera. Kažkodėl "vėlyvieji" dažniau pasitaiko tarp moterų nei tarp vyrų. Galbūt todėl, kad daugelis pirmąją savo gyvenimo dalį skiria vaikams ir šeimyniniams įsipareigojimams. Tačiau tai įvyksta tik tada, kai moteris ramiai iškvepia ir pradeda klausytis savo troškimų. Ne tada, kai ji bijo įšokti į paskutinį vagoną ir taip prarasti laiką, savigarbą ir savo orumą.

Agresyvi "tiksinčio laikrodžio" propaganda neabejotinai yra tam labai pritaikyta. Moterys viduje susitaiko su tuo, kad jos jau yra senos dėl visų "gerų dalykų", todėl griebiasi "blogų dalykų". Vyrai (ir darbdaviai, pažymėsime skliausteliuose) negali to nejausti. Taigi vienintelė išeitis, kurią matau, yra apsaugoti save nuo pasakojimų apie paskutinius vagonus. Kad tik jie netaptų tikrove.

5. Vidiniai draudimai ir apribojimai.

Tačiau patys žiauriausi ir neteisingiausi žodžiai, patys nemaloniausi straipsniai yra bejėgiai, kai moteris viduje yra įsitikinusi, kad jai viskas leidžiama. Arba bent jau ji pati nusprendžia, kad sužinos apie amžiaus apribojimus, kai jie ateis, ir "įveiks vietovę".

Pavyzdžiui, viena moteris, išėjusi iš psichologo kabineto, man skundėsi, kad specialistas patarė jai iš anksto, būnant 32 metų, nepriprasti prie vyrų dėmesio, nes sulaukus 50 metų tokio dėmesio nebus, ir kas jai liks?

- Tuomet apie tai ir pagalvosiu. Kitą kartą vietoj psichologo eisiu į pasimatymą. Manau, kad sulaukusi 50-ies ji turės ką prisiminti. O gal ji tai padarys dar kartą.

Tačiau prisiminiau ir kitą įvykį. Kartą viename kaime buvau liudininkas, kaip būrys kaimynų mokė 48 metų moterį būti protingą.

- Jums 48 metai! O jūs dėvite ryškias sukneles! Ilgi ir palaidi plaukai! Jūs bėgiojate su jaunais sužadėtiniais! Argi nežinote, kad mūsų amžiuje taip elgtis nedera?

- Aš nežinau! - pasakė moteris. Ir uždarė vartus. Ji patvirtino, kad be papildomų žinių (skaitykite: psichologinių nuostatų) galima apsieiti ir be...

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
06.07.2019 laikas 13:13 Receptai – Patiekalai “Bounty” – nekeptas varškės tortas
Nekepto varškės torto receptas.15 minučių, ir švelniausias desertas paruoštas! Išimti tortą iš formos, nuimti plėvelę ir galima gerti arbatą. Skanaus!

Skaityti daugiau

05.07.2019 laikas 19:28 Receptai – Patiekalai Įdaryti pievagrybiai su vištiena
Gaminame. Įdaryti pievagrybiai su vištiena. Pievagrybių galvutes pridedame įdaro, dedame į kepimui skirtą indą ir kepame vidutinio karštumo orkaitėje 30-35 minutes. Prieš baigiant kepti apibarstome kapotomis petražolėmis bei tarku...

Skaityti daugiau

15.11.2019 laikas 18:18 Receptai – Patiekalai Virtuvė. Orkaitėje kepti varškėčiai su razinomis
Razinas užmerkiame šiltame vandenyje ir palaikome kor išmirks. Į dubenį dedame varškę, cukrų arba medų, miltus, kepimo miltelius, mušame kiaušinį. Viską išminkome ir pertriname blenderiu. Dedame nusausintas razinas, išmaišome....

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:31 Horoskopas 2024 m. balandžio 19 d.: liūdėti ir pykti ant likimo...
Penktadienį visi nori atsipalaiduoti, sunki savaitė liko už nugaros, laukia savaitgalis. Tačiau atsipalaiduoti nepavyks, Mėnulis bus priešais Saturną, sudarydamas opozicinį aspektą, todėl ypač jautriems žmonėms sukels vidinę įtampą. Santykiuose su žm...

Skaityti daugiau