Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Istorijos Paslaptys » 2022 » Rugsėjo » 15

Paslaptinga 45 metrų ilgio kalmarų pabaisa 1978 m. užpuolė amerikiečių laivą

1978 m. didelė jūros būtybė, tikriausiai nežinomos rūšies apie 45 metrų ilgio kalmaras, užpuolė laivą "USS Stein" ir nagais apgadino prie laivo dugno pritvirtinto sonaro korpusą.

Istorija skamba kaip prasimanymas, tačiau ji buvo oficialiai patvirtinta, o vėliau incidentas įtrauktas į ataskaitą "Jūrų gyviai ir įrangos sugadinimo problema".

Deja, žiniasklaidą pasiekusioje istorijoje pateikta nedaug detalių, tačiau yra vaizdo įrašas, kuriame matyti, kad pažeistos guminės dangos gabalas tiesiog nusėtas mažomis skylutėmis.

istorija, paslaptys, monstrai

Taip pat buvo pranešta, kad gumoje yra aštrūs nagai, panašūs į kalmarų čiuptuvų nagus. Šie nagai buvo tokie dideli, kokių mokslininkai nebuvo radę nė ant vieno kalmaro.

Apskaičiuota, kad kalmaras su tokiais nagais gali būti apie 45 metrų ilgio, nors tai labai nepatikimas įvertinimas, o oficialiuose pranešimuose nepateikiama, kokio dydžio yra užpuolęs padaras.

Sonaro įrangos NOFOUL guminės dangos pažeidimus tyrė ekspertas F. G. Woodas iš Karinių jūrų pajėgų Vandenynų sistemų centro (Karinių jūrų pajėgų elektronikos laboratorija), Point Lima, San Diegas.

NOFOUL - tai į gumą panaši danga, kuria padengiami sonarų kupolai, kad sumažėtų užterštų organizmų dauginimasis.

istorija, paslaptys, monstrai

"Buvo pažeista maždaug 8 % kupolo ploto, todėl padidėjo sonaro triukšmas. Beveik visuose pjūviuose buvo dantų ar nagų liekanų. Ištyrę šiuos "nagus", mokslininkai padarė išvadą, kad labiausiai tikėtina, jog kalmarai yra didelė kalmarų rūšis. Kelios kalmarų rūšys turi kraštinius nagus", - teigiama NOSC ataskaitoje.

"Kai kurių rūšių kalmarų siurbtukus pakeičia aštrūs, lenkti nagai. Tačiau nė vienas iš šių nagų nėra didesnis nei dalis NOFOUL rastų fragmentų dydžio."

"Jei kalmaras iš tiesų padarė žalą (o kito paaiškinimo nėra), jis turėjo būti labai didelis ir priklausyti iki šiol mokslui nežinomai rūšiai.

Iki šiol nėra tiksliai žinoma, ar tai iš tiesų buvo mokslui nežinomas milžiniškas kalmaras, ar kita paslaptinga jūros būtybė, nes nuo to laiko daugiau informacijos nebuvo pateikta. Galbūt informacija buvo įslaptinta.

Taip pat vis dar nežinoma, kurioje vandenyno vietoje buvo laivas "USS Stein", kai jam buvo padaryta tokia žala, ar didžiulis padaras buvo matomas kariniuose radaruose, ar jūreiviai girdėjo garsus, kai jis užpuolė laivą, ir pan.

Beje, mokslas jau pripažino, kad egzistuoja milžiniški kalmarai, tačiau oficialiai didžiausias milžiniškas kalmaras siekia apie 8 metrus. Taip pat yra pranešimų apie 20 metrų ilgio kalmarus, tačiau jie laikomi neįrodytais gandais.

P komentaras: užsienis rašo, todėl tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Patiko pasidalinkite.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
14.12.2017 laikas 15:14 Receptai – Patiekalai Šlapimą varantis nuoviras (kadagio, rugiagėlių, šventagaršvės)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Inkstus. Ingredientai: kadagio uogų, rugiagėlių žiedų, vaistinės šventagaršvės.

Skaityti daugiau

30.08.2019 laikas 21:18 Receptai – Patiekalai Mano vyro mėgstamiausias maistas. Sluoksniuoti paplotėliai ant vandens!

Tu juos įsimylėsi! Nors gamink kiekvieną dieną, neatsibos. Tiesiog šedevras! Aš darau trečia dieną iš eilės ir suvalgoma labai greitai. Tokie sluoksniuoti paplotėliai keptuvėje yra maistingi ir kvapnūs. Trapus ir subtilus skoni...

Skaityti daugiau

21.07.2018 laikas 09:32 Receptai – Patiekalai Džiovintos dilgėlių sėklos
Liaudies medicinoje naudojamos visos dilgėlės dalys: lapai, stiebai, šaknys, sėklos. Dilgėlių sėklos turi adaptogeninių savybių, padeda susidoroti su stresu, nuovargiu, endokrininių ligų problemomis, impotencija, skausmu inkstuos...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
02.05.2024 laikas 13:01 Santykiai. Ką reiškia būti suaugusiu?
Infantilus elgesys su partneriu – tai ne vien bejėgiškumas, čia pasireiškia ir atvirai vartotojiški interesai. Žmogus, kuris laikosi vaikiškos pozicijos, įsitikinęs, jog jo partneris privalo prisiimti sau visas bendras poros problemas, viskuo jį aprū...

Skaityti daugiau

02.05.2024 laikas 12:57 Tikro draugo požymiai. Patikrinkite save
Ne visi žmonės, kuriuos pavadiname ar laikome draugais, yra tikri draugai. Dauguma jų būna tiesiog geri pažįstami, laisvalaikio pasilinksminimų ir vakarėlių bendrininkai, kolegos ar šiaip žmonės, su kuriais kažkuriame gyvenimo etape suvedė likimas. P...

Skaityti daugiau

02.05.2024 laikas 07:26 „AstraZeneca“ pagaliau pripažino, kad jos vakcina COVID-19 sukelia trombozę su trombocitopenijos sindromu (TTS)
Nors „AstraZeneca“ ir kiti vakcinų gamintojai, prieš išleisdami visuomenei savo vakcinas COVID-19, privertė viso pasaulio vyriausybes pasirašyti nuostolių atlyginimo sąlygas, apsaugančias bendroves nuo atsakomybės, dešimtys šeimų, kurios galiausiai b...

Skaityti daugiau