Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2022 » Rugsėjo » 24

Pūslelinės sukėlėjai organizme apsigyvena ilgam. Ką daryti?

Medicinoje žinoma apie šimtą pūslelinės virusų, tačiau tik 8 iš jų pavojingi žmogui. Ši infekcija geba ilgą laiką išlikti latentinės būsenos ir suaktyvėti tik nusilpus imunitetui.

Įrodyta, kad apie 90 proc. gyventojų yra įvairių pūslelinės tipų nešiotojai, tačiau tik 20 proc. pasireiškia ši liga. Kartą į organizmą patekęs virusas ten lieka amžinai, o imuninė sistema blokuoja jo aktyvumą. Daugelis mano, kad liga nėra rimta ir nesikreipia pagalbos, nors pūslelinė gali sukelti ir sunkių padarinių.

LIGOS SIMPTOMAI

Liga gali išsivystyti įvairiose kūno vietose, tačiau dažniausiai pasitaiko ant lūpų ir lytinių organų. Ligos simptomai nežymiai skiriasi, nelygu pūslelinės lokalizacija. Susidarius palankiai progai, virusas paprastai pasireiškia po 3-10 dienų. Visą šį laiką žmogus, būdamas infekcijos nešiotojas ir pats to nė nežinodamas, kitiems kelia grėsmę. Diskomfortas ir negraži išvaizda verčia ieškoti būdų, kaip kuo greičiau atsikratyti ligos.

LIGOS EIGA IR SIMPTOMAI SKIRSTOMI Į KETURIS ETAPUS

  • Pirmoje stadijoje infekuotas žmogus pradeda jausti dilgčiojimą, o šis palaipsniui pereina į deginimą ir niežulį.
  • Antroje stadijoje ant odos atsiranda pūslelių, pripildytų skaidraus skysčio. Palaipsniui jis tampa drumstas. Gausiai išberia vienoje vietoje.
  • Trečioje ligos fazėje pūslelės ima sproginėti. Jų vietoje atsiranda erozija. Jeigu pūslelių itin daug, susidaro plutelė, paprastai ji labai trukdo. Išbėgantis skystis pavojingas ligoniui ir aplinkiniams, nes jame - didžiulis kiekis virusų.
  • Ketvirtajame etape erozijos gyja. Kai kuriais atvejais pūslelinė, pavyzdžiui, lūpų pūslelinė, gali kartotis iki 10 kartų per metus.

Daugelis žmonių ligą laiko peršalimu ir bando gydytis patys. Tačiau gali kilti tokių komplikacijų kaip akių pažeidimas arba nevaisingumas. Todėl net ir nesunkiais ligos atvejais patariama kreiptis į gydytoją, kad jis profesionaliai įvertintų negalavimo pavojingumą.

PŪSLELINĖS PERDAVIMO BŪDAI:

  • oro lašelinis;
  • buitinis;
  • per motinos kraują;
  • atliekant chirurgines operacijas.

Dažniausias pūslelinės viruso perdavimo būdas - oro lašelinis. Infekciją galima perduoti bučiuojantis (taip pat ir mamai bučiuojant vaiką); nepaisant paprasčiausių asmens higienos taisyklių; lytinių santykių metu.

Buitiniu lygiu pavojus kyla naudojantis tais pačiais daiktais su ligoniu, pavyzdžiui, rankšluosčiu arba dantų šepetėliu. Virusui patekus į vaiko organizmą per mamos kraują, perduodami ir antikūnai, kurie slopina jo aktyvumą pirmuosius 2-3 mėnesius.

LIAUDIŠKOS PRIEMONĖS NUO PŪSLELINĖS

Kol kas medicina negali pasiūlyti radikalaus kovos su virusu metodo: gydymas padeda tik sumažinti herpeso aktyvumą ir pašalinti ligos simptomus. Laikantis pateiktų rekomendacijų, per 5-7 dienas atsikratysite išorinių pūslelinės apraiškų.

Kartu su konservatyvia terapija gali būti taikomi ir liaudiški metodai, tačiau tik pasikonsultavus su gydytoju.

Pūslelinei gydyti patariama naudoti šviežias ugniažolių sultis

Pūslelinei gydyti patariama naudoti šviežias ugniažolių sultis

Medetkos garsėja baktericidiniu poveikiu, jos taip pat malšina uždegim

Medetkos garsėja baktericidiniu poveikiu, jos taip pat malšina uždegimus, gydo žaizdas

ŠTAI ŠIE RECEPTAI.

  • Česnaką sutraiškykite ir suvyniokite į marlę. Palaikykite prie išbertos vietos kelias minutes 4-5 kartus per dieną. Tai gerai padeda nuo pūslelinės ant lūpų.
  • Uždekite lėkštėje popieriaus lapą. Kai jis beveik sudegs, nupurtykite likučius, o ant indo likusiomis apnašomis tepkite iššokusias pūsleles 2-3 dienas.
  • 25 g beržo pumpurų užpilkite 250 ml spirito ir palaikykite 7-10 dienų. Nukoški-te ir tepkite pažeistas vietas kelis kartus per dieną.
  • Pūslelinei gydyti patariama naudoti šviežias ugniažolių sultis. Jomis suvilgytą vatos tamponėlį dėkite ant išbertos vietos.
  • Česnako skiltelės, bulvių, obuolio ir kiečio kompresas. Visus ingredientus sutrinkite į košelę ir užtepkite ant pūslelinės atsiradimo vietos. Ant viršaus uždėkite marlės ir celofano.
  • Stiklinėje karšto vandens ištirpinkite sodos. Gausiai sudrėkinkite tamponą ir pridėkite ant pūslelių. Darykite tai, kol vanduo atvės. Po 15-20 minučių nuvalykite sodos likučius.
  • Pūsleles ir aplink jas esančią odą tepkite citrinos sultimis arba ant pažeistos vietos uždėkite vaisiaus skiltelę.
  • Šaukštą šalavijų užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 30 min., kad pritrauktų. Tada sudrėkinkite vatos diskelį ir dėkite kompresą ant pūslelių arba žaizdelių 3-4 kartus per dieną. Laikykite 20 min.
  • Simptomams malšinti tinka raminamieji lašai su mėtomis. Lūpų pūslelinei nepatinka tirpale esantis mentolis ir alkoholis.
  • Užplikę arbatos pakelių neišmeskite: jie pravers ir gydant lūpų pūslelinę. Pa-
  • laikykite paketėlį ant lūpos 20 min. tris kartus per dieną.
  • Tepkite pūsleles dantų pasta ar skalavimo skysčiu: jie malšina uždegimą, naikina mikrobus.
  • Alavijų, svogūnų, kalankės sultys stabdo pūslelių plitimą. Pirmasis būdas - pridėkite perpjautą lapą arba gabalėlį svogūno ant pažeistos vietos. Antrasis - suvilgykite vatos diskelį vieno iš vaistinių augalų sultimis ir darykite kompresus.
  • Pasigaminkite tepalo iš medetkų sulčių ir vazelino santykiu 1:1. Tepkite lūpas 4-5 kartus per dieną. Tepalas gali būti naudojamas kaip drėkinamieji lūpų dažai. Medetkos garsėja baktericidiniu poveikiu, jos taip pat malšina uždegimus, gydo žaizdas.

KOKIOS DAR PRIEMONĖS GALI PAGELBĖTI PASVEIKTI

Norėdami greitai pasveikti, imkitės šių priemonių:

1. Daugiau ilsėkitės, valgykite visavertį maistą, tada organizmas greičiau pagamins antikūnų ir įveiks infekciją. Išgerkite vitaminų kursą. Įveikti pūslelinę ant lūpų padės C, E, B grupės vitaminai.

2. Imunitetą gerinkite šviežiai spaustomis morkų, burokėlių, petražolių, obuolių sultimis.

3. Nelieskite žaizdelių nešvariomis rankomis, nuo jų gali patekti mikrobų ir pabloginti ligos eigą.

4. Nespauskite, nemėginkite pradurti vandeningų pūslelių ir nelupinėkite žaizdelių. Taip galite pažeisti odą apie pūsleles.

5. Netepkite jokios kosmetikos ant pūslelių, nes uždegimas sustiprės.

P komentaras: tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Pasitarkite su vaistininku ar gydytoju.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
07.07.2019 laikas 19:43 Receptai – Patiekalai Traškūs vištienos sparneliai

Gaminame. Traškūs vištienos sparneliai. Į keptuvę pilame nemažai aliejaus (turi būti apsemta bent puse sparnelio). Kai aliejus įkaista, ugnį primažiname, nes viršus apdegs, o sparneliai dar bus neiškepę. Skanaus!

...

Skaityti daugiau

21.07.2019 laikas 09:47 Receptai – Patiekalai Virti vėžiai su krapais

Gaminame namuose. Virti vėžiai su krapais. Puode užviriname vandenį, beriame druską, dedame svogūną, česnako skilteles, lauro lapus, krapus ir sudedame vėžius. Uždengus dangtį verdame apie 15-25 minutes nuo užvirimo (priklausom...

Skaityti daugiau

19.08.2019 laikas 08:29 Receptai – Patiekalai Organizmo draugės – gervuogės
Dabar miškuose gausu įvairių uogų, taip pat ir gervuogių. Jos ne tik skanios, bet ir turi daug naudingų medžiagų. Be to, vartojamos kaip vaistas įvairioms ligoms gydyti. Gervuogėmis gardinami įvairūs desertai, kepiniai ir kokteili...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
24.04.2024 laikas 20:48 H5N1 paukščių gripas rastas maisto prekių parduotuvių piene, nes pradedami Gateso finansuojamos vakcinos bandymai
Ligų kontrolės ir prevencijos centras nurodė valstijoms pasirengti "greitiems paukščių gripo tyrimams" po to, kai pasterizuotame piene iš maisto prekių parduotuvių buvo rasta H5N1 viruso fragmentų.

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 15:18 Aš nusprendžiau paimti svetimą močiutę iš senelių namų
Nė vienas iš draugų ar kaimynų nepritarė mano poelgiui. Visi kaip vienas pasukiojo pirštu prie smilkinio, tardami: ir taip dabar sunkus metas, o tu dar sau išlaikytinę namo pasiėmei!

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 14:20 Nežinau ką daryti. Gailiuosi, kad ištekėjau už 15 metų vyresnio vyro
Visada buvau energinga, linksma mergina, mėgau aktyvų poilsį ir sportą. Tačiau būdama 32-ejų virtau sena griuvena ir nebejaučiu gyvenimo skonio.

Skaityti daugiau