Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2022 » Balandžio » 10

Liaudies medicina. Odos ligos: pūslelinė (herpesas), karpos, niežai

Liaudies medicinos receptai:

(Žinoma, pirma pasitarkite su gydytoju, dėl ligos nustatymo)

Pūslelinė (herpesas)

● Aviečių šakeles praplauti virintu vandeniu, supjaustyti į 1-2 cm dalis ir kramtyti, kol įgaus košės pavidalą. Gautą masę dėti ant ligos pažeistų vietų.

● Tik pasireiškus pirmiems pūslelinės ant lūpų požymiams, rekomenduojama išimti iš ausies šiek tiek sieros ir kruopščiai ja įtrinti ligos pažeistas vietas. Procedūrą kartoti 2-3 kartus per dieną.

● Vartoti po 1 arbatinį šaukštelį alavijo sulčių 2-3 kartus per dieną prieš valgį. Sultimis sutemti ligos pažeistas vietas.

● Kavamalėje sumalti 2 valgomuosius šaukštus džiovintų paprastojo kadagio uogų. Miltelius užpilti nedideliu kiekiu degtinės (maždaug tiek pat kiek ir miltelių) ir laikyti 2 savaites. Tepti pažeistas vietas atsiradus pirmiems pūslelinės simptomams.

● 2 valgomuosius šaukštus rabarbaro užplikyti 0,5 litro verdančio vandens, pavirinti 5 min., palaukti 1 val. ir perkošti. Dėti kompresus ant pūslelinės pažeistų vietų.

● Lūpų pūslelinė gydoma kalankės sultimis.

● Atsiradus pirmiems pūslelinės simptomams, reikia sutrinti česnako galvutę, įdėti į marlę ir įtrinti ligos pažeistas vietas. Vėliau po lygiai paimti medų bei obuolių actą ir kruopščiai sumaišyti. Tepti pūslelinės pažeistas vietas 2 kartus per dieną.

Karpos

● Žiniuoniai sako, kad veiksmingiausias būdas atsikratyti karpų yra toks: perpjauti pusiau nedidelę bulvę, vieną jos pusę išmesti (mesti per galvą už savęs), o kita puse (aštriąja dalimi) įtrinti visas karpas, vėliau šią bulvės pusę užkasti į sausą žemę, kad ji ten išdžiūtų. Po kelių dienų, kai bulvė išdžius, karpos dings.

● Rekomenduojama 2-3 kartus per dieną karpas tepti šviežiomis svogūnų arba drebulės sultimis.

● 2-3 kartus per dieną dėti ant karpų sutrintus erškėčio lapus tol, kol karpos dings.

● Tepti karpas 2-3 kartus per dieną tepalu iš kreidos ir kanapių aliejaus (1:4).

● Sugrūsti šviežią medetkos žiedą, pridėti jį prie karpos ir pririšti arba priklijuoti pleistru. Procedūrą kartoti tol, kol karpa dings.

● Sumaišyti kiaulpienių sultis ir sviestą (proporcija 1:4). Šiuo tepalu tepti karpas 2-3 kartus per dieną.

● Vakare, delčios metu, patrinti karpą į bet kurį paviršių, ant kurio krenta menulio šviesa, – karpa dings.

● Kiekvieną vakarą, prieš miegą, ant karpos užlašinti (būtinai su pipete) po vieną lašą (ne daugiau) acto rūgšties ant kiekvienos karpos. Reikia būti ypač atsargiems, nes acto rūgštis labai ėdi. Po kelių dienų karpos nukris.

● Išrauti su šaknimis nupjauto rugio stiebą. Šiaudo galu po keletą kartų įdurti į karpas ir tuojau pat tą šiaudelį užkasti drėgnoje vietoje, šaknimis į viršų. Po keleto dienų, kai šiaudelis supus, karpos išnyks be pėdsakų.

Niežai

● 15 g tramažolės užpilti 100 ml acto ir laikyti 7 dienas. Gautu užpilu 2 kartus per dieną įtrinti pažeistas vietas.

● 4 valgomuosius šaukštus šaltekšnio žievės užplikyti 1 litru verdančio vandens, kaitinti ant silpnos ugnies 10 min., palaukti pusvalandį ir perkošti. 1-2 kartus per dieną įtrinti kūną gautu nuoviru. Šį nuovirą taip pat galima gerti po 1 valgomąjį šaukštą arba arbatinį šaukštelį 3 kartus per dieną.

● 100 g kadagio vaisių ir šakelių įdėti į kibirą vandens ir virti 15 min. Šiuo nuoviru daryti aptrynimus. Įpilus vandenį iš kibiro į vonią, reikia pripilti vandens iki reikiamo lygio.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
17.06.2019 laikas 12:48 Receptai – Patiekalai Čeburekų receptas

Skanių čeburekų receptas. Pasigaminkime namuose skanius čeburekus. Tai gali padaryti kiekvienas! Skanaus!

Skaityti daugiau

24.08.2018 laikas 09:43 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai širdies negalavimams gydymui
Širdies ligos liaudies medicinoje, Liaudiški patarimai širdies negalavimams gydymui, receptai nuo širdies negalavimu, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uo...

Skaityti daugiau

10.09.2018 laikas 08:47 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuospaudoms gydyti

Nuospaudos liaudies medicinoje, Nuospaudos, Vaistažolių mišiniai nuospaudoms gydyti, receptai nuospaudoms gydyti, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uog...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:07 Kodėl kai kurie COVID-19 "vakcinos" šalutiniai poveikiai primena ŽIV simptomus?

Žurnale "AIDS Research and Therapy" paskelbtame atvejo aprašyme atskleidžiama, kad Wuhan koronaviruso (COVID-19) "vakcinos" šalutinis poveikis beveik visiškai atitinka simptomus, susijusius su ūmia ŽIV (žmogaus imunodeficito vi...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 06:50 Koks yra geriausias romėnų inžinerijos pavyzdys?
Visi žino akveduko veikimo principą - transportuoti vandenį pasitelkiant gravitaciją. Tai jau sudėtingas menas, nuolydis turi būti taisyklingas dideliais atstumais (ir švelnus, kad nenusidėvėtų akmuo), o tais laikais jie neturėjo šiuolaikinių geodezi...

Skaityti daugiau