Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2022 » Balandžio » 7

Liaudies medicina. Odos ligos: egzema

Liaudies medicinos receptai: 

(Žinoma, pirma pasitarkite su gydytoju, dėl ligos nustatymo)

● Padeda šviežių kopūstų košelės, sumaišytos su kiaušinio baltymu tvarsčiai. Tvarsčius keisti 1-2 kartus per dieną.

● Natūralus egzemos gydymas: nakčiai dedami varnalėšos lapų nuoviro kompresai.

● Egzemos gydymas namuose: užvirinti vandenyje beržo šakeles su lapais, šakelių neišimti, patalpinti į nuovirą rankas 20-30 min. Nuoviras turi būti toks karštas, kokį tik įmanoma pakęsti. Po procedūros rankų nešluostyti – jos turi išdžiūti pačios. Procedūrą kartoti 2-3 kartus per dieną (geriau nakčiai). Tą patį nuovirą galima naudoti 2-3 kartus.

● Nakčiai dėti sugrūstų jaunų putino šakelių žievės arba putino vaisių tvarsčius.

● Sumaišyti 50-100 ml aliejaus ir tiek pat acto. 1-2 kartus per dieną tepti ligos pažeistas vietas.

● 1 stiklinę beržo pumpurų užplikyti stikline verdančio vandens ir virinti 15-20 min., palaukti kol atvės ir perkošti. Nakčiai dėti nuoviro kompresus.

● Puiki priemonė egzemai gydyti: vandeniui užvirus, virti vištos kiaušinius 15 min., išimti trynius. Juos sutrinti į miltelius ir kepti keptuvėje ant silpnos ugnies 45 min., laikas nuo laiko pamaišyti. Marlės pagalba išspausti skystį, juo tepti pažeistas vietas. Tai pat galima laikyti trynį virš žvakės ir surinkti lašanti iš jo skystį. Gautu skysčiu tepti pažeistas vietas 1-2 kartus per dieną. Galimas ir kitas gydymo būdas: surinktu skysčiu reikia tirštai sutepti tvarstį arba skudurą ir uždėti ant pažeistos vietos. Tvarstį arba skudurą reikia apvynioti taip, kad medžiaga, kuria buvo apvyniota, nesugertų sutepto tvarsčio arba skuduro skysčio (galima pasinaudoti polietileniniu maišeliu ir pan.). Marlę reikia keisti ne dažniau kaip kartą per dieną, o dar geriau – kartą per 2 dienas. Gydymas trunka iki visiško pasveikimo, paprastai 3-4 savaites.

● Įdėti į stiklainį šviežią vištos kiaušinį, užpilti jį acto esenciją, uždaryti dangčiu ir parai pastatyti į tamsią ir vėsią vietą. Tada įdėti valgomąjį šaukštą nesūdytų lydytų kiaulės taukų, kruopščiai viską išmaišyti ir 9 dienas laikyti tamsioje vietoje, reguliariai pamaišyti. Šiuo mišiniu 1-2 kartus per dieną tepti pažeistas vietas, prieš tai jas nuplovus ir kruopščiai nusausinus.

● Išplautas ir nuskustas bulves smulkiai sutarkuoti. Į 100 g sutarkuotų bulvių įdėti šaukštelį medaus ir viską išmaišyti. Gautą mišinį užtepti ant marlės ir ne plonesiu kaip 1 cm sluoksniu, uždėti ant pažeistos vietos ir aptvarstyti. Po 2 val. tvarstį nuimti ir sausu skuduru nuvalyti mišinio likučius. Procedūra atliekama 1-2 kartus per dieną.

● 2 valgomuosius šaukštus susmulkintos ir džiovintos paprastojo ąžuolo žievės užpilti 2 stiklinėmis verdančio vandens ir 15-20 min. pavirti. Dar karštą užpilą perkošti ir atvėsinti. Užpilu suvilgyti drobės gabalą ir kasdien dėti ant pažeistų vietų esant nudegimams, nušalimams, egzemai. Gydymo kursas – 4-5 dienos.

● 50 g vaistinės baltašaknės šakniastiebių užpilti 0,5 litro verdančio vandens ir laikyti 4 val., vėliau perkošti. Ant pažeistų vietų dėti kompresus arba pavilgus – mėlynėms, egzemai, spuoguotoms ir išbertoms vietoms gydyti.

● Tepalui pagaminti imti sumaišyti vienodą kiekį nuplautų susmulkintų drebulės pumpurų ir augalinio aliejaus. Supilti į indą ir savaitę laikyti šiltoje vietoje, retkarčiais pamaišant. Prieš vartojimą tepalą reikia pašildyti iki 60-70 °C temperatūros ir nukošti. Supilti į tamsų indą ir laikyti šaltoje vietoje. Tepalu gydomi furunkulai, egzemos, tepamos nudegintos odos vietos.

● Švariai nuplauti gervuogės lapus, užpilti verdančiu vandeniu ir tuoj pat iš vandens ištraukti. Suminkštėjusius lapus dėti ant pūlingų žaizdų, opų, egzemų, dedervinių. Po 2 val. kompresą pakeisti.

● Vakare virtų mėlynių uogų tyrele storu sluoksniu tepti pažeistas vietas, aprišti marlė ir apvynioti. Kasdien pakeisti. Gydo egzemą, spuogus, dedervines ir nudegimus nuo saulės.

● Vonios, sergant egzema ar dedervine: po lygiai sumaišyti valgomąjį šaukštą paprastojo raugerškio uogas, plaukuotojo beržo pumpurus, juoduogio šeivamedžio žiedus ir trispalvės našlaitės žolę. 3 valgomuosius šaukštus šio mišinio užpilti 1 litru verdančio vandens. Šiltai apkloti ir 8 val. palaukti. Po to 15 min. pakaitinti. Nukošti, supilti į vonią. Vonią reikėtų ruošti 5-6 kartus kas antrą dieną.

● 2 valgomuosius šaukštus džiovintos vaistinės veronikos žolės užpilti 2 stiklinėmis verdančio vandens ir pavirti 10 min. Nukošti, suvilgyti drobines skiautes ir kompresus dėti ant egzemų ir išbertų bei niežtinčių vietų.

● Švariai nuplauti paprastosios žemuogės uogas ir lapus. Valgomąjį šaukštą uogų sutrinti į košelę, o lapus užpilti verdančiu vandeniu. Uogų košelę ir suminkštėjusius lapus dėti ant egzemos pažeistos vietos ir aprišti. Po 2 val. pakeisti.

Foto © Depositphotos

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
18.06.2019 laikas 10:34 Receptai – Patiekalai Bulvių kroketai su varške ir sūriu
Aliejuje kepti bulvių kukuliukai. Skanaus!

Skaityti daugiau

24.09.2018 laikas 08:08 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai lengvinantys atsikosėjimą
Atsikosėjimą lengvina liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai lengvinantys atsikosėjimą, atsikosėjimą lengvina, atsikosėjimas, atsikosėjimo gydymas, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydyt...

Skaityti daugiau

30.10.2017 laikas 10:57 Receptai – Patiekalai Geltonžiedis barkūnas nuo širdies - kraujagyslių ligų

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Širdies ligos, Stenokardija, Koronarinių kraujagyslių trombozė. Ingredientai: vaistinis geltonžiedžis barkūnas.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 20:16 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. balandžio 20 d.
Astrologai parengė 2024 m. balandžio 20 d. prognozę visiems Zodiako ženklams. Šią dieną gali kilti noras pasislėpti nuo bet kokių problemų ir sudėtingų užduočių.

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau