Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2022 » Balandžio » 4

Liaudies medicina. Odos ligos: rankų, kojų odos priežiūra, furunkulai (šunvotės)

Liaudies medicinos receptai:

(Žinoma, pirma pasitarkite su gydytoju, dėl ligos nustatymo)

Rankų odos priežiūra

● Nuo rankų nagų grybelio: užvirti stiprią kavą ir kelis kartus panardinti į ją rankas, nekeliant tirščių. Ši priemonė taip pat padeda nuo kojų grybelio, nuima pėdų ir kulkšnies skausmą, padeda atsikratyti storos kulnų odos. Kartojant procedūrą kelis vakarus iš eilės grybelis visiškai išnyksta, oda tampa glotni, skausmai praeina.

● Efektyvi priemonė sutrūkinėjusios ir šiurkščios rankų odos priežiūrai: po lygiai sumaišyti alyvuogių aliejų ir arbatinio grybo užpilą. Šią priemonę naudoti po kiekvieno rankų plovimo, o ypač prieš miegą (ant suteptų rankų galima užsidėti plonas medvilnines pirštines, kad nesutepti patalynės). Rankų oda tampa glotni ir elastinga. Šią priemonę galima naudoti viso kūno odos priežiūrai.

● Senatvinių dėmių ant rankų galima atsikratyti mėnesio senumo arbatinio grybo užpilo ir svogūnų sulčių mišiniu. Sumaišykite 1 arbatinį šaukštelį svogūnų sulčių ir 2 arbatinius šaukštelius arbatinio grybo užpilo. Prieš miegą padenkite šiuo mišiniu rankas ir palikite visai nakčiai. Iki kito ryto rankų neplaukite. Ilgą laiką ir reguliariai naudojamas mišinys šviesina senatvines dėmes.

Kojų odos priežiūra

● Esant kojų pirštų grybeliui, pėdas reikia gerai išplauti vyno acte. Miegoti švariose kojinėse, išmirkytose acte.

● Nuo grybelio: pieš miegą panardinti pėdas iki kulkšnies į vėsoką vandenį, kuriame ištirpdyti po 1 valgomąjį šaukštą valgomosios sodos ir druskos. Vėliau kojas apiplauti švariu vandeniu.

● Nuo grybelinių susirgimų: sumaišyti 10 g lakišiaus, po 8 g trispalvės našlaitės ir varnauogės ir užplikyti stikline verdančio vandens, palaukti pusvalandį ir vartoti po 2 valgomuosius šaukštus 3-4 kartus per dieną.

Nuo gausaus kojų prakaitavimo ir nemalonaus kvapo:
● Nuo nemalonaus kojų kvapo padeda mėnesio senumo arbatinio grybo užpilo vonelės.

● Nuo kojų prakaitavimo: paimti truputėlį ąžuolo žievės, susmulkinti ją beveik į miltelius ir gausiai jais barstyti kojines iš vidinės pusės kasdien tol, kol prakaitavimas perpus sumažės. Nereikia stengtis visiškai sustabdyti prakaitavimo, kadangi nedidelis prakaitavimas organizmui yra būtinas.

● Berti alūno miltelius į kojines ir taip vaikščioti.

● Susmulkinti boro rūgšties kristalus į miltelius. Kiekvieną rytą gausiai apibarstyti jais kojas, ypatingai tarpupirščius ir padus. Kiekvieną vakarą nuplauti miltelius nuo kojų vandeniu, kurio temperatūra turi būti ne aukštesnė kaip 35-40 °C. Pirmąją savaitę kiekvieną rytą reikia apsimauti švarias kojines. Dažnai nemalonus kojų kvapas dingsta po dviejų savaičių tokio gydymo.

● 3 valgomuosius šaukštus džiovintos paprastojo ąžuolo žievės užpilti litru vandens ir virti 30 min. Nukošti, įpilti dar 2 litrus vandens ir 2-3 min. pavirti. Šiltame nuovire mirkyti kojas vakare prieš einant gulti. Mirkyti savaitę laiko.

Furunkulai (šunvotės)

● Natūralus furunkulų gydymas: nakčiai dėti ant pažeistų vietų piene virtus varnalėšos lapus.

● Furunkulų gydymas namuose: iškepti vidutinio dydžio svogūną, perpjauti, ir kol karštas, pririšti perpjova prie furunkulo. Svogūną keisti kas 4 val.

● Gerai pasūdyti ir kruopščiai sukramtyti ruginę duoną. Nakčiai sukramtytą duoną padėti ant furunkulo ir aprišti. Labai veiksminga priemonė.

● Gerti po 100 ml (vaikams po 10-20 ml) 7-8 dienų senumo arbatinio grybo užpilo 3 kartus per dieną 1 val. prieš valgį.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
25.08.2018 laikas 13:38 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai plaukų gydymui
Sausų plaukų priežiūra liaudies medicinoje, Sausų plaukų priežiūra, receptai plaukų gydymui, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis...

Skaityti daugiau

03.08.2019 laikas 13:22 Receptai – Patiekalai Purios bandelės su aguonomis: besvorė minkšta tešla ir įdaro gausa

Bandelės su aguonomis – mėgstamas kepinys, kuris iškart sukelia kažkokius malonius vaikystės prisiminimus, perkelia į močiutės virtuvę ir verčia šypsotis. Ir niekur tokio skanėsto nenusipirksi, kad tešla būti orinė ir min...

Skaityti daugiau

25.07.2019 laikas 12:25 Receptai – Patiekalai Lietiniai su varške
Gaminame namuose. Lietiniai su varške. Prieš tiekiant lietinius iš abiejų pusių apkepiname aliejuje. Lietiniai su varške tiekiami su grietine, grietine ir mėgstama uogiene ar sviesto ir grietinės padažu. Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
18.04.2024 laikas 07:14 Šie 3 Zodiako ženklai gali išsiskirti 2024 m
Jei jūsų santykius ištiko krizė, tai gali būti dėl to, kad jūs ir jūsų partneris iš esmės netinka vienas kitam arba žvaigždės nenori, kad išsiskirtumėte, arba dėl abiejų priežasčių. Bet kokiu atveju dėl tam tikrų planetų judėjimo kai kurių Zodiako že...

Skaityti daugiau

18.04.2024 laikas 07:02 Likimas neįsako: Zodiako ženklų poros, kurioms pranašauja išsiskyrimą
Astrologijos pasaulyje daug kalbama apie Zodiako ženklų suderinamumą, apie tai, kurioms poroms lemta būti kartu, kurti harmoningas sąjungas, kupinas meilės ir supratimo. Tačiau yra ir ženklų derinių, kuriuos astrologai laiko ne tokiais laimingais ir ...

Skaityti daugiau

18.04.2024 laikas 06:50 Egipto kapų paslaptys
Mastabų kapavietės, esančios senovės Egipto laidojimo vietose, liudija ankstyvosios Egipto civilizacijos architektūrinį puošnumą ir kultūrinius tikėjimus.

Skaityti daugiau