Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2022 » Balandžio » 29

Liaudies medicina. Odos ligos: nuospaudos, nušalimai, žvynelinė (psoriazė)

Liaudies medicinos receptai:

(Žinoma, pirma pasitarkite su gydytoju, dėl ligos nustatymo)

Nuospaudos

● Kojų nuospaudos dingsta, jei jas plauti keptų svogūnų nuoviru.

● Sausas nuospaudas galima pašalinti uždėjus ant jų šviežios rupūžės mėsos. Po 3 kartų nuospauda visiškai išnyksta.

● Palaikyti nuospaudą karštame vandenyje. Dėti ant jos bet kokio spygliuočio sakus. Sakai priklijuojami pleistru ir keičiami po paros.

● Natūralus nuospaudų gydymas: mirkyti acte svogūnų lukštus ne trumpiau, kaip 2 savaites. Išmirkytus lukštus uždėti ant nuospaudų ir palikti visai nakčiai. Nuospaudos pradings po keleto kartų. 

● Nuospaudų gydymas namuose: prieš miegą koją išmirkyti karštame vandenyje, po to sausai nušluostyti ir pririšti prie nuospaudos citrinos žievelę su minkštimu.

Nušalimai

● Natūralus nušalimų gydymas: išvirti 150 g salierų 1 litre vandens, šiek tiek atšaldyti (tiek, kad galima būtų įkišti ranką), įmerkti į nuovirą nušalusią kūno dalį ir ją ten laikyti, kol nuoviras atšals. Po to nušalusią galūnę įmerkti į šaltą vandenį, ją nusausinti ir ištepti kiškio arba žąsies taukais. Nakčiai taukus kruopščiai įtrinti ir užsimauti šiltą pirštinę (jeigu nušalusi ranka) arba kojinę (jeigu nušalusi koja).

● Stipriai sušalus: išgerti 100 g užpilo (10 g gervuogių uogų sumaišyti su 400 g degtinės).

● Nušalimai gydymas namuose: įtrinti nušalusias vietas tarkuotu svogūnu.

● Jei nušalimas nestiprus ir įvyko visai neseniai, nušalusią vietą būtina nedelsiant ištrinti sniegu, kol atsiras paraudimas ir šilumos pojūtis.

● Esant bendram kūno nušalimui: ligonį paguldyti į vonią su 25 °С temperatūros vandeniu. Pilant karštą vandenį per 15-20 min. padidinti temperatūrą iki 36-37 °С. Palaikant tokią vandens temperatūrą, daryti energingą viso kūno masažą. Kai normalizuosis kūno temperatūra ir pulsas, ligonį reikia išimti iš vonios, sausai nušluostyti, paguldyti į lovą ir apdėlioti šildyklėmis.

● 3 valgomuosius šaukštus džiovintos kalninės arnikos graižų užpilti 500 ml degtinės. Palaikyti 2 savaites tamsioje ir vėsioje vietoje, retkarčiais sukratyti. Spiritine ištrauką atskiesti vandeniu 1:1. Drobinės medžiagos kompresus dėti ant nušalimų, nudegimų, sumušimų.

● 2 valgomuosius šaukštus susmulkintos ir džiovintos paprastojo ąžuolo žievės užpilti 2 stiklinėmis verdančio vandens ir 15-20 min. pavirti. Dar karštą užpilą perkošti ir atvėsinti. Užpilu suvilgyti drobės gabalą ir kasdien dėti ant pažeistų vietų esant nudegimams, nušalimams, egzemai. Gydymo kursas – 4-5 dienos.

● Tarkuotų žalių obuolių košele gydomos opos, nudegimai ar nušalimai.

Žvynelinė (psoriazė)

● Natūralus žvynelinės gydymas: vandeniui užvirus, virti vištų kiaušinius 15 min., išimti trynius ir sutrinti į miltelius. Kepti (be aliejaus) keptuvėje ant silpnos ugnies 45 min., laikas nuo laiko pamaišyti. Marlės pagalba išspausti skystį (iš 20 kiaušinių jo gaunama 1/2 stiklinės), juo 1-2 kartus per dieną tepti pažeistas vietas.

● Sergant psoriazę ir kitomis odos ligomis: išvirti kelis kiaušinius kietai (2-12 arba daugiau, priklausomai nuo pažeisto odos ploto) ir išimti trynius. Laikyti virš žvakės ir surinkti lašanti iš trynio skystį. Surinktu skysčiu reikia tirštai sutepti tvarstį arba skudurą ir uždėti ant pažeistos vietos. Tvarstį arba skudurą reikia apvynioti taip, kad medžiaga, kuria buvo apvyniota, nesugertų sutepto tvarsčio arba skuduro skysčio (galima pasinaudoti polietileniniu maišeliu ir pan.). Marlę reikia keisti ne dažniau kaip kartą per dieną, o dar geriau – kartą per 2 dienas. Gydymas trunka iki visiško pasveikimo, paprastai 3-4 savaites.

● Žvynelinės gydymas namuose: kruopščiai spiritu išvalyti ligos pažeistas vietas ir sutepti jas skleistenio sultimis.

● Sumaišyti 15 g lakišiaus, 10 g juoduogio šeivamedžio žiedų, 15 g jonažolės, 5 g ugniažolės, 10 g debesylo šaknies, 15 g balinio ajero šaknų, 10 kukurūzų purkų, 10 g bruknių lapų ir 10 g dirvinio asiūklio ir susmulkinti. 2 valgomuosius šaukštus mišinio užplikyti 2 stiklinėmis verdančio vandens, laikyti ant silpnos ugnies 7 min., palaukti 30 min. ir perkošti. Gerti po pusę stiklinės prieš ir po valgio. Gydymas trunka mėnesį.

● Sergant žvyneline oda vilgoma bruknių uogų sultimis. Tai daroma 4-5 kartus per dieną.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
03.11.2019 laikas 21:49 Receptai – Patiekalai Nekeptas skanumėlis per 15 min.

Viskas labai paprasta, greita ir gardu. O ir prireiks vos 2 sudedamųjų dalių. Pažiūrėkite patys. Paprasta, ekonomiška, greita ir labai skanu. Saldainiai gaunasi neįkyriai saldaus skonio.

Skaityti daugiau

21.09.2018 laikas 08:21 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai siekiant pašalinti nemalonų burnos kvapą
Blogas burnos kvapas liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai siekiant pašalinti nemalonų burnos kvapą, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip g...

Skaityti daugiau

06.11.2017 laikas 09:34 Receptai – Patiekalai Krienas gydo peršalimą

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Peršalimas, gerklės skausmas. Ingredientai: krieno , vandens, cukraus

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
23.04.2024 laikas 19:30 Spuogai ant veido: kaip atsikratyti problemos namuose
Spuogai anksčiau ar vėliau "užnuodija" beveik kiekvieno žmogaus gyvenimą. Visų pirma, remiantis statistiniais duomenimis, odos problemų turi apie 85 % planetos žmonių. Jie sukelia daug rūpesčių kasdieniame gyvenime. Kaip atsikratyti problemos ir užki...

Skaityti daugiau

23.04.2024 laikas 18:18 [testas] Tai, ką pirmiausia pastebėsite paveikslėlyje, atskleis jūsų stipriąsias puses
Nors vizualiniai testai nesuteikia tokio gilumo ir detalumo kaip profesionalūs testai, jie skatina mus introspekcijai ir padeda geriau suprasti save. Pavyzdžiui, tai, kaip interpretuojame optines iliuzijas, gali atskleisti asmenybės aspektus, apie ku...

Skaityti daugiau

23.04.2024 laikas 10:01 Žolininkė ragina prisirinkti pavasarį šių augalų
Visų pirma, Jolanta akcentavo, kad svarbu žoleles rinkti ir dėti į tokią talpą, kurioje galėtų cirkuliuoti oras. Taip pat ji pridėjo, kiek laiko galima tokias žoleles vartoti, „Dabar labai palankus metas prisirinkti šviežių valgymui žolelių....

Skaityti daugiau