Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Stichinės Nelaimės » 2022 » Rugsėjo » 26

Ispanija - Mursijoje per staigų potvynį žuvo 1 žmogus

Smarkios liūtys nuniokojo kai kurias pietryčių Ispanijos Mursijos regiono dalis. Ugniagesiai teigia, kad vienas žmogus žuvo po to, kai potvynis sugriovė namą, o pagalbos tarnybos reagavo į dešimtis iškvietimų, įskaitant gelbėjimo darbus per potvynį.

Nuo 2022 m. rugsėjo 25 d. pabaigos Ispanijos Mursijos regione smarkiai lijo. Ispanijos valstybinė meteorologijos agentūra AEMET pranešė, kad vos per 10 minučių Cabo de Palos meteorologijos stotyje Kartagenos savivaldybėje užfiksuota daugiau kaip 29 mm lietaus, o per valandą - daugiau kaip 86 mm. Rugsėjo 26 d. prognozuojama daugiau lietaus.

Smarkios liūtys sukėlė potvynių ir nuošliaužų. Iš viso skubios pagalbos koordinavimo tarnyba 112 gavo 293 skambučius 224 klausimais, susijusiais su liūtimis ir audromis 19 savivaldybių, iš jų 77 - Kartegenoje, 72 - Mursijoje, 7 - San Chavjeroje, 12 - La Unión ir 7 - Alkantariljoje. Dėl potvynių ir nuošliaužų nukentėjo namai, gatvės ir transporto priemonės. Keletas eismo įvykių įvyko dėl nepalankių oro sąlygų.

Mursijos priešgaisrinė tarnyba pranešė, kad vienas žmogus žuvo, o keli buvo išgelbėti iš namų po to, kai vandens srautas visiškai užliejo namus Hawali Viejo rajone netoli Mursijos miesto. Mirusiojo kūnas buvo rastas maždaug už 300 metrų nuo sudegusio namo, sakė ugniagesių pareigūnai.

Rugsėjo 26 d. pareiškime Mursijos savivaldybės meras José Antonio Serrano Martínez teigė: "Praėjusią naktį praūžusi smarki audra sukėlė rimtų problemų savivaldybėje. Deja, turime gedėti dėl vieno žmogaus mirties. Noriu pareikšti gilią užuojautą. Savivaldybės tarnybos intensyviai dirba, kad kuo greičiau atkurtų normalią padėtį."

Katalonija

Kitose šalies teritorijose pastarosiomis dienomis taip pat vyravo nepalankios oro sąlygos. Katalonijos (Ispanija) greitosios medicinos pagalbos ekipažai nuo 2022 m. rugsėjo 23 d. gavo 973 iškvietimus dėl 586 incidentų, susijusių su smarkiomis liūtimis Taragonos provincijoje. Nukentėjo Taragonos, Salou ir Vila Seca miestai. Dėl smarkaus lietaus kilo potvynių, nuošliaužų, buvo uždaryti keliai ir greitkeliai, nutrauktas geležinkelio susisiekimas ir sutriko elektros energijos tiekimas. Buvo apgadintos kelios transporto priemonės, tačiau apie sužeistuosius ar žuvusiuosius nepranešama.

Kanarų salos

Nuo 2022 m. rugsėjo 24 d. dėl audros "Hermina" sukeltų nepalankių oro sąlygų kai kuriose Kanarų salų dalyse nutrūko elektros energijos tiekimas ir buvo uždaryti keliai. Rugsėjo 25 d. vietos žiniasklaida pranešė, kad dėl potvynių, žemės nuošliaužų ar akmenų griūčių uždaryti keliai Puerto de La Kruso ir Vilafloro apylinkėse Tenerifėje, El Cedro apylinkėse La Gomeroje ir Agaetės bei Krus de Artenara apylinkėse Gran Kanarijoje. Las Palmas de Gran Kanarijoje vietos policija dėl potvynio uždarė eismą San Chosė tuneliu.

Nuo 2022 m. rugsėjo 16 d. Ispanijos rytuose esančius Katalonijos ir Valensijos regionus užklupo audringi orai su liūtimis. Benisoje gelbėdamas potvynio aukas žuvo policijos pareigūnas.

Tikroji žemė - Pateikiami naujausi oru vaizdo įrašai iš viso pasaulio. Žiūrėkite, stebėkite orus, klimatą, stichines nelaimes Paranormal LT Youtube kanale:

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
03.09.2018 laikas 07:51 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai plaukų priežiūrai

Plaukų priežiūra liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai plaukų priežiūrai, receptai plaukams, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip gydyti...

Skaityti daugiau

11.09.2019 laikas 20:44 Receptai – Patiekalai Purūs kefyriniai paplotėliai
Tokiais puriais paplotėliais dažnai mane lepino močiutė, kepė juos kiekvieną savaitę. Kaip sunku būdavo sulaukti, kol jie nors truputį atauš… Dabar aš gaminu tokius paplotėlius savo artimiesiems, kuo jie neapsakomai džiaugiasi!...

Skaityti daugiau

03.08.2019 laikas 13:22 Receptai – Patiekalai Purios bandelės su aguonomis: besvorė minkšta tešla ir įdaro gausa

Bandelės su aguonomis – mėgstamas kepinys, kuris iškart sukelia kažkokius malonius vaikystės prisiminimus, perkelia į močiutės virtuvę ir verčia šypsotis. Ir niekur tokio skanėsto nenusipirksi, kad tešla būti orinė ir min...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 09:51 Istorijos paslaptys "Dievo miestas"
Šis atradimas sukėlė NASA pasipiktinimą, kai mokslininkai Hubble teleskopo padarytoje nuotraukoje aptiko didelį baltą miestą tiesiai kosmose. Nuotrauka buvo paskelbta oficialioje agentūros interneto svetainėje anksčiau, nei ją pavyko paslėpti....

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 09:47 Doto piramidės paslaptys
Doto piramidė iškyla kaip jos kūrėjų išradingumo ir įgūdžių liudijimas. Kiekvienas kruopščiai sudėliotas akmuo, tiksliai apskaičiuotas kampas byloja apie senovės civilizacijos pažangias architektūros žinias.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 08:45 Senovės civilizacijų paslaptys ir mįslės: kas sugriovė senovės civilizacijas?
Žmonijos istorija skaičiuoja tūkstančius metų, tačiau daugybė paslapčių ir mįslių lieka neišspręstos. Pasak visuotinai priimtos nuomonės, žmonija savo kelionę pradėjo kaip primityvi būtybė, palaipsniui evoliucionavo ir tapo vis protingesnė ir pajėges...

Skaityti daugiau