Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Stichinės Nelaimės » 2022 » Gruodžio » 22

Po potvynių ir nuošliaužų Santa Katarinoje, Brazilijoje, žuvo 2 žmonės

Smarkios liūtys sukėlė potvynius ir nuošliaužas Santa Katarinos valstijoje Brazilijos pietuose.

Valstijos civilinė gynyba pranešė apie lietaus sukeltus sugriovimus, potvynius ir nuošliaužas 6 Jaragua do Sul, Ilhotos, Itapemos, Porto Belo, Penos ir Camborio savivaldybėse. Iš viso beveik 190 žmonių buvo priversti palikti savo namus. Civilinė gynyba teigė, kad dėl sudėtingų oro sąlygų sunku įvertinti padarytą žalą, o nukentėjusių ir perkeltųjų asmenų skaičius greičiausiai dar padidės. Laukiama daugiau stiprių liūčių.

Camboriu savivaldybė yra viena iš labiausiai nukentėjusių teritorijų. Karinės priešgaisrinės tarnybos ir Civilinės gynybos ir apsaugos sekretoriato duomenimis, apie 60 proc. savivaldybės teritorijos yra užlieta. Per 24 valandas iki 2022 m. gruodžio 20 d. iškrito 259,3 mm lietaus.

Ugniagesiai atliko daugiau kaip 200 gelbėjimo operacijų. Apie 90 žmonių yra apgyvendinti avarinėse prieglaudose. Smarkios liūtys taip pat sukėlė daugybę nuošliaužų Morro do Encano ir Tabuleiro bei Monte Alegre vietovėse. Du jauni vyrai žuvo po to, kai nuošliauža palaidojo namą Jardim Alianza mieste. Dar vienas namo viduje buvęs asmuo buvo sužeistas.

Stiprios liūtys ir potvyniai kai kurias valstijos dalis užklupo nuo lapkričio pabaigos. Gruodžio pradžioje pranešta apie du žuvusius žmones. Nuo gruodžio 04 d. nukentėjo 32 savivaldybės, iš kurių 30 paskelbė nepaprastąją padėtį. Iš viso valstijoje nukentėjo 16 350 žmonių, o 1077 žmonės buvo priversti palikti savo namus.

Tikroji Žeme - Pateikiami naujausi oru vaizdo įrašai iš viso pasaulio. Žiūrėkite, stebėkite orus, klimatą, stichines nelaimes, prenumeruokite Paranormal LT Youtube kanalą:

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
12.07.2018 laikas 20:08 Receptai – Patiekalai Balzamo receptas nuo kunigo
Šis balzamas pasirodė tikrai stebuklingas. Kartą traukinyje mano kaimynas buvo kunigas. Jis pamatė, kad aš geriau širdies lašus, paklausė kuo sergu ir rekomendavo pabandyti balzamą pagal šį receptą.

Skaityti daugiau

23.11.2019 laikas 22:48 Receptai – Patiekalai Triufelinis pyragas be kepimo per 15 minučių! Skanumėlis!
Pasigaminkite namuose skanų per 15 minučių triufelinį pyragą. labai greitai pagaminamas ir be galo skanus, be kepimo. Skanaus!

Skaityti daugiau

28.06.2019 laikas 18:14 Receptai – Patiekalai Grikių košė su kepintomis morkomis

Gaminame. Grikių košė su kepintomis morkomis Grikius nuplauname. Puode užviriname 2 stiklines sultinio (arba vandens) ir suberiame grikių kruopas. Puodą uždengiame dangčiu ir kaitiname ant labai mažos ugnies apie 15-20 minučių,...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 09:51 Istorijos paslaptys "Dievo miestas"
Šis atradimas sukėlė NASA pasipiktinimą, kai mokslininkai Hubble teleskopo padarytoje nuotraukoje aptiko didelį baltą miestą tiesiai kosmose. Nuotrauka buvo paskelbta oficialioje agentūros interneto svetainėje anksčiau, nei ją pavyko paslėpti....

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 09:47 Doto piramidės paslaptys
Doto piramidė iškyla kaip jos kūrėjų išradingumo ir įgūdžių liudijimas. Kiekvienas kruopščiai sudėliotas akmuo, tiksliai apskaičiuotas kampas byloja apie senovės civilizacijos pažangias architektūros žinias.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 08:45 Senovės civilizacijų paslaptys ir mįslės: kas sugriovė senovės civilizacijas?
Žmonijos istorija skaičiuoja tūkstančius metų, tačiau daugybė paslapčių ir mįslių lieka neišspręstos. Pasak visuotinai priimtos nuomonės, žmonija savo kelionę pradėjo kaip primityvi būtybė, palaipsniui evoliucionavo ir tapo vis protingesnė ir pajėges...

Skaityti daugiau